Als je me pak ‘m beet vijf jaar geleden had gevraagd of ik me in het openbaar comfortabel zou voelen voor de lens van een fotograaf, had ik je wellicht wat vertwijfeld aangekeken. Ik? Voor een camera? En die foto’s dan ook delen? Nee, dat is niks voor mij hoor! Hoe anders is het nu, ik vind het heerlijk om foto’s te maken, die mijn verhalen en ideeën ondersteunen…

Fotoshoot voor mijn nieuwe website

Ik geloof er heilig in dat dingen op je pad komen met een reden. Zo ook het mailtje dat ik in juli kreeg van mijn oud-collega Chantal. Zij is een getalenteerd fotografe onder de naam Eightyonestories en wil haar skills graag uitbreiden. Ze vroeg me of ik het leuk vond om een aantal foto’s te laten maken. En of ik dat een goed idee vond! We spraken af voor een kop koffie om onze ideeën te bespreken. Die kop koffie werden er een paar en we eindigden in een 4 uur durende lunch- en bijkletssessie. Zo leuk! We prikten een datum om te shooten, zodat ik mooie foto’s kreeg voor mijn nieuwe website.

Fotoshoot in het Sphinxkwartier in Maastricht

We begonnen onze shoot in het Sphinxkwartier, een deel van Maastricht dat volop in ontwikkeling is. Je vindt hier onder anderen de bekende interieurwinkel Loods 5, een Pathé bioscoop en Bold Rooftopbar. Maar ook vernieuwende concepten als Gedeelde Weelde, waar je producten van lokale producenten en leveranciers vindt en De Ruimte, een ontmoetings- en werkplek die wordt gesupport door de SNS Bank. In die laatste twee leefden wij ons helemaal uit met de fotoshoot.

Lach eens naar het vogeltje

In de afgelopen jaren ben ik steeds meer vertrouwd geraakt met de camera. Voorheen zag ik vooral alles wat lelijk was aan mezelf. Nu weet ik wat mijn sterke kanten (letterlijk en figuurlijk) en mooiste poses zijn. Dat kwam nu goed uit, want de samenwerking met Chantal verliep daardoor heel natuurlijk. Ze hoefde geen enkele keer te roepen: ‘Lach eens naar het vogeltje!’ Doordat de sfeer zo ontspannen was, kwam de ene mooie foto na de andere tevoorschijn. Is dat gek om van jezelf te zeggen? Nee toch? Ik ben bij tijd en wijle behoorlijk onzeker én nogal kritisch op mezelf. Dus als iemand me dan weet vast te leggen op een manier waar ik van ga kwispelen, mag ik daar ook heel trots op zijn.

Het eindresultaat

Je bent nu natuurlijk heel benieuwd naar het eindresultaat en dat snap ik! De foto boven dit artikel is al een voorproefje en de foto’s die je nu boven in de website ziet onder de kopjes Inspiratie, Columns en Boeken. En niet te vergeten mijn nieuwe profielfoto! Hieronder deel ik nog een paar mooie kiekjes van de shoot. En houd zeker mijn Instagram in de gaten, want daar zullen ook regelmatig mooie kiekjes voorbij komen.

Heb jij weleens professionele foto’s laten maken? Hoe voel je jezelf voor de camera?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ze zijn echt heel tof geworden! Ik ben vaak wel verbaasd over wat een professionele fotograaf van mijn hoofd weet te maken 😉

  2. Mooie foto’s! En heerlijk als je je comfortabel voelt voor de camera. Ik ben zelf altijd het meest blij met spontane plaatjes. Zodra ik moet ‘poseren’, vind ik de foto’s altijd heel gemaakt.

  3. Wauw, prachtige foto’s. Ik heb nog nooit professionele foto’s laten maken maar lijkt me wel leuk en goed om zoiets te doen.

    Bettie

  4. Pingback: Fijne werkplekken voor zzp'ers in Maastricht - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.