In de 38 jaar die ik op deze aardbol doorbreng, heb ik al heel wat mooie vakanties meegemaakt. Van regenachtige kampeervakanties in Zeeland tot een tripje naar de Spaanse Costa. Van een rondreis door Amerika tot een onvergetelijke huwelijksreis. Vandaag deel ik mijn drie mooiste vakanties met je: naar Alicante, Lefkas en Zeeland!

Met een burn-out naar Alicante

In 2012 belandde ik in een burn-out. Op dat moment had ik het zelf nog niet helemaal in de gaten en ik liet me door mijn werkgever verleiden om wat extra vakantie te nemen in plaats van me ziek te melden. Etienne en ik waren toen ruim een jaar samen en gingen op vakantie naar La Marina, een klein dorpje vlakbij het Spaanse Alicante. Dit was, ondanks mijn gemoedstoestand, een van mijn mooiste vakanties ooit.
We boekten voordelige vliegtickets voor Alicante, verbleven in het appartement van een (oud-)collega, huurden een auto en voelden ons vrij. We bezochten mooie steden en plaatsen als Alicante en Elche, luierden op het balkon van het appartement, gingen naar zee en waren vooral heel erg samen. Ik was door de burn-out heel erg op mezelf en had mijn smartphone daarom ook thuisgelaten. Mijn simpele telefoontje dat ik wel bij me had liet me heerlijk met rust. Ik geloof dat we wel 50 potjes Rummikub hebben gespeeld in die weken. Ik heb daar de dikste vallende sterren ooit gezien. En: ik at er de allerlekkerste biefstuk uit mijn hele leven, als onderdeel van een menu dat nog geen 10 euro kostte. Bij al deze herinneringen krijg ik een fijn gevoel. Ondanks de ellende die me boven het hoofd hing, kon ik toch een beetje ontspannen. Het was een happy place door de omgeving, het klimaat, het heerlijke eten en de fijne mensen. Toen ik nadacht over de vakanties voor dit blog schoot Alicante meteen door mijn hoofd. Ik zei tegen Etienne: we gaan echt nog een keer terug, met Laurens, zodat deze happy place ook van ons drietjes wordt. ♥

De eerste familievakantie in Zeeland

Laurens was 8 weken oud toen we voor het eerst op vakantie gingen. Mijn ouders hadden destijds een caravan en die stond tijdens het hoogseizoen in Burgh-Haamstede, in Zeeland. We stouwden de auto vol met alles wat je maar nodig hebt als je met een baby weggaat (en dat is veel!) en reden naar Zeeland. We zouden een weekje in de caravan logeren. Nu is dat best een uitdaging met een baby van 8 weken, maar toch is het één van de fijnste vakanties ooit. Laurens kroop en rolde nog niet, dus hij sliep lekker in de reiswieg van de kinderwagen. Hij sliep ook nog eens door, waardoor wij dat ook deden. En waardoor we geen stress hadden of we niemand op de camping wakker hielden door die kartonnen muren.
We wandelden in de omgeving, gingen naar het strand, brachten tijd door met familie en kwamen vooral tot rust. De eerste weken na zijn geboorte waren vrij roerig geweest door zijn ziekenhuisopname, dus was de Vitamine Zeeland meer dan welkom!
Zeeland is sowieso een van mijn favoriete plekken op aarde. De rust, de ruimte en het strand zorgen ervoor dat ik in no time helemaal zen ben.

Op huwelijksreis in Lefkas

In mei 2019 werd mijn verkering mijn man en dat vierden we met een prachtige bruiloft. Niet veel later stapten we met zijn drietjes in het vliegtuig naar het Griekse eiland Lefkas. Bij het zoeken naar een plek voor onze huwelijksreis had ik een bepaald plaatje in mijn hoofd. Een groene, rustige omgeving, met zwembad voor Laurens. Kleinschalig, met voldoende restaurants in de buurt. Want vakantie = eten, dat snap je wel.
Ik had nog nooit van Lefkas (ook wel Lefkada) gehoord. Wat een feest was het! Het eiland is groen, overzichtelijk en heel erg mooi! We hadden een appartement dat paste in het plaatje in ons hoofd en het genieten kon beginnen.
Nadat ik eerst een paar dagen nodig had om alle indrukken, prikkels en emoties van de bruiloft te verwerken, kwam ik tot rust. We wisselden dagen bij het huisje af met tripjes over het eiland. We ontdekten de mooiste baaitjes, aten heel veel lekker Grieks eten en genoten van elkaar. Een huwelijksreis met een kleuter is misschien niet meteen romantisch, maar wel ontzettend bijzonder en fijn om mee te maken. Dat het eiland niet wemelde van de toeristen was ook een groot pluspunt, hierdoor konden we lekker meegaan in het lokale ritme en onze batterij weer opladen. Dat Laurens op de terugweg nog een VIP behandeling kreeg van de crew van Transavia maakte het feest helemaal compleet. Het was een van de drie mooiste vakanties ooit.

Lefkas Taverna Elena visjes kijken bregblogt.nl

Welke vakantie is jouw mooiste? En waarom?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Wat een prachtige herinneringen. Ik kan echt niet kiezen hoor. Ik heb mooie herinneringen aan vakanties met het hele gezin, als kind nog. Maar ik koester ook de weekjes waarin ik samen met mijn zusje weg was. De mensen zijn denk ik belangrijker dan de locatie, voor mij.

  2. Dit is echt leuk om over na te denken! Mijn nummer 1 weet ik wel: dat was mijn solorondreis door Groot-Brittannie. Op 2 staat denk ik toch wel Texel.

  3. Vakanties. Vooral periodes van avontuur, rust en samenzijn. Jouw vakanties klinken prachtig, verschillende met een overeenkomst: samenzijn met je liefsten. Dat is vakantie voor mij. Even uit de sleur, maar samen genieten. Waar dan ook.

  4. Je hoeft niet ver weg voor een fantastische vakantie! Klinkt als fijne vakantie! Ik denk dat mijn leukste vakantie toch het stedentripje naar Lissabon is. De eerste vakantie die ik samen met mijn man maakte.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.