Het is alweer de laatste zondag van oktober, dus tijd om de kinderboeen van afgelopen maand aan je voor te stellen! Onze kleuter maakte het niet makkelijk, wanthij nam alleen maar twee zoekboeken mee uit de schoolbieb…weinig om voor te lezen dus! Gelukkig heb ik toch weer een mooie selectie kunnen samenstellen van boekjes die we kregen en die zeer goed in de smaak vielen!.

Dierenpret – Nicolette Kluijver

Het trotse pauwenkuiken, het zelfverzekerde knaagdier, de patserige papegaai, de stiekeme muis en de overmoedige stuntkat: samen met vele andere dieren vormen zij een bonte boerenbeestenbende in dit heerlijk vrolijke versjesboek van Nicolette Kluijver. De dieren uit de versjes in dit vrolijke prentenboek zijn allemaal anders en juist dat maakt het zo gezellig!

De Nederlandse presentatrice Nicolette Kluijver, zelf moeder van drie kinderen, schreef dit onwijs leuke kinderboek, vol met versjes over dieren.

De tuin van Jacob en Thomas

In dit boek lees je VERHAALTJES over tuinvogels die voorkomen in de poldertuin van Thomas en Jacob. Verhaaltjes over het roodborstje in de sneeuw, Manke Nelis de merel, het eenzame heggenmusje en de tuinrovers. Afgewisseld met WEETJES over vogels. Welke soort vogelpoten zijn er zoal en waarvoor dienen ze? Idem voor de snavels. En hoe zien bepaalde tuinvogeleieren eruit en hoe groot zijn ze vergeleken met een kippenei? En hoe merk je dat vogels verliefd op elkaar zijn? Achterin is er het DOE-DEEL waarin de lezertjes het vogelboek kunnen uitbreiden met hun eigen verhaaltjes, vogeltekeningen en plakwerk. Want de ene tuin is de andere niet! Tot slot een VOGELKWIS om te checken of je een echte vogelexpert bent.

De tuin van Jacob en Thomas is een onwijs leuk, mooi geïllustreerd boekje over vogels. Door dit samen met jouw kind(eren) te lezen ontdekken jullie steeds meer over het leven in de tuin.

De boekjes van Mo’s Daughters

Ik deelde onlangs een enthousiaste blog over de boekjes van Mo’s Daughters. In deze (voor)leesboekjes staan meisjes centraal. Ze beleven avonturen, gaan op ontdekking uit en zijn lekker eigenwijs.

Mo's Daughters voorleesboekjes inspiratie kinderboeken bregblogt.nl

Lees hier de hele blog.
Bekijk en bestel alle boekjes hier.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Dat Nicolette Kluijver ook schreef, wist ik niet. Moet leuk zijn, als ik zie hoe leuk zij thuis met haar dieren is!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.