In 2012 kochten wij het huis waar we nu wonen. Een heerlijk huis in een rustige buurt, veel licht en groen in de buurt en echt een thuis voor ons gezin. Destijds maakten we er stukje bij beetje ons eigen plekje van en nu, zeven jaar later, zijn sommige dingen aan vervanging toe. Ik denk dan vooral aan de raambekleding in de woonkamer…

Houten jaloezieën in de woonkamer, kan dat nog wel?

In 2012 kozen we voor een landelijke inrichting met veel wit, bruin en zachte kleuren. In de loop der tijd is er wel het een en ander veranderd. Zo maakte het zachte plaats voor oker, vervingen we in 2017 de eetkamerstoelen en kwamen er nieuwe lampen. Het enige dat nog hetzelfde is gebleven is de raambekleding: donkerbruine gordijnen en witte houten jaloezieën. Ik vind de combinatie van wit en donkerbruin nog steeds heel mooi, maar toch begint het te kriebelen.

Decoratieve gordijnen en bladderende verf

De houten jaloezieën beginnen na al die jaren wat sporen van slijtage te vertonen en links en rechts bladdert de verf een beetje af. Nu zijn wij niet zo moeilijk en kijken we daar gewoon dwars doorheen (letterlijk haha). De gordijnen zijn overigens voor 98% van de tijd puur decoratief. We doen ze alleen dicht als we eens een keer kamperen in de woonkamer of als Laurens bioscoopje wil spelen. Maar sinds we rolluiken hebben aan de voorkant doen we ze eigenlijk nog maar zelden dicht.

Nieuwe raamdecoratie woonkamer bregblogt.nl

Wat voor raamdecoratie vinden we mooi?

Na onze bruiloft is onze missie nu vooral om de spaarpot weer te spekken in plaats van hem nog verder leeg te trekken, dus voorlopig gaan we nog niks vervangen. Dat weerhoudt mij er niet van om regelmatig rond te struinen op Pinterest, op zoek naar inspiratie. We hebben aan de voorkant van de woonkamer twee ramen. Eentje is een rechthoekig kleiner raam en de andere is een vierkante erker.
Terwijl ik rond zit te sufen, blijft mijn oog toch vallen op de houten jaloezieën. Ik vind het zo leuk dat ze de woonkamer licht genoeg houden, maar toch een beetje spelen met het licht, waardoor het niet saai wordt. En ik heb nog genoeg ruimte om naar buiten te gluren. Vind ik heerlijk, om te kijken naar de mensen die voorbij komen in de buurt.

Wat er uiteindelijk binnen nu en een paar jaar voor onze ramen komt te hangen is nog een verrassing. Vaak krijg ik ineens een idee in mijn hoofd en dan is het ook in een korte tijd geregeld. Wat vast staat is dat er genoeg licht binnen moet blijven komen én dat de raambekleding bijdraagt aan een warme sfeer in onze woonkamer. To be continued dus!

Wat hangt er bij jou voor de ramen in jouw woonkamer?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Hier hangen nu vouw gordijnen, die echt op zijn met daarnaast groene gordijnen. Voornamelijk voor de sier, net als bij jullie. Maar omdat de katten de vouwgordijnen flink mishandeld hebben en karwei paar weken geleden een goede actie had, worden de vouwgordijnen hier vervangen Dior houten jaloezieën. Ben benieuwd hoe dat bevalt!

  2. Houten jaloezieën vind ik echt heel mooi! Ik durf(de) er zelf niet aan te beginnen, omdat ik bang was dat het meer licht weg zou nemen dan ik wenselijk vond. Mijn woonkamer heeft ramen op het noorden, dus ik ben blij met ieder beetje licht. Er hangen bij mij nu (ook sinds 2012, toen ik dit huis kocht;)) rode vouwgordijnen. Die vond ik behoorlijk prijzig, dus die blijven ook nog wel even hangen. Bevallen overigens nog steeds prima, dus geen probleem.

  3. Ik heb nu alleen gordijnen (die ook aan vervanging toe zijn) maar ik vind houten jaloezieën ook echt wel mooi! Zou ook goed bij rest van interieur staan denk ik (scandinavisch).

    Bettie

  4. Pingback: Wooninspiratie: elektrische rolgordijnen in je huis - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.