Je hebt er misschien al weleens van gehoord of je bent er al eens geweest: een blotevoetenpark of blotevoetenpad. Dé manier om lekker buiten te zijn, je voeten te voorzien van een uitgebreide massage en even helemaal tot rust te komen. (Al is het stiekem ook hard werken!)

Wat is een blotevoetenpad?

Een blotevoetenpark of blotevoetenpad is – de naam verraadt het al – een plek waar je op je blote voeten rondwandelt. Je loopt over zand, kiezels, hout en gras. Je waadt door modder en water. Je bent vooral even lekker buiten en geniet van de natuur.

Blotevoetenpark in Brunssum

Op een zonnige augustusdag bezocht ik het Blotevoetenpark in Brunssum met mijn gezin. Gekleed in een outfit die wel tegen een stootje kon en zonder schoenen stapten we het park binnen vanuit de gezellige horecaruimte die je vooraan vindt. Hier kun je overigens zowel binnen als buiten terecht voor een lekker drankje, kleine hapjes en een ijsje. Onze kleuter vond het razend interessant en was heel benieuwd wat hem te wachten stond. Ondergetekende houdt er niet zo van als er iemand aan haar poezelige voetjes komt, dus ik was vooral benieuwd of ik het allemaal wel zo leuk zou vinden…

Blotevoetenpark Brunssum ingang bregblogt.nl

Letterlijk met beide benen op de grond

De overgang van de ‘echte’ wereld naar de wereld van de blote voeten gaat via een groene tunnel. De hoge bomen werken als een soort paraplu, waardoor het park ook prima te bezoeken is bij wat regenachtig weer. Je hoort niet veel meer dan het geschater van een enthousiast kind en het fluiten van de vogels. Je maakt direct contact met de aarde, waardoor je letterlijk met beide benen op de grond belandt. Da’s niet verkeerd in de drukke tijd waarin we leven!

Kindvriendelijke activiteit

Een uitstapje naar een blotevoetenpad is een feestje voor jong en oud. Als volwassene word je gedwongen om even tot rust te komen, om gewoon het pad te volgen en je te laten verrassen door de verschillende onderdelen van het park. Voor kinderen is het een paradijs. Mijn kleuter rende van de ene boomstam naar de andere groene tunnel. Hij stuiterde van blijdschap bij het zien van de boomstammen waar je op kunt klimmen en lopen, hij liep dapper door de ondiepe poelen en werd heel blij van al het water. Met zijn (toen) 1 meter hoogte was niet alles geschikt voor hem. Zo is de hindernisbaan over het water alleen voor kinderen met een zwemdiploma. Dit mocht de pret verder niet drukken en we wandelden rustig verder.

Blotevoetenpark blotevoetenpad Brunssum bregblogt.nl

Lekker mindful

Mnidfulness heeft het imago om een beetje zweverig te zijn. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit helemaal niet waar is. Het is niet meer dan aanwezig zijn in het hier en nu. Niet in gedachten afdwalen naar het verleden, de toekomst of een ‘wat als’ scenario. Gewoon zijn waar je op dat moment bent. In het Blotevoetenpark in Brunssum zijn een aantal onderdelen waar je bewust met mindfulness bezig kunt zijn. Zo heb je het Spreukenpad, waar je de ene na de andere treffende spreuk vindt. Ook zijn er ademhalingsoefeningen, een onthaastingscirkel en een doolhof, waarbij je niet anders kunt dan in het moment blijven.

Lees ook: 30 gratis en low budget uitjes in Limburg!

Modderbad!

Als je voeten lekker gemasseerd zijn door de verschillende ondergronden en als je helemaal zen bent, komt het klapstuk van het blotevoetenpad: de Modderpoel. Hierin zak je – als volwassene van gemiddelde lengte – weg in een modderpoel, waar je al wadend je weg doorheen zoekt. Onze kleuter vond het maar niks (‘Bah mama, dan krijg ik vieze voeten!’) en ik ben zelf niet zo’n held, dus we bleven in het ondiepe deel en liepen toen verder aan de zijkant. De Roodharige Hunk nam het ervan en zonk tot boven zijn knieën weg in de donkere modder.

Blotevoetenpark Brunssum low budget & gratis uitjes in Limburg bregblogt.nl

Ontspan, geniet en speel in het Blotevoetenpark in Brunssum

Een tikkeltje moe, maar vooral relaxed en voldaan kwamen we aan bij de voetenwasplaats. Tijd om onze voeten en benen eens goed schoon te schrobben. Het was een ontzettend leuke ervaring, we hebben er alledrie van genoten. Dit uitstapje gaan we zeker nog eens herhalen in de toekomst!

Blotevoetenpark Brunssum
Ganzepool 9a
6443 WZ Brunssum
Website

Blotevoetenpark Brunssum Blotevoetenpad bregblogt.nl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Stiekem houd ik er ook niet van als er iemand aan m’n voeten zit en houd ik niet van allemaal blote voeten om me heen, maar ik hoor over dit soort paden wel heel veel enthousiaste verhalen. En toch…ik geloof dat ik me er niet aan ga wagen.

    • Wat heeft Bregje ons Brunssums BloteVoetenPark geweldig beschreven. Als Naomi wel houdt van een nieuwe ervaring dan neemt ze gewoon haar slippertjes mee om aan te doen als de voetjes het even niet trekken. Op schoeisel krijg je maar een deel van de ervaring mee maar toch is de plek het op zichzelf al waard om de rust en de natuur te ervaren. Wat dat betreft (Marieke) is het park uniek voor Nederland en natuurlijk is Limburg en Brunssum zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

  2. Pingback: 30 low budget en gratis uitjes in Limburg! - Breg Blogt

  3. Dit gaan mijn kinderen geweldig vinden. Alleen Brunssum is niet bepaald naast de deur voor ons. Eens kijken of er hier in de buurt ook een blotevoetenpad is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.