De herfst is een ideaal seizoen om lekker te koken. Stoofpotjes, warme appelcrumble en een goedgevulde soep: ik begin al te watertanden bij de gedachte. Ik vroeg aan een aantal collega-bloggers om hun favoriete herfstrecepten te delen…

Pompoensoep met Kastanje van Jeanine

Deze lekkere pompoensoep met kastanje is helemaal vegetarisch, kun je op je gemakje in elkaar draaien en vult ontzettend goed!

Recept: pompoensoep met kastanje

Foto: Eetman

Uiensoep met port van Joost

Joost van de foodblog Eetman heeft een verrukkelijke uiensoep op zijn website staan. Een uiensoepje is voor mij echt ultiem herfst- en winterfood. Met precies genoeg uien, niet teveel zout en een lekker zoete smaak van bijvoorbeeld sherry, of in dit geval port! YUM!

Recept: uiensoep met port

Risotto met pompoen uit de slowcooker van Joyce

Collega Joyce maakte deze risotto met pompoen uit de slowcooker. Het leuke van een slowcooker is dat je na de voorbereidingen rustig iets anders kunt gaan doen, omdat je gerecht op het gemak wordt bereid. Handig! Deze risotto gaat bij ons zeker op het herfstmenu. (En de slowcooker op de verlanglijst!)

Recept: risotto met pompoen uit de slowcooker

Authentieke Amerikaanse cinnamonrolls van Anja

Kaneel is zo’n typisch herfstingrediënt! De geur doet je meteen denken aan speculaas, knetterend haardvuur en warme sokken. Oké, misschien geldt dat alleen voor mij. Anja deelt dit recept van heuse cinnamonrolls, oftewel kaneelbroodjes. Heerlijk bij het ontbijt in het weekend of bij een kop warme chocomel…

Recept: Authentieke Amerikaanse cinnamonrolls

Foto: Aukjes Wereld

Pompoen crumble van Charlotte

Dit dessert van Charlotte is heerlijk voor een gure herfstdag. Het zoete, maar toch hartige van de pompoen combineert perfect met de speculaaskruiden. En: snel op tafel!

Recept: Pompoen crumble

Herfstige kookboeken

Speculaascake van Nora

Nora deelt dit herfstige recept van speculaascake op twee verschillende manieren. Dit is er eentje voor de koude dagen, maar zeker ook een aanrader om te bewaren voor Sinterklaas!

Recept: speculaascake op twee manieren.

Spinaziequiche met geitenkaas en appel spekjes en pijnboompitten bregblogt.nl

Spinaziequiche met geitenkaas en appel van Breg

Een recept van mijzelf mag natuurlijk niet ontbreken in deze blog! Ik maakte deze spinaziequiche met geitenkaas en appel een tijdje terug en het is en blijft een heerlijk en favoriet recept! Makkelijk te bereiden en een goed vullend gerecht voor het hele gezin!

Recept: spinaziequiche met geitenkaas en appel

Heerlijke recepten voor de herfst herfstrecepten koken inspiratie bregblogt.nl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Als ik dit zo lees, vind ik het toch wel jammer dat ik geen keukenprinses ben. Zo lekker allemaal…

  2. Zo dat ziet er heerlijk uit! Leuk artikel, en mijn complimenten voor je leuke blog! Het ziet er leuk en fris uit en je hebt een hele mooie website!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.