Continium discovery center in Kerkrade is een ontzettend leuk museum, waar je me gemak een hele dag kunt doorbrengen. Wij bezochten het museum met Laurens en een vriendje voor de expositie Reizen in de ruimte!

Continium in Kerkrade

Continium vormt samen met Cube design museum en Columbus earth center het Museumplein Kerkrade. Interactieve musea waar de kleine en grote ontdekkers hun hart op kunnen halen. Wij zijn op een herfstachtige zaterdag uitgenodigd om de tentoonstelling Reizen in de Ruimte te bezoeken, maar er is nog heel veel meer te doen! Het museum ligt op slechts 25 minuten rijden van Maastricht, perfect dus als je een weekendje weg bent of op vakantie bent in Zuid-Limburg en ook voor de Maastrichtenaren hartstikke dichtbij!

Continium Kerkrade Museumplein bregblogt.nl

Reizen in de ruimte

In deze expositie leer je alles over de ruimte. Op de website lazen wel: ‘Train de skills die je nodig hebt als astronaut met een fitnessparcours en technische tests en ontdek hoe snel en steady jij apparaten kunt bedienen. Eenmaal in de ruimte woon en werk je op je ruimteschip. Je eet, slaapt en werkt er en net als thuis op aarde. Kijk live mee met de camera’s van het International Space Station en verwonder je over het prachtige uitzicht. Speel het docking game: lukt het jouw om de capsules op het ruimteschip aan te koppelen?’

Expositie Reis door de ruimte Continium Kerkrade bregblogt.nl

Toen ik de uitnodiging ontving om een dagje op bezoek te komen, wist ik meteen dat Laurens hier héél blij van zou worden. Hij is dol op de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft. Regelmatig kijkt hij naar de maan en verzucht dan: ‘Ik zou willen dat ik daar eens naartoe kon gaan…’ Met deze tentoonstelling brengen we hem weer wat dichter bij zijn droom…

Hoe beleefden twee vijfjarigen Continium?

De twee kleuters stonden bij de deur te trappelen voor we naar binnen konden. Moeders moest natuurlijk eerst nog even wat foto’s van ze maken. Eenmaal binnen kregen we een plattegrondje en wat uitleg over het programma van die dag. Om 14.00 uur was er een Astronautentraining en om 15.30 mochten we als extraatje in het naastgelegen Columbus earth center naar de film ‘Fly me to the moon’. Een vol programma dus we gingen meteen op pad.

Astronautentraining Continium Kerkrade bregblogt.nl

De expositie Reizen in de ruimte

We begonnen met de expositie waar we voor gekomen waren: Reizen door de ruimte. De jongens leefden zich meteen uit op het fitnessparcours. Er staan in de eerste ruimte verschillende monitoren waarop je jouw kennis kunt testen. Voor de twee vijrfjarigen was dat nog een beetje te moeilijk, dus we hielpen ze erbij. Voor wat oudere kinderen zijn deze quizzen heel leuk! Je kunt voelen hoe het is om als spaceshuttle gelanceerd te worden en als de voorbereidende fase voorbij is, kun je door naar het echte ruimteschip. De Astronautentraining is ontzettend leuk. De enthousiaste Professor Charlotte traint de bezoekers door allerlei proefjes. Wil je liever blijven zitten, zoals onze kleuters? Dat kan ook, dan is de training net zo leuk, de mannen keken hun ogen uit!
Overal zijn activiteiten, zodat er ook op drukkere momenten voor iedereen plek genoeg is. Wij waren er zelf om 11.00 uur, toen was het nog heel rustig. Tegen een uur of 1 werd het drukker. We zijn ongeveer een uurtje in de ruimtetentoonstelling geweest. Als je kids alle quizzen en spelletjes doen, ben je er zo twee uur zoet schat ik.

Wat is er nog meer te doen in Continium?

Naast de expositie Reizen in de Ruimte is er nog veel meer te doen! Wat dacht je van Fantastische Fiets, waar je alles leert over de fiets. Je kunt er zelf bijzondere fietsgadgets knutselen van oude fietsbanden, een coole foto maken op jouw zelf getekende fiets of ontdekken hoe zo’n fiets nou precies werkt!
In de hal staat het beste van World of Bricks op je te wachten, de razend populaire legotentoonstelling die we in 2016 bezochten!
Op het moment dat deze blog online komt wordt er nog volop verbouwd in Continium. Als alles meezit wordt net voor de kerstvakantie van 2019 de vernieuwde Explore Zone geopend, waar je kunt leren, spelen en ontdekken!

Zelf aan de slag in het Science Lab

In het Science Lab kun je – tegen betaling – kiezen uit een van de Science Boxen. Onze twee kleine ontdekkers mochten een magneetraket knutselen en kleuren. In opperste concentratie gingen ze aan de slag, ze waren beretrots op het resultaat. De prijzen voor de boxen variëren van €3,50 tot €7,50. Dit is ook heel leuk om te doen met een kinderfeestje!

Science Lab Continium Kerkrade bregblogt.nl

Film in Columbus earth center

Je kunt jouw bezoek aan Continium combineren met een bezoek aan Columbus earth center, waar verschillende films in 3D worden getoond. Wij keken naar ‘Fly me to the moon’ een hele leuke animatiefilm over de maanlanding in 1969. De kleuters hebben een uur op het puntje van hun stoel gezeten en onwijs genoten.

Handig om te weten voor jouw bezoek aan Continium

 • Continium ligt op slechts 25 minuten rijden van Maastricht en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Je kunt de auto gratis parkeren op de P+R van Station Kerkrade-Centrum en dan loop je in 1 minuut naar het museum.
 • Beneden is een ruimte waar je je zelf meegebrachte eten en drinken kunt nuttigen. Je kunt ook terecht voor een lunch in Brasserie M, dat ligt naast de receptie. (De brasserie is ook toegankelijk zonder ticket)
 • Wil je ook naar Columbus earth center of Cube design museum? Bestel dan online of bij de kassa een combi-ticket.
 • Continium is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur Bekijk hier de aangepaste openingstijden in schoolvakanties.
 • Je kunt online tickets kopen voor €11,50 per persoon. Kom je met meerdere personen? Dan is een gezinsticket interessant. Je betaalt dan €46,50 voor 2 volwassenen en 3 kinderen. (Prijzen onder voorbehoud, check altijd de website van Continium voor actuele tarieven.)

De winactie die bij dit artikel hoorde is gesloten en de winnaars zijn op de hoogte gebracht. ♥️

Wij hebben genoten van een leerzame dag vol vermaak en we gaan zeker nog eens terug! Ben jij al weleens in Continium geweest?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Ik doe graag mee! Wij zijn er een keer eerder geweest, maar onze jongste nog wat klein. Nu is hij 5, dus leuk.
  Dochterlief herinnert zich het spijkerbed nog goed en een “draaimolen” met 1 schommel. Dat wil ze beide graag nog eens doen.

 2. Heidie van der Steeg Antwoord

  Terwijl het voor ons maar een dik half uur rijden is., zijn we er nog nooit geweest. Ik hoorde recent ook al goede geluiden van iemand die daar wel al was. Met grote Lego fans hier, gaan eerst kijken bij dat World of bricks en dan naar het space-gebeuren uiteraard. Hopelijk mogen wij met de vrijkaarten gaan.

  • Mariëlle Pepels Antwoord

   Ik zou dit echt helemaal geweldig vinden. Via mijn werk, heb ik twee keer een rondleiding bij Continium gehad. Ik vind het er geweldig. Elke keer bedacht ik me dat het zo leuk zou zijn om dit met mijn drie dochters te doen. Die zouden helemaal los gaan. Helaas is het ook meteen beat duur om met ene heel gezin te gaan. Dus dit zou helemaal geweldig zijn.

 3. Wat een heelijk uitje! Zo fijn als kinderen gewoon van alles kunnen doen, in plaats van alleen maar kunnen kijken. De winactie sla ik over. Zou net even te lang reizen zijn;).

  • Nicolle Sporck Antwoord

   Ik zou deze kaartjes zoals vele graag willen winnen om samen met mijn man en 2 avonturiers te gaan reizen/ontdekken/genieten. We zijn er nog steeds niet geweest het staat wel op de planning misschien in combi met de stoomtrein???? dat zou het dagje uit helemaal compleet maken….?

 4. ook eerst foto’s maken van trappelende kleuters!!! ik wil er al een tijd heen met mijn kinderen en heb er zelfs al een kinderfeestje overwogen (al laat het budget dit niet helemaal toe haha) dit zou een super kans zijn om er al een kijkje te nemen en ik verheug me al op de verbaasde snoetjes! mijn zoon heeft al een madscience show op school gezien. was super enthousiast, maar kon zich niet meer aanmelden voor de naschoolse cursus 🙁
  fingers crossed voor de gezinstickets! x

 5. Ik doe heel graag mee. De astronauten training zouden we dan het eerst gaan doen!! Dat lijkt ons gaaf!
  Verder natuurlijk ook naar de World of bricks.

 6. Wat een leuke actie!
  We zouden heel graag in de herfstvakantie gaan. Ik vermoed dat de astronautentraining daar de voorkeur van de kinderen geniet. Het sluit zo leuk ook aan op de kinderboekenweek, wat echt leeft bij de kids hier. Reis je mee? Met de familietickets gaat onze reis naar de ruimte! Hebben ze daar ook patat? (Kinderen voor kinderen ;))

  • Ik doe graag mee aan deze actie. Nooit van dit museum gehoord. Is maar een half uur rijden. Zoonlief is gek op alles wat met ruimte te maken heeft en is dol op mad science. Lastige keuze; of eerst de astronauttraining doen of mad science.

 7. Monique kivit Antwoord

  Wij doen heel graag mee met deze winactie! Wat zouden we als eerste gaan doen als we bij het Continium aankomen. Nadat we door de kassa heen zijn maar voor we naar alle leuke activiteiten van zullen we als eerste naar de toiletten lopen. Doen we dit niet dan kan ons dagje weg wel eens iets anders verlopen als gewenst. Als de kinderen eenmaal binnen zijn en al die leuke en uitdagende activiteiten en opdrachtjes zien dan is de wc opeens niet meer belangrijk en wordt deze al snel vergeten met alle gevolgen van doen………! Daarna zal de jongste wel als eerste naar de world of bricks willen om naar zijn grote helden van Ninjago te gaan kijken om daarna samen met zijn zus een mooie reis door de ruimte te maken.

 8. Ik zou heel graag met mijn kinderen willen gaan.
  Mijn oudste zoon wil uitvinder worden en mijn middelste zoon is fan van alles wat met de ruimte temaken heeft.

  Ze zouden het super vinden om dat temogen meemaken.

  Mama van 3.

 9. Linda Raaijmakers Antwoord

  Ik denk dat Lucas en Eva het geweldig zouden vinden om een astronautentraining te doen. Dit museum lijkt me echt te gek dus ik duim voor onze tweeling 😀

 10. Dat zouden de kinderen heel leuk vinden, ze zijn nu al enthousiast.
  Jesse wilt als eerste de astronauten training volgen en Sophie wilt heel graag een science box maken.
  Dat wordt kiezen, wij zullen de dag er heel goed om krijgen denk ik!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.