Dat ik een liefhebber ben van de romans van Lucinda Riley zal je vast niet ontgaan zijn. Ik hou van haar schrijfstijl en de manier waarop ze heden en verleden naadloos in elkaar laat overlopen. Het Italiaanse meisje is haar nieuwste roman, die ik wederom heb verslonden!

Het Italiaanse meisje – Lucinda Riley

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd. Als ze gevraagd wordt een lied te zingen, is Roberto zo onder de indruk van haar stem dat hij Rosanna ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee bijzonder getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour en het succes gaan niet altijd samen met Rosanna’s onwankelbare liefde voor Roberto. Hun turbulente romance kent diepe dalen en hoge pieken. En dan wordt Rosanna geconfronteerd met het onomkeerbare verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan… Het Italiaanse meisje neemt je mee op Rosanna’s onvergetelijke reis van het harde bestaan in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Ontroering, frustratie en passie

De boeken van Lucinda Riley zijn nooit dun, dus je bent verzekerd van heel wat uren leesplezier. Door de levendige beschrijvingen van de karakters en hun emoties en struggles is het maar moeilijk om het boek weg te leggen. Op een gegeven moment riep ik heel hard: ‘Neeee, waarom doe je dat nou!?’ tegen Rosanna. Niet dat ze me kon horen of dat ze zich er ook maar iets van aantrok wat ik vond. Het geeft wel weer hoe je als lezer ondergedompeld wordt in het verhaal. Wat ik leuk vind aan Het Italiaanse meisje is dat het cliché happy end uit de meeste romans hier toch iets anders uitpakt. Ik verklap niet teveel, want het is veel te leuk om zelf te lezen.

Ik heb genoten van de gepassioneerde wereld van de opera, ben ontroerd door de emoties van Rosanna, haar broer en haar vriendin Abi. Het was een boek om van de smullen, van begin tot eind!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het boek zelf ook lezen? Bestel het dan eenvoudig via onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Fijne review weer! Maakt me nog nieuwsgieriger naar dit boek, hij staat al op mijn lijstje!

  2. Ah, heerlijk, van die boeken waarbij je hardop tegen de hoofdpersoon begint te praten. Bij mij staat deze ook al op de lijst.

  3. Pingback: Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.