Meisje van me van Ilse Ruijters neemt je mee naar de grootste nachtmerrie van iedere ouder: je kind verdwijnt. Het resultaat is een superspannende thriller, waarbij je regelmatig op het verkeerde been wordt gezet…

Meisje van me – Ilse Ruijters

Tom is eigenaar van de Mindset Academy, een zeer succesvol coachingsbedrijf dat zijn cliënten leert om het verleden los te laten en te focussen op de toekomst. Zijn vrouw Amber is een van zijn coaches en geeft zijn succes een gezicht. Het leven lacht hun toe, maar privé hebben ze het niet zo makkelijk: Amber heeft geen baarmoeder en daardoor kunnen ze geen kinderen krijgen. Ze vragen Kirsten, een van de studenten aan de Mindset Academy, om hun draagmoeder te zijn. Zij zegt ja en lijkt volledig achter haar beslissing te staan. Amber en Tom zijn bij de bevalling in het ziekenhuis en zijn dolblij als dochter Emma is geboren. Maar wanneer Amber en Tom hun meisje de volgende ochtend willen ophalen, blijken Kirsten en Emma te zijn verdwenen. Waar is Emma? Wat is er gebeurd? En is dit Kirstens eigen keuze of zit het verleden hun toch op de hielen?

Niets is wat het lijkt…

Het toffe van deze thriller is, dat er duidelijk in naar voren komt dat niets is wat het lijkt. Achter en succesvolle plaatje waar zoveel mensen zich aan optrekken en vasthouden, zit een heel verhaal. Tom heeft een lange weg afgelegd om te komen waar hij nu staat en je komt er als lezer gaandeweg achter dat dit een behoorlijke bumpy road is geweest. Een gevaarlijke weg ook. Zoals bij de meeste thrillers vlogen de complottheorieën en verdenkingen door mijn hoofd. Uiteindelijk bleek ik er behoorlijk naast te zitten en dat vind ik altijd leuk. Leuk? Ja, want dan zit het verhaal goed in elkaar en weet het me te verrassen.
Ilse Ruijters schrijft beeldend, zonder teveel in details te verzanden. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen, omdat ik het gewoon niet weg kon leggen. De personages zijn sterk neergezet en daardoor vraag je je steeds af hoe het nou verder zal gaan met ze.

Meer thrillers vind je hier!

Aanrader dus?

Ja! Ik heb genoten van deze thriller en als je houdt van literaire thrillers die zich ook nog eens afspelen in ons eigen land, kan ik je dit boek zeker aanraden! Je kunt het eenvoudig bestellen via onderstaande plaatjes. 🙂

Paperback: E-book: Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

    • Ja die vind ik zo heerlijk! Sommige boeken werken juist weer vertragend en daar kan ik dan weken in bezig zijn. Bijzonder hoe dat werkt!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.