Jaaa, het is weer eens tijd voor een lekker recept uit de Airfryer. Ik dook dit weekend de keuken in en maakte een heerlijke hartige taart met broccoli en ham uit de Airfryer!

De Airfryer is voor véél meer dan alleen snacks!

De tijd dat je alleen maar friet en snacks kon bereiden is echt wel voorbij. Er zijn talloze websites en populaire Facebookgroepen, waarin recepten worden gedeeld. Je kunt de Airfryer zien als een oven en friteuse in één, maar dan véél sneller en zonder het (vloeibare) vet dat je daarvoor nodig hebt. Stap 1 is kiezen wat voor jou de beste Airfryer is. Ik weet het: de keuze is reuze! Wil je een grote, een kleine, eentje voor op de camping? Vergeet ook niet om er een aantal handige bakvormen bij te kopen. Als jouw Airfryer dan eenmaal op je aanrecht pronkt kun je aan de slag!

Hartige taart met broccoli en ham uit de Airfryer

Een hartige taart of quiche is altijd een goed idee voor bij de borrel of als maaltijd met een groene salade erbij. Ik maak graag een hartige taart met spinazie en geitenkaas, maar dit keer koos ik eens voor andere ingrediënten. Ik kan je alvast verklappen dat onze kleuter het héérlijk vond! Je kunt ook kiezen voor allerlei ingrediënten, het is maar net wat je zelf lekker vindt!

Hartige taart met broccoli en ham bregblogt.nl

Ingrediënten

Voor dit recept heb ik een kleine springvorm gebruikt van 18 cm.

  • 4 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 100 gram broccoli
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche
  • 3 eieren
  • Een flinke hand geraspte kaas
  • 5 plakjes schouderham
  • Peper

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet ondertussen de springvorm goed in met boter. Stoom de broccoli even in de magnetron of gaar hem een paar minuutjes in kokend water. Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Ik heb één plakje op de bodem gelegd en vervolgens de andere plakjes in driehoeken gesneden om de puzzel compleet te maken. Je kunt dit natuurlijk helemaal op jouw eigen manier doen.
Doe de eieren en crème fraîche in een kommetje of maatbeker en klop dit met de garde tot een gladde massa. Voeg dan de geraspte kaas en een beetje peper toe en roer nog even goed door. Snijd de plakjes ham in kleine vierkantjes. Je kunt eventueel ook voorgesneden blokjes ham gebruiken, het is jouw taart, dus jouw feestje!
Doe de broccoli en de stukjes ham in de beklede springvorm en giet het eimengsel eroverheen.

Zet de springvorm in de Airfryer en bak de taart in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar op 175 graden. De bereidingstijd kan verschillen, dus het kan zijn dat je er nog wat extra tijd bij moet zetten. Dit behoeft enige uitleg (welkom in mijn wereld): Ik bakte de hartige taart in de eerste instantie 10 minuten op 200 graden, maar toen werd de bovenkant te snel gaar en bleef de binnenkant vloeibaar. Ik heb toen folie over de taart gedaan en hem nog eens 10 minuten op 150 graden gebakken.
De hartige taart met broccoli en ham is klaar als de binnenkant geheel gestold is.
Hij is heerlijk in kleine stukjes op de borrelplank of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.

EET SMAKELIJK!

Dit vind je misschien ook lekker: Gevulde courgette uit de Airfryer

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Pingback: Bladerdeeghapjes uit de Airfryer | Recepten | Breg Blogt

  2. Pingback: Appelflappen uit de airfryer - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.