Leven met een leugen is het eerste boek dat ik las van de Nederlandse auteur Wendy Brokers. Pas aan het einde van het boek ontdekte ik dat er een verhaal aan vooraf was gegaan en in latere boeken van andere schrijvers dook Wendy ook ineens op. Dat moet een teken zijn dat ik deze heerlijke schrijfster moet volgen en meer van haar moet lezen!

Leven met een leugen – Wendy Brokers

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.
Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Hollandse romantiek met humor en drama

Ik heb Sofie al in de eerste paar minuten in mijn hart gesloten. Haar gevoelens voor Jelle, het zware verdriet dat ze met zich meedraagt en alle gevolgen van dien zorgen ervoor dat je het beste met haar voorhebt. Dat ze het af en toe behoorlijk ingewikkeld maakt voor zichzelf is ook heel herkenbaar voor mij. Heb ik ook een handje van zullen we maar zeggen.

De verhaallijn van Jelle en Sofie is stormachtig, met de nodige smeuïge scènes en vlammende ruzies. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde die Sofie voor Jelle voelt en de woede die steeds weer oplaait als het mis dreigt te gaan. Wendy Brokers heeft een geweldig fijne schrijfstijl. Vlot, beeldend en op een manier waarop je het boek maar amper kunt wegleggen. Ik liep dus geregeld lezend door het huis, zo diep zat ik verzonken in het verhaal!

Deel 2 van een serie

Pas aan het einde ontdekte ik dat ze eerder een roman had uitgebracht met de titel Baguette met jam voor twee. In die roman speelt Sofies broer Nate de hoofdrol. JE snapt wel dat ik deze ook op mijn ‘to read’ lijstje heb gezet! Je hoeft het eerste deel niet per se gelezen te hebben om Leven met een leugen te kunnen lezen. Ze zijn prima los van elkaar te lezen! Nate komt trouwens ook weer tevoorschijn in deel 3 van de Eilandliefde serie van Jackie van Laren. Hoe tof is dat?

Je hebt vast wel in de gaten dat ik razend enthousiast ben over deze roman! Wil jij hem ook lezen? Je bestelt hem eenvoudig via onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

  1. Ik ben nog steeds aan het afkicken van de eilandliefde serie….. Nou wil ik deze ook lezen!!

  2. Klinkt als een super leuk boek. Ik houd echt van zulke leuke (en soms voorspellende) romantische verhalen. Ik zet dit boek even op mijn lijstje

    Bettie

    • Dank je voor je reactie Bettie! Je link staat al onder je naam boven je reactie, wil je hem niet steeds als extra promotielinkje in je reactie plaatsen? Thanks!

  3. Lijkt me ook zeker fijn leesvoer voor tussendoor. Ik las Baguette met jam voor twee van dezelfde schrijfster en vond het zeker wel een vermakelijk boek.

  4. Pingback: Eilandliefde serie van Jackie van Laren - Breg Blogt

  5. Pingback: Recensie: Omkijken naar morgen - Wendy Brokers (+ interview!) - Breg Blogt

  6. Pingback: De Eindeloos-serie van Wendy Brokers - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.