Begin dit jaar maakte ik een visionboard voor 2019. Toen ik het artikel dat ik daarover schreef een tijdje geleden deelde op Facebook, gaven sommige lezers aan dat ze benieuwd zijn wat ervan is uitgekomen. Tijd om eens te kijken naar mijn visionboard van 2019!

Mijn visionboard voor 2019

Visionboard maken inspiratie bregblogt.nl

Dit is hem, het bord dat ik begin dit jaar maakte. Een aantal dingen springen eruit en sommige onderwerpen zijn wat subtieler aanwezig. Ik neem je mee door het bord en vertel wat er uitkwam en wat niet!

Trouwen

Ja, dit is een open deur, want ik wist al dat dit zou gaan gebeuren. Op 18 mei 2019 beleefden we een prachtige dag met lieve vrienden en familie tijdens onze bruiloft op Landgoed Heerdeberg. Ik droomde er al zooooo lang van en toen Etienne in 2018 op zijn knieën ging, zou mijn droom eindelijk werkelijkheid worden. Het was een bijzondere dag en ik denk er nog vaak met een brok in mijn keel aan terug.

Ceremonie bruiloft geheime tuin Landgoed Heerdeberg Zuid Limburg bregblogt.nl

Bloeien & persoonlijke ontwikkeling

Veel quotes in mijn visionboard wijzen op persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik wilde dit jaar bloeien als nooit tevoren en dat is gelukt! Met vallen en opstaan, dat wel. Ik verloor af en toe wat bladeren, maar kreeg er nog mooiere exemplaren voor terug. Het ondernemerschap is hard werken, maar vooral ontzettend leuk! Ik heb het enorm naar mijn zin en zelfs als het een periode even wat minder gaat, heb ik het volste vertrouwen dat het weer goedkomt.
Ik ben op mijn blog heel open over mijn persoonlijke ontwikkeling en worstelingen. Het doet me een enorm groot plezier dat ik daar anderen mee kan inspireren en motiveren. Regelmatig hoor ik dat het zo fijn is hoe eerlijk ik ben, in een wereld waar alles lijkt te draaien om een perfect plaatje. Ik zet even een paar artikelen die mijzelf en anderen dit jaar hebben geholpen op een rij:

Inspiratie bregblogt.nl Foto Eightyonestories
Foto: Eightyonestories

Working nine to three

Tot eind september werkte ik onder schooltijd en ving Etienne de woensdagmiddag op, zodat ik dan een hele werkdag heb. Inmiddels hebben we de stap gewaagd naar één middag BSO in de week. Nu heb ik op donderdag ook een hele werkdag en dat bevalt heel goed. Sterker nog, inmiddels is er een leuke klus op mijn pad gekomen, waarvoor ik die donderdagen heb vrijgemaakt. Alsof het zo moest zijn! Op maandagmiddag ben ik er voor Laurens als hij uit school komt, op dinsdag kan ik op mijn gemak met hem mee naar zwemles en op vrijdag luiden we om 11.45 samen het weekend in. De balans klopt en dat brengt heel veel rust in huis en in mijn bedrijf. Het was even zoeken en wennen, maar inmiddels kan ik mijn mailboxen laten voor wat het is als ik tijd doorbreng met mijn gezin.

Mijn boek

Wellicht heb je het al eens gelezen in mijn blog of op Instagram. Het boek waar ik zo enthousiast aan begon komt er niet. Het ondernemerschap, en het leven in het algemeen, bestaat uit keuzes maken. Dat betekent dat je soms ook keuzes maakt die minder leuk of makkelijk zijn of die je een gevoel van falen geven. Ik ben heel intuïtief en voelde na een tijdje aan dat dit boek niet de aandacht en de prioriteit kreeg die het verdiende. Merel voelde hetzelfde en dus besloten we om ermee te stoppen. Hoewel ik nog steeds vind dat we een mooi idee hadden, heb ik geen seconde spijt gehad van deze keuze. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog een boek ga schrijven, want dat lijkt me gewoon echt fantastisch om te doen!

New York

Dit is een mooi voorbeeld van hoe je jezelf kunt ontwikkelen in een jaar. Ik wilde naar New York en plakte dat op mijn visionboard. Maar in de loop van het jaar realiseerde ik me, dat ik dat eigenlijk helemaal niet zo graag wilde. Ik ben in 2012 met mijn moeder in New York geweest en dat was een fantastische ervaring. Maar ook eentje met gigantisch veel prikkels. En ineens realiseerde ik me: ik ga liever op een relaxte vakantie of een stedentrip naar een rustigere stad met mijn mannen. Wie weet verandert het ooit nog, maar voorlopig is New York geen droombestemming meer voor me. En dat is helemaal oké!

Hoe blik ik terug op mijn visionboard van 2019?

Je leest het al tussen de regels door: een aantal dingen zijn uitgekomen en daar ben ik heel blij mee. Het zijn vooral de niet-materiële zaken die mij veel geluk hebben gebracht dit jaar. Want ik ben veel minder gaan verdienen sinds ik mijn baan opzegde, maar het geluk, de vrijheid en het plezier die daarvoor in de plaats zijn gekomen, zijn onbetaalbaar. Inmiddels groeit mijn bedrijf en daarmee ook mijn financiële vrijheid, wat een fantastische kers op de taart is. Ik ga de komende weken beginnen aan mijn visionboard van 2020, het jaar waarin ik 40 word, mijn blog 5 jaar bestaat en ik zeker weer prachtige dingen mag gaan meemaken. Wat dat gaat zijn? Dat ga ik eens bij elkaar knippen en plakken!

Heb jij weleens een visionboard gemaakt? Wat kwam er allemaal van uit?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat mooi, zo’n visionboard. Ik kende dat helemaal niet. Ik vind het vooral heel mooi om te lezen hoe je ook dingen kunt ‘loslaten’ omdat je mening erover veranderd is. New York stond erop, maar je kunt er goed mee leven dat dat plan niet doorgaat. Dat vind ik dus prachtig, als je kunt leven met de wijzigingen die het leven brengt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.