In mei 2019 verlengde ik mijn telefoonabonnement met de Huawei P30. Nu ik het toestel een paar maanden in gebruik heb, vertel ik je graag hoe het bevalt!

Huawei P30

Al jaren prijkt er een Android telefoon aan mijn zijde, dus het was al duidelijk dat er weer een Android zou komen. Het vorige toestel dat ik had was de Samsung Galaxy S7. Op zich werkte die prima, maar de camera liet wel wat te wensen over. En aangezien ik 95% van mijn foto’s met mijn telefoon maak, was dit wel een punt dat hoog op mijn wensenlijstje stond. Na de nodige research wist ik: ik ga de nieuwste Huawei kopen. Waarom? Dit toestel heeft een goede camera, zowel voor en achter, draait op Android en was qua prijs goed te doen.

Algemeen

Eigenlijk had ik mijn abonnement pas na de zomervakantie willen verlengen. Maar toen ik bedacht dat ik op onze huwelijksreis graag ook mooie foto’s wilde maken, begon het te kriebelen. Ik bestelde de Huawei P30 in goud en was meteen verkocht. Het toestel is makkelijk in gebruik. Qua functionaliteit en besturingssysteem lijkt het veel op de Samsung die ik hiervoor had, dus ik kon er snel mee overweg.

Camera

De camera is echt geweldig. Er zit bijvoorbeeld een portretfunctie op, waarmee je mooie scherpe foto’s maakt, waarbij de achtergrond wazig is. Ook is er een stand die diafragma heet, waarmee je toffe close-ups kunt maken. Los van de standaardopties, kun je de camera ook op ‘pro’ zetten. Dan kun je de instellingen, zoals focus en ISO handmatig aanpassen. Nu ben ik zelf meer een huis-, tuin- en keukenfotograaf, dus heb ik me er nog niet echt aan gewaagd om op die manier foto’s te maken. Maar handig is het wel! De camera is ook goed bij weinig licht, wat weer een voordeel is als je ‘s avonds foto’s wilt maken.
Dit zijn enkele foto’s die ik maakte met mijn telefoon:

Batterij

Nog een pluspunt van het toestel is de batterij! Deze gaat met gemak 24 uur mee, ook bij intensief gebruik. Logisch dat de batterij sneller leeg gaat als je er veel mee doet. Gemiddeld laad ik hem 1 keer in de 30 uur op denk ik.

Handige snufjes

Los van de camera en de goede batterij zijn er nog een aantal opties die mijn vorige toestel niet had. Zo kan ik makkelijker een schermafbeelding maken, zonder 3 knoppen tegelijk in te drukken. En ik kan een schermopname maken! Dat is heel handig als ik bijvoorbeeld een stukje van mijn website wil laten zien op Instagram.
De standaard geïnstalleerde app Huawei Gezondheid houdt mijn stappen bij. Ook al had ik mijn stappenteller achtergelaten in 2018, het is soms toch wel handig om te zien of ik nog wat extra moet bewegen. 😉

Mijn oordeel over de Huawei P30

Voor mij heeft dit toestel alles wat ik nodig heb. Een goede camera, prima geluidskwaliteit, een deugdelijke batterij en hij is handzaam in gebruik. Er zijn drie verschillende varianten van dit toestel. Je hebt ook nog de P30 lite en de P30 pro. De eerste is iets eenvoudiger en de tweede is groter, heeft meer opslag en een nog geavanceerdere camera.
Ik vind het altijd nogal een commitment om mijn abonnement voor 2 jaar te verlengen, maar met dit toestel kan ik echt wel even vooruit! Ik ben stiekem ook wel benieuwd naar alle ontwikkelingen in de komende 2 jaar, want in 2021 zal dit toestel wel weer hartstikke ouderwets en achterhaald zijn. 😉 Voor nu ben ik er blij mee!

Welk toestel gebruik jij en wat zijn de grootste voordelen voor jou?

Uitgelichte afbeelding: Chantal Kleijkers van Eightyonestories.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Grappig, ik ging ook van Samsung naar Huawei, ruim een jaar geleden. Ik moet best lang wennen aan het nieuwe toestel (knoppen die precies ‘andersom’ zitten enzo), maar was vooral heel verbaasd (in positieve zin!) over de levensduur van de batterij. Mijn Samsung ging na een jaar vaak geen dag meer mee. De Huawei kon in het begin soms twee hele dagen mee. Nu laad ik hem bijna elke dag op, maar dat komt vooral omdat ik apps met kleuren op nummer heb geïnstalleerd en die verbruiken nu eenmaal nogal veel:).

  2. Hij maakt wel mooie foto’s zeg! Ik heb nu nog een oudere Samsung s5 maar die is wel aan vervanging toe binnenkort. Dus ik ben al een beetje aan het rondkijken. Dat hij mooie foto’s maakt, vind ik altijd wel fijn! Scheelt weer een camera mee nemen

    Bettie

  3. Pingback: Van Samsung naar Huawei - Hoe bevalt mijn nieuwe telefoon?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.