Smaakvol dineren op een historische locatie mét uitzicht over Zuid-Limburg, terwijl je heerlijk in de watten wordt gelegd. Klinkt goed toch? Je vindt het allemaal bij Brasserie Mijn Streek in Heerlen!

Brasserie Mijn Streek in Heerlen

Op de vijfde verdieping van het Glaspaleis in Heerlen vind je Brasserie Mijn Streek. Het Glaspaleis deed vroeger dienst als warenhuis onder de naam Schunck. Het nostalgische gevoel is er nog steeds als je door de dubbele deuren het pand binnenstapt. Een beetje zoals het warenhuis uit de film Abeltje. Je loopt door de bibliotheek, die inmiddels in het pand gevestigd is. Met de lift of de trap kom je op de vijfde verdieping aan, waar je een culinaire hotspot te wachten staat. De naam Mijn Streek is een verwijzing naar het rijke mijnverleden van Heerlen. En naar de streekproducten die volop gebruikt worden in de keuken.

Brasserie Mijn Streek Heerlen bregblogt.nl

Streekproducten en eigen bier

De chefs van Mijn Streek werken het liefste met streekproducten en het liefst ook nog met biologische producten. Je kunt er zes dagen in de week terecht voor lunch, diner of gewoon een drankje met een prachtig uitzicht. Op de kaart vind je lokale lekkernijen zoals Limburgs buikspek en klassiekers zoals zuurvlees en krokant gebakken eendenborst. Het concept Mijn Streek is ver doorgevoerd. Zo krijg je bij de lunchplank beleg met de naam Mijn Stroop en Mijn Jam, je raadt het al, uit eigen keuken. Ook heeft Mijn Streek een eigen bier: Bijdehand Honingbier, in een dubbel en een tripel variant. Oh en de huisgemaakte limonades zijn écht heel lekker!

Brasserie Mijn Streek Heerlen inspiratie uitzicht bregblogt.nl

Laat je verrassen door Mijn Menu

Je kunt voor het diner kiezen voor een twee- drie- of viergangenmenu, dat steeds wisselt. Wij genoten in juli 2019 van het driegangenmenu en dat was een feestje voor onze smaakpapillen! We begonnen met de vitello tonato en de ceviche van zeebaars. Daarna kwamen de zachtgegaarde hoender en de pasta met gamba’s op tafel en tot slot de aardbeien romanov en een kaasplankje.
Alle gerechten zijn met veel zorg bereid en gepresenteerd. Dat zie je en dat proef je. De smaakcombinaties zijn top, de porties van een mooie grootte.

Brasserie Mijn Streek Heerlen Vitello Tonato bregblogt.nl
Brasserie Mijn Streek hoender bregblogt.nl
Brasserie Mijn Streek Heerlen aardbeien romanov bregblogt.nl

Feesten, vergaderen en een eigen foodtruck

Naast lunchen, borrelen en dineren, kun je nog meer doen bij Mijn Streek. Zo kun je vergaderen in de mooie ruimtes van het Glaspaleis, waarbij het team van Mijn Streek de catering verzorgt. Of vier jouw speciale mijlpaal of feest op deze mooie plek. Nog een leuk extraatje: ze hebben een eigen foodtruck, die je kunt huren voor jouw eigen feest of evenement.

Onglet, het zusje in Maastricht

Sinds 2019 heeft Mijn Streek een zusje in Maastricht: Onglet. Deze bijzondere zaak vind je middenin het bruisende Wijck. Van buitenaf lijkt het een slagerij, maar als je eenmaal door de geheime deur gaat, ontdek je een hele nieuwe wereld. In de vroegere slagerij is een sfeervol restaurant ingericht, waar je kunt genieten van verrassende smaakcombinaties en de mooiste stukken vlees. Je snapt wel dat Onglet nog op mijn ‘to-eat-lijstje staat!’

Brasserie Mijn Streek
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
045-577 22 88
www.mijn-streek.nl

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.