Een beetje verstopt op een rustig pleintje, in een prachtig pand vind je het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Laurens en ik gingen op ontdekkingsreis en zagen dino’s, walvissen en nog veel meer…

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht ligt op een prachtige plek in het oude centrum van Maastricht. In het museum kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. Van dieren tot dino’s, van een prachtige tuin tot een heleboel informatie over de geschiedenis van Limburg: je vindt het er allemaal!

Kindvriendelijk en leerzaam

Het museum is ontzettend leuk voor en met kinderen. Mijn kleuter keek zijn ogen uit en bekeek alles aandachtig. Omdat hij nog niet kan lezen, vroeg hij me om alle bordjes voor te lezen. De vragen vlogen me om de oren en zo stak ik er zelf ook nog iets van op! Het museum neemt je op chronologische wijze mee door de geschiedenis van Limburg. Je ziet hoe het landschap dat we nu kennen is ontstaan, in de miljoenen jaren die achter ons liggen. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen en je kunt er ook naartoe met een schoolreisje of kinderfeestje. Ons bezoek duurde ongeveer 2 uur, wat goed was met een stuiterende 5-jarige. 😉

Heel veel dieren

Je vindt heel veel opgezette dieren in het Natuurhistorisch Museum. Zo is er een vitrine met tientallen vogels, waarbij je door middel van een knop de verschillende soorten kunt uitlichten. Daarbij kun je het geluid horen en lezen over de kenmerken van de vogel. Mijn kleuter was hier niet weg te slaan. 😉

Vogels kijken Natuurhistorisch Museum bregblogt.nl

Walvis expositie

Tot en met 12 januari 2020 is er een bijzondere Walvis Expositie te zien in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht.

In onze tentoonstelling Walvis – Vindplaats: Maastricht, maak je kennis met de prehistorische ‘ENCI-walvis’, zijn hedendaagse soortgenoten en de leefwereld van deze giganten. Tegenwoordig worden walvisachtigen wereldwijd bedreigd in de gebieden waarin ze leven, vooral door overbevissing, zwerflplastic en militaire toepassingen van sonar.
Zowel moderne walvissen als de ‘ENCI-walvis’ komen in deze expo tot leven.

In een aparte ruimte waan je je in de buik van de walvis. Overal zijn filmpjes te zien, is informatie te lezen en je kunt zelfs jagen als een walvis. Ook hier ging mijn kleuter helemaal uit zijn dak en hij zoog alle informatie in zich op.

Algemene informatie Natuurhistorisch Museum Maastricht

Het museum is geopend op:

Maandag* gesloten
Dinsdag – vrijdag 11-17 uur
Zaterdag en zondag 13-17 uur

Tijdens een aantal feestdagen is het museum gesloten, raadpleeg de website voor actuele informatie.
De entreeprijs bedraagt €7,- voor volwassenen en €4,50 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen. In de huiskamer kun je terecht voor koffie, thee fris en snoep. Je kunt ook je eigen eten en drinken meenemen en picknicken in de huiskamer of in de tuin.

De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Website

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wij gingen vroeger, als we al naar musea gingen, naar dit soort musea. Toch ben ik hier nooit geweest en grappig genoeg is het ook niet mijn ding. Klinkt wel interessant voor een schoolreis/excursie trouwens, voor scholen die een beetje in de buurt zitten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.