Wanneer mensen horen dat ik mijn geld verdien met bloggen, zijn ze vaak erg geïnteresseerd. Ik leg met alle liefde uit hoe het werkt en wat ik allemaal doe. Omdat ik de vraag de laatste tijd steeds vaker krijg, geef ik je graag antwoord op de vraag: hoe verdien je geld met bloggen?

Hoe verdien je geld met bloggen?

Over bloggers en influencers bestaan veel vooroordelen. Zo denkt men dat je een ‘beetje stukjes schrijft’ en verder vooral de hele dag op social media rondhangt. Of dat je alles gratis wilt hebben. Toch zijn mensen ook altijd nieuwsgierig: hoe verdien je geld met bloggen?

Wat doet een blogger?

Net als iedere andere baan is bloggen gewoon heel hard werken. Er zit veel tijd zit in het schrijven van die ‘stukjes’, het maken van foto’s, contacten onderhouden met opdrachtgevers, pr-bureaus en collega’s en de planning en organisatie van een blog. Om nog maar te zwijgen van je grijze massa die continu bezig is om onderwerpen te bedenken, ideeën op te doen en inspiratie te verzamelen. Oh ja en een website onderhouden hoort er ook bij.

Hoe bouw je een goede blog op?

Geld verdienen met bloggen is niet iets dat je van de ene op de andere dag voor elkaar krijgt. Het is belangrijk om eerst te zorgen dat je een stabiele website hebt, waar voldoende gevariëerde content (inhoud) opstaat. Door content aan te bieden die interessant is voor jouw doelgroep, bouw je een band met elkaar op. Als je bepaalde vraagstukken beantwoordt, kan het ook zijn dat je blog via Google gevonden wordt. En door jouw artikelen te delen op social media krijgen steeds meer mensen jouw blogs te zien. Toen ik in januari 2015 begon, ontving ik de eerste maand 1000 bezoekers op mijn blog. Ik viel bijna van mijn stoel, want 1000 was in mijn ogen echt héél veel! Inmiddels zijn het er zo’n 12.500 per maand, waar ik nog steeds bijna van van mijn stoel val. Dat zoveel mensen de moeite nemen om een kijkje te komen nemen en om mee te lezen én te leven met mijn verhalen vind ik onwijs bijzonder!

Leer alles over geld verdienen met bloggen, passief inkomen en meer in het Become Financially Free Membership! Meld je nu aan!

Geld verdienen met bloggen doe je zo

De vraag die veel gesteld wordt is dus: hoe verdien je geld met je blog? Ja, dat is ook een goede vraag! Ik kan me voorstellen dat het als buitenstaander allemaal abracadabra is. Dat was het voor mij ook toen ik begon met bloggen. Gaandeweg leerde ik meer over het bloggerswereldje en hoe het allemaal werkt. Ik bouwde relaties op met pr-bureaus, online marketingbureaus en bedrijven die relevant zijn voor mijn blog. Daarnaast leerde ik hoe ik deze relaties kon onderhouden. Geleidelijk aan kreeg ik meer kennis over de waarde van mijn blog, waarvoor verschillende meetmethoden bestaan. Ik leerde over SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie. Al doende viel dit allemaal als een puzzel in elkaar en dat leidde er geleidelijk toe dat ik een inkomen opbouwde met mijn blog.

Manieren om geld te verdienen met jouw blog

Affiliatelinks op je blog plaatsen

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met je blog. Zo kun je affliatelinks plaatsen. Dit zijn links naar een webshop, bijvoorbeeld Bol.com. Als jij als bezoeker op deze link klikt en iets koopt in die webshop, krijg ik een klein percentage van de opbrengst. Dit kost degene die op de link klikt helemaal niks.

Ik ben bijvoorbeeld ook affiliate partner van Rowena Rousseau. Als jij iets bij haar koopt, zoals een cursus of membership, krijg ik 50% commissie. Jij betaalt daarvoor niets extra. Een mooie manier om inkomen te creëren en een andere ondernemer te helpen door op zijn of haar affiliatelink te klikken. Klik hier voor de uitgebreide gids met tips en tricks voor affiliatemarketing!

Betaalde links in je blogartikelen

Een andere manier, die ik het meeste toepas, is het plaatsen van artikelen met betaalde links. Een bedrijf geeft aan mij de link(s) door die ze graag in het artikel terugzien. Daarbij krijg ik een woord of meerdere woorden waar de link als het ware achter komt te hangen. Ik schrijf het artikel vervolgens op mijn eigen wijze, zodat het voor jou als lezer interessant is. Ik stuur de opdrachtgever daarna een factuur voor deze link(s). Afhankelijk van de waarde van je website en het aantal bezoekers kan je een tarief vaststellen. Weet dat je hier niet zuinig in hoeft te zijn, jij levert tenslotte een berg werk, waar je klant lang profijt van heeft.

Wat levert het bloggen op?

Ja, die vraag krijg ik ook vaker. ‘Kun je nou echt rondkomen van een blog?’ Op dit moment komt het grootste deel van mijn inkomsten uit mijn tekstbureau Bregje Boer Teksttovenaar. Hier zijn de opdrachten en dus ook de bedragen die ik ontvang, groter dan de blogs op Breg Blogt. Maar, ik heb iedere week wel een betaalde samenwerking online staan op mijn blog. Hierdoor heb ik een vrij stabiel inkomen opgebouwd, dat een mooie basis vormt. Ik heb een tarief vastgesteld dat past bij de waarde van mijn blog, de tijd die ik in het schrijven en alle bijbehorende werkzaamheden, zoals fotografie en contact met de opdrachtgever, steek. Omdat ik altijd maatwerk lever, heb ik geen vaste tarieven, maar kan het zijn dat ik in een onderhandeling met een opdrachtgever soms hoger of lager uitkom. Het inkomen uit mijn blog vormt een stabiele basis voor mijn maandelijkse inkomsten. Uit de affiliatelinks van Bol.com haal ik iedere maand ongeveer €40,-. Dat is niet zo veel, maar toch mooi meegenomen!

Heb je nog vragen over geld verdienen met je blog? Stuur me een mailtje of stel ze in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Heel erg interessant. Het is een stiekeme droom van me om ooit, op een dag, geld te kunnen verdienen met mijn liefde voor schrijven. Of dat dan met mijn blogs is of op een andere manier, maakt niet zo heel veel uit, maar de droom is er. Ik spreek hem nu heel langzaam en aarzelend af en toe uit en dit soort artikelen maken de droom weer een beetje levendiger;).

  2. Langzaam maar zeker begint het inkomen bij mij ook redelijk aangevuld te worden door de samenwerkingen die ik doe op mijn blog. Het is alleen bizar hoe weinig serieus je genomen wordt door opdrachtgevers en wat zij een blog waard vinden! Je moet bij de onderhandelingen echt stevig in je schoenen staan. Je had opdrachtgevers moeten horen toen ik https://papablogger.nl/zakelijk/bloggen-is-een-baan/ schreef..

    • Ja, je moet zeker je mannetje (of vrouwtje) staan! Ik merk dat ik er steeds beter in word en dat ik nu een aantal vaste samenwerkingspartners heb, dat scheelt een hoop gedoe! Ook irritant: dat ze niet willen dat je vermeldt dat het een samenwerking is. Zeker nu daar een actuele campagne over loopt. Koekkoek!

  3. Leuk om te lezen! Klopt helemaal wat je zegt. Het duurt even voordat je iets hebt opgebouwd maar dan is het zeker mogelijk om er geld mee te verdienen. Ik ben de laatste tijd steeds meer aan het leren over affiliate links.

  4. Sarah Verdienen Antwoord

    Bloggen is altijd een goede manier om geld te verdienen. IK heb wel gemerkt dat Adsense niet zo goed meer is. Ik heb betere ervaringen met Affiliate programma’s.

  5. Pingback: 9 x Geld verdienen met je blog (met echte bedragen!) - Bloggen en Loggen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.