Reis mee naar Zuid-Frankrijk in deze ontroerende en grappige roman die je wat mooie lessen leert!

Ooit zul je het begrijpen – Virginie Grimaldi

Wanneer Julia in één klap haar vader, vriend en lievelingsoma verliest, stort haar wereld in. Ze besluit het roer om te gooien en solliciteert voor een baan als psycholoog in een verzorgingshuis in Zuid-Frankrijk, vlak bij haar familie. Ze ziet ertegenop, maar wil alles doen om weer gelukkig te worden.
Julia ontdekt dat de bewoners van Les Tamaris een rijk leven hebben gehad en dat ze veel van hen kan leren. Langzaam geeft ze haar verdriet een plaats en in haar groeit een grote liefde voor alle opa’s en oma’s. En als ze de kleinzoon van een van de bewoners ontmoet, lijkt haar leven opeens een heel andere wending te nemen…

Grappig, lief en ontroerend

Julia is beland in zo’n situatie waar we allemaal weleens in belanden. Alles lijkt mis te gaan en het liefst ook nog alles tegelijk. Als ze naar Zuid-Frankrijk vertrekt ziet ze er zelf maar weinig heil in, wat me nog weleens laat gniffelen. Virginie Grimaldi geeft je een openhartig kijkje in Julia’s leven. Stukje bij beetje wordt duidelijk wat er is gebeurd met haar vader, haar vriend en haar oma. Want wat je denkt, is het niet altijd. Sterker nog, soms gebeuren er dingen onder je neus, zonder dat je er erg in hebt, omdat je zo verblind bent door je eigen verdriet en problemen.

Dit boek laat je zien dat het leven een reis vol ontdekkingen, avonturen en bijzondere ontmoetingen is. Dat wijsheid wel degelijk met de jaren komt en dat je soms geduld moet hebben. Dat er een dag komt waarop je zoveel dingen zult begrijpen, die lange tijd een mysterie voor je waren. Dat klinkt allemaal geheimzinnig hè? Klopt, ik wil namelijk zo min mogelijk verklappen van het verhaal, omdat je er dan als lezer echt van kunt genieten. Het is een lief, grappig en ontroerend verhaal, over de band tussen ouderen en jongeren, ouderen onder elkaar en dat je nooit te oud bent om te leren. ♥

Bestel het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding: Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Klinkt goed! Ik heb deze gek genoeg nog nergens voorbij zien komen, maar ben nu zeker nieuwsgierig geworden!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.