Op zaterdag 21 september 2019 was het zover: de allereerste theatershow van Tisjeboy Jay. Wie? Dat vertel ik je zo. Ik was erbij en ben zo onder de indruk, dat ik er graag even een extra blog aan wijd…

Toen een oud-collega op Facebook steeds vaker filmpjes van haar broer(tje) deelde, ben ik hem gaan volgen. Die gekke gast zorgde voor een glimlach op mijn gezicht en liet me regelmatig slap liggen van het lachen. Zijn positiviteit, onbevangenheid en humor zorgen inmiddels dagelijks voor een glimlach op honderdduizenden (!!) gezichten. Tisjeboy Jay is een begrip geworden. Het kan ook zijn dat je hem kent als verleider in Temptation Island. Heb je echt geen idee over wie ik het heb? Hier alvast een paar van zijn filmpjes:

https://www.facebook.com/TisjeboyJay/videos/395311434521927/
https://www.facebook.com/TisjeboyJay/videos/875287599517468/

De eerste theatershow van Tisjeboy Jay

Een tijdje geleden kondigde Jay zijn eerste theatershow aan. Ik zette mijn alarm voor het tijdstip van de kaartverkoop, want dit wilde ik meemaken. Waarom? Ik heb heel veel respect voor de manier waarop hij zijn bedrijf heeft opgebouwd. Met filmpjes zonder al teveel poespas, soms een beetje grof, maar voornamelijk heel positief. Hij is vastberaden om de wereld te overladen met zijn positiviteit en dat is precies waar ik ook een groot voorstander van ben.
Ik scoorde met mazzel twee kaartjes op de laatste rij, want ik bleek niet de enige die tickets wilde. Binnen 3 minuten was de show uitverkocht! Say whut?
De roodharige hunk kon helaas niet mee, omdat we geen oppas hadden, en zo stapte ik op die bewuste zaterdag met collega-PLT-ambassadeur Meta het theater binnen.

Lachen én huilen

Jay had de kleine zaal, de ING-zaal, geboekt, waar een kleine 150 man in passen. Dit zorgde voor een intieme setting en ik geloof dat de hele zaal net zo zenuwachtig was als Jay zelf. Het is gewoon ontzettend stoer, dat je een droom hebt en die naleeft. Dat je op een dag roept: ‘Ik ga een theatershow maken!’ en dat je een paar maanden daadwerkelijk in het theater staat. Ook al ken ik Jay niet persoonlijk, ik was ook net zo nerveus.

Ik had verwacht dat er vooral veel grappen door de lucht zouden vliegen, maar we werden getrakteerd op zoveel meer. Jay durfde zijn kwetsbare kant te laten zien en dat raakte een gevoelige snaar. Oké, nu ben ik sowieso al een jankerd, maar nu zat ik toch regelmatig met vochtige oogjes van ontroering. Om een seconde later weer dubbel te klappen van het lachen. Want dat krijgt hij dus voor elkaar: een achtbaan van emoties, die je anderhalf uur lang geboeid houdt. De grappen zijn niet altijd even geschikt voor het wereldwijde web, maar in de setting van een theaterzaal komen ze goed tot hun recht. Je moet niet van suiker zijn, dat vertel ik je wel alvast.

Wat ik ook mooi vind is dat hij stilstaat bij het asociale gedrag dat mensen vertonen op social media. De negatieve reacties en het zeiken om het zeiken. En dat dit zo zonde is. Ik kan dat alleen maar beamen! Met liefde bereiken we zoveel meer!

Op naar de grote zaal

Toen de theatershow – tegen Jays verwachtingen in – binnen drie minuten uitverkocht was, is hij meteen met het theater gaan kijken voor een nieuwe datum. En zo staat hij op 16 november 2019 in de grote zaal van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Correctie, in een UITVERKOCHTE grote zaal. Dat zijn 1100 man, bijna 10x zoveel als bij de eerste show. (Edit: er zijn nog wel losse stoelen beschikbaar. Dus maakt ‘t je niet uit dat je niet naast je vriend(in) kunt zitten? Grijp dan je kans en bestel hier je ticket!) Dat is toch gewoon awesome? Dat je jouw boodschap om de wereld mooier te maken aan steeds meer mensen kunt verspreiden. Dat mensen na afloop naar buiten lopen met een gevoel van bewondering, maar vooral van dankbaarheid, want dat heeft die stuiterbal ons wel even op het hart gedrukt.

Na afloop was er nog een meet & greet en we konden het natuurlijk niet laten om ook even wat kiekjes te schieten. Waarom ik zo hard moet lachen? Ik schrok me helemaal het apezuur toen ik Jay zijn borstspier aanraakte en dacht dat ik een of andere ijzeren plaat raakte. Tja, ik ben gewoon niet zoveel meer gewend hè…?

tisjeboyjay theatertour 2019 bregblogt.nl

Mocht je de kans krijgen om in de toekomst naar een show van Tisjeboy Jay te gaan: DOEN! Je krijgt er geen spijt van.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Jeanny leunissen Antwoord

  Hey, Bregje
  Dit was echt super tof. Ik was er zelf ook bij…
  En wat heb je dit leuk en mooi geschreven.
  Ik zie Jay ook regelmatig. Z’n broertje ken ik super goed… vanwege het opstap gaan. En Jay was er bij…
  Het was echt tof cool wauw… ik weet niet hoe ik het hier in kan schrijven.
  Liefs groetjes dikke knuffels Jeanny en Feico

 2. Pingback: Ik liet mijn tanden bleken! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.