De autobiografie van Karin Bloemen, Mijn ware verhaal, zat in augustus bij de selectie van Bookchoice. Ik had geen idee wat me te wachten stond en werd compleet gegrepen en overdonderd door het verhaal…

Mijn ware verhaal – Karin Bloemen

In haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Karin Bloemen laat echter ook zien hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.

Aangrijpend, verbazingwekkend en krachtig

Er zijn momenten waarop ik ontdek dat ik onder een steen heb gelegen. Ik was namelijk totaal niet op de hoogte van het incestverleden van Karin Bloemen. Ze is hier altijd open eerlijk over in de media, zo ontdekte ik toen ik na het lezen van haar boek wat rondneusde op Google.
Het boek Mijn ware verhaal heeft me diep geraakt. Ik ‘ken’ Karin als een sterke, grappige en warme vrouw. Het is dan ook verschrikkelijk om te lezen hoe zij de eerste jaren van haar leven heeft moeten lijden, vechten en overleven. Misbruik is iets dat ik nooit wil en kan begrijpen. Zoals in de samenvatting ook staat: als de mensen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Dat is toch gewoon verbazingwekkend en afschuwelijk? Ik heb gigantisch veel respect voor de manier waarop Karin dit zo open en eerlijk beschrijft. Hoe ze vastberaden is om een stukje taboe weg te nemen, door haar verhaal te delen.
Ik vond het altijd al een krachtige en inspirerende vrouw en dat gevoel is alleen maar toegenomen na het lezen van haar verhaal. Wauw.

Bestel het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding: Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Pingback: Het boek dat me diep raakte: Licht in de tunnel van Marc de Hond - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.