Santa Montefiore is een van mijn favoriete auteurs. Zij schrijft heerlijke, meeslepende romans, die je meevoeren naar de prachtigste plekken op aarde. Italië is een land waarover zij al meerdere boeken schreef. Onder de Italiaanse zon is er weer eentje om bij weg te dromen en van te genieten…

Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore

Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen…
Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee. De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Maar Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen – aan de liefde die ze verloor en aan de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…

Romantiek, verdriet en drama onder de Italiaanse zon

Zoals ik van Santa Montefiore gewend ben, ontvouwt zich een levendig verhaal voor mijn ogen. Ze weet de personages altijd gedetailleerd neer te zetten. Grace lijkt in het begin wat timide, bijna saai. Ze is een beetje ingedut en als lezer heb je geen flauw idee van het leven dat al achter haar ligt. Gaandeweg ontrafelt zich dit en daarmee sluit je Grace voor altijd in je hart. Haar dochter Carina worstelt met zichzelf, met haar leven, met alles eigenlijk. Ze is koud en hard en snapt maar weinig van haar moeder. Het Italiaanse castello blijkt een magische uitwerking te hebben op Carina, die langzaam ontdooit. En dan is er nog kleindochter Anastasia, een puber van 17 die de wereld ontdekt. In Italië doet ze dat heel uitbundig, terwijl ze ontdekt hoe bijzonder haar oma eigenlijk is. De vrouwen komen steeds dichter bij elkaar en het verhaal kent een prachtig eind.

Aanrader dus?

JA! Ik heb er enorm van genoten. Het verhaal leest lekker door, er zitten geen saaie stukken in en je droomt helemaal weg in het levendig beschreven Toscaanse landschap. Ik zou zo zelf een weekje naar het castello gaan…

Bestel het boek gemakkelijk via onderstaande afbeelding: Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Dit is een schrijfster waar ik nog niets van heb gelezen. Ik lees wel veel óver haar boeken en neem het me dan elke keer voor, maar ja, de lijst is nog zó lang… En thrillers gaan dan voor bij mij;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.