Jackie van Laren is een van mijn favoriete Nederlandse schrijvers. Ze heeft een schrijfstijl waar ik iedere keer weer blij van word, tovert met woorden alsof het niks is en laat je regelmatig hardop lachen. Haar nieuwste roman Thuiskomen had ik dan ook in no time uit!

Thuiskomen – Jackie van Laren

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.
De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Lachen, huilen…genieten!

Jackie maakt van alledaagse dingen een feestje. Ze neemt je als lezer te grazen en laat je niet meer los tot je -altijd veel te snel- de laatste bladzijde hebt gelezen. En dan laat ze je ook nog zitten met een soort heimwee, want je wilt gewoon niet dat die heerlijke bubbel waarin je zit te lezen ophoudt te bestaan.

Deze roman heeft ook weer alles in zich: lachen, huilen en genieten. Een stoere man met een klein hartje, een licht chaotische vrouw en de nodige romantiek. Af en toe slik je ook een traantje weg, zeker als het slechter gaat met Serafina.

Ik heb volop genoten van deze roman en ben daarna meteen doorgegaan met de Eilandliefde-serie van Jackie van Laren. Hiervan komt binnenkort ook een uitgebreide recensie online!

WIl je de boeken van Jackie van Laren zelf ervaren? Je bestelt ze makkelijk via onderstaande afbeeldingen.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Op de één of andere manier heb ik nog nooit iets van Jackie van Laren gelezen, hoewel ik er al heel veel over voorbij zag komen op sociale media. Wij hebben een beetje dezelfde smaak op boekengebied, dus ik denk dat ik het dan toch maar een keer een kans moet geven.

  2. Pingback: Eilandliefde serie van Jackie van Laren - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.