Iedere maand laat ik de kinderboeken zien die Laurens in de voorgaande maand las. Hij gaat twee keer per maand naar de schoolbieb, waar hij dan twee boekjes uit mag kiezen. Daarnaast heeft hij thuis een eigen kast vol boeken en bezoeken we regelmatig de bibliotheek in de stad!

De leukste kinderboeken voor kinderen vanaf 4 jaar

Laurens leert iedere week een beetje beter lezen en schrijven. Hoewel het nog niet hoeft in groep 2, wil hij het maar al te graag. Letters lezen, zijn naam schrijven en steeds vaker een woordje of een andere naam. We lezen hem (bijna) dagelijks voor. Een tijdje geleden gaven jullie aan dat je graag inspiratie wilt voor leuke kinderboeken, dus bij deze is er een nieuwe rubriek geboren! ♥

Ridder Roel de drakenvechter – Aaron Dijkstra

Ridder Roel wil dolgraag de draak Breekhoorn verslaan. Maar Breekhoorn heeft daar helemáál geen zin in! Steeds verzint hij nieuwe excuusjes om niet te hoeven vechten. De dappere Roel geeft niet zomaar op.

Een lief en mooi geïllustreerd boek over onverwachte vriendschap en doorzettingsvermogen!

Bestel het boek via onderstaande afbeelding:

Het kartonnen kasteel – Linda Sara en Benji Davies

Edo en Bart zijn dikke vrienden. Ze spelen altijd samen. Op een dag komt er een nieuwe jongen, Kai. Hij wil ook meedoen. Maar Bart weet niet of hij daar wel zin in heeft. Bart voelt zich buitengesloten en gaat verdrietig terug naar huis. Niet veel later wacht hem een bijzondere verrassing…

Een ontzettend lief en herkenbaar boek voor kleuters. Over vriendschap, vertrouwen in elkaar en een open blik. De tekeningen van Benji Davies bekend van o.a. De kleine walvis en Het eiland van opa, maken het verhaal compleet!

Bestel het boek via onderstaande afbeelding:

Kamperen – Philip Waechter

Hét prentenboek voor iedereen die gek is op vakantie en kamperen. Kamperen is fantastisch, zelfs al loopt niet alles als gepland. Tim beleeft heerlijke avonturen, ontmoet nieuwe vrienden en achtervolgt een wegvliegende tent. Zelfs de lange autorit en een muggenplaag kunnen de pret niet bederven. Een zonnig prentenboek van topillustrator Philip Waechter voor extra veel vakantieplezier.

Kamperen is voor de meeste kinderen een groot feest! Dit boek is ontzettend leuk om kinderen kennis te laten maken met kamperen. Ook tof om in de klas voor te lezen tijdens het thema ‘vakantie’!

Bestel het boek via onderstaande afbeelding:

Klop klop klop – Lucy Cousins

Kleine Specht leert gaatjes maken.
Dat is leuk!
Hij kan niet meer stoppen…

Dit boekje vond Laurens echt geweldig! Toen hij het woordje ‘klop’ eenmaal kon lezen, deed hij dappere pogingen om het hele boek voor te lezen. Helaas is het boek online niet meer te vinden. Je kunt het wel lenen bij de bieb of misschien heb je nog geluk bij jouw lokale boekhandel!

Dit waren de boekjes van september, ik hoop dat je weer nieuwe inspiratie hebt opgedaan!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Oeh het kartonnen kasteel ga ik eens bekijken.
    Hier zijn we echt fan van “de monstertuin” en Draakje Dries (van de Gruffalo).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.