Een tijdje geleden deelde ik mijn ideeën over de huidige raamdecoratie in ons huis met jullie. Zoals je wellicht van me gewend bent, blijft zoiets lang hangen in mijn hoofd en denk ik regelmatig na over een hele woonkamer-make-over. Die arme man van me wordt er helemaal gek van, maar hoort het gelaten aan. Nu heb ik weer iets nieuws ontdekt: elektrische rolgordijnen voor in huis, die je kunt bedienen met een app!

Elektrische rolgordijnen voor in huis

Anno 2019 wordt het leven steeds makkelijker gemaakt. Zo zijn er assistenten die je halve huishouden voor je regelen, kun je de verwarming op afstand bedienen en je verlichting in huis regelen met één druk op de knop. En nu zijn er dus ook rolgordijnen die je elektrisch kunt bedienen. Ik ben er serieus voor in en ik zal je zeggen waarom. 1. ik ben lui en als ik eenmaal op de bank zit, heb ik geen zin om weer op te staan als het donker wordt of als de zon op de tv schijnt. 2. we gaan regelmatig in de middag weg en komen dan pas ‘s avonds (of de volgende dag) thuis. Ik weet dan nooit zo goed wat ik moet doen met de gordijnen, want die zijn overdag in principe nooit dicht. Dilemma’s, I know.

Powerblinds van Somfy

Somfy introduceert de Powerblinds, een serie elektrische raambekleding. Er zijn allerlei mogelijkheden, van rolgordijn tot elektrische gordijnrails en van vouwgordijn tot plisségordijn. Er is volop keuze in kleuren en materialen, dus als je eraan begint ben je wel even zoet met kiezen. De gordijnen worden aangedreven met een motortje, dat je kunt bedienen met een afstandsbediening of via de app. Vooral dat laatste vind ik erg handig, want dan kun je de gordijnen dus dichtdoen als je niet thuis bent. Als je dan ook nog de verlichting op afstand kunt regelen kun je doen voorkomen dat je thuis bent, terwijl je lekker ergens op een feestje bent.

Powerblinds elektrische rolgordijnen bregblogt.nl

Welke raambekleding zou ik kiezen?

Momenteel hebben wij in de woonkamer houten jaloezieën hangen, die ik nog steeds heel mooi vind. Na ruim 7 jaar beginnen ze wel gebruikerssporen te vertonen, dus zijn we aan het nadenken wat de opvolger wordt. Op de slaapkamers hangen witte rolgordijnen die we hebben overgenomen van de vorige bewoers, dus die gaan ook al heel wat jaren mee. Nu ik deze rolgordijnen heb gezien, ben ik daar ook wel erg enthousiast over. Je kunt kiezen uit verduisterend of lichtdoorlatend en de meeste exemplaren zijn makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje. Het enige nadeel van rolgordijnen vind ik dat ik dan niet meer zo goed naar buiten kan gluren, en dat doe ik nou juist zo graag… het leven is één groot dilemma! ?

Wat hangt er bij jou voor de ramen? En voel je ook wel wat voor (rol)gordijnen die je op afstand kunt bedienen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Zo, die issues zijn heel herkenbaar hoor. Ik wil ook mijn (rode vouw)gordijnen dicht als het donker wordt. Maar dan zit ik net lekker en nouja. Of wat denk je van ‘s morgens als je uitslaapt en de buren het idee wilt geven dat je heus niet meer in je bed ligt. Zodra je wakker wordt met één klikje de ramen bedienen. Ik ben voor;).

  2. Ik hoor het mijn vriend steeds zeggen: ‘Ik wil elektrische gordijnen, dan hoef ik ze zelf niet open te doen’ haha!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.