De laatste jaren zie ik steeds vaker vakantiekiekjes vanuit Denemarken voorbij komen op social media. Nieuwsgierig als ik ben besloot ik om uit te zoeken wat dit land zo aantrekkelijk maakt en waarom je er graag op vakantie zou willen. Een ding staat vast: ik ben om! Maak kennis met Denemarken als vakantiebestemming voor gezinnen!

Denemarken als vakantiebestemming voor gezinnen

Verschillende collega-bloggers hebben het allang ontdekt: Denemarken is hot! Niet zozeer qua temperatuur, want je hebt er een vergelijkbaar klimaat als het onze. Het land ten noorden van Duitsland is wél hot als vakantiebestemming. Wat maakt het nou zo aantrekkelijk? Ik denk de variatie aan mogelijkheden. Je kunt er naar het strand, je kunt er op stedentrip en je kunt er genieten van de prachtige natuur. Dat is een mooie drie-eenheid voor een gevarieerde vakantie. En ook goed om te weten: het is qua afstand goed te doen: Kopenhagen ligt op 827 kilometer van Maastricht en iets centraler: op 768 kilometer van Utrecht. Je kunt er dus prima een autovakantie van maken.

Wil je weten wanneer een kind voor in de auto mag zitten? Felice schreef er een handige blog over!

Kopenhagen Denemarken Vakantiebestemming voor gezinnen bregblogt.nl Shutterstock

Denemarken: enkele feitjes

Denemarken bestaat uit verschillende eilanden, waarvan het schiereiland Jutland het grootste is, gevolgd door de eilanden Funen, Seeland en Lolland en de talloze kleinere eilanden die het land rijk is. Denemarken is ietsje groter dan Nederland en telt 5,7 miljoen inwoners.

Verblijf in Denemarken met NOVASOL

Voor een comfortabel verblijf in Denemarken kun je kiezen voor een van de honderden NOVASOL vakantiehuizen. NOVASOL verhuurt vakantiehuizen in verschillende groottes en prijsklassen. In een comfortabel vakantiehuis ben je niet afhankelijk van het weer, zoals op een camping, en heb je vaak een lekker bed. Zo kun je uitgerust op ontdekkingsreis in Denemarken.
Terwijl ik door de website scrolde kwam ik het ene na het andere leuke vakantiehuis tegen. Typische Deense huizen van hout, gelegen in de duinen of aan het strand. Als we een vakantie naar Denemarken gaan boeken wordt het nog een hele kluif om te kiezen uit zoveel leuke accommodaties!

Wat is er te doen in Denemarken?

Legoland

Er is echt véél te doen in Denemarken. Een van de bekendste trekpleisters voor gezinnen is denk ik Legoland. Het pretpark draait volledig om de bekende bouwsteentjes en werkelijk alles is ervan gebouwd. Als Laurens iets ouder is willen we hier zeker een keer naartoe, ik weet zeker dat hij er helemaal uit zijn dak gaat. Legoland ligt in Billund, in het westen van Denemarken.

Legoland Billund vakantie in Denemarken bregblogt.nl Shutterstock

Stedentrip naar Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Gelegen in het oosten, vlakbij Zweden. De havenstad staat vol prachtige gebouwen en is daardoor alleen al een lust voor het oog! De stad is zeer fietsvriendelijk, waardoor je hem bij uitstek vanaf de vertrouwde tweewieler kunt verkennen!

Strandvakantie op de Deense Waddeneilanden

Als je dacht dat de Waddeneilanden alleen in Nederland liggen, heb je het mis. Zowel Duitsland als Denemarken kennen ook Waddeneilanden. De bewoonde Deense eilanden heten Rømø, Fanø en Mandø. Een leuk weetje: Mandø is bereikbaar via een dijk die twee keer per dag overspoeld wordt door de vloed. Fanø is erg populair en geliefd vanwege het 17 kilometer lange zandstrand dat een halve kilometer breed is.

Eten en drinken in Denemarken

Zoals je weet ben ik dol op lekker eten en drinken. Tijdens een vakantie ga ik graag uit eten om te genieten van de lokale keuken, zoals tijdens ons verblijf op Lefkas in Griekenland.

Ontbijt
Op dat gebied zit ik in Denemarken ook gebakken, want de Denen zijn dol op lekker eten en drinken. Ze ontbijten net als wij met brood en beleg, aangevuld met allerlei lekkere zoete broodjes.

Lunch
Voor de lunch trekken de Denen de nodige tijd uit, tussen twaalf en twee ‘s middags zitten ze lekker aan tafel. Een geliefd gerecht is de platte, een plank gevuld met lekkere hapjes, vleeswaren en vis. Een soort borrelplank, maar dan voor de lunch!
Denen zijn ook dol op picknicken! Vul een mand of koelbox met lekkers en strijk neer op een van de vele picknickplaatsen.

Diner
Het diner komt ook aardig overeen met de Nederlandse keuken: aardappelen, rijst of pasta met groenten en vlees.

Uit eten in Denemarken

In typisch Deense restaurants vind je vooral ook vlees, aardappelen, groenten en salades. Als voorgerecht eten de Denen vaak soep. Ook hier zijn geen enorme verschillen met onze Hollandse keuken.

Denemarken: verrassend vakantieland!

Het is zo vanzelfsprekend om voor een vakantie af te zakken naar het zuiden. Wij gingen vroeger als gezin vaak naar Frankrijk of we bleven in Nederland en reisden naar Zeeland.

Nu ik me voor dit artikel heb verdiept in Denemarken ben ik verkocht. Het land ziet er zo mooi uit, het eten laat me watertanden en ik word spontaan helemaal zen van de lange, witte stranden. Binnen nu en een paar jaar stappen de mannen en ik dus zeker een keer in de auto naar Denemarken, om ons onder te dompelen in de nog onbekende cultuur en het prachtige landschap!

Denemarken ideale vakantiebestemming voor gezinnen bregblogt.nl NOVASOL Shutterstock

Ben jij weleens in Denemarken geweest?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Denemarken staat bij mij al jaren bovenaan de lijst met vakantiebestemmingen die ik nog een keer wil bezoeken. Maar ja, Denemarken schijnt net Nederland te zijn en daarom krijg ik mijn mede-vakantieganger nog niet heel enthousiast. Zweden staat ook hoog op de lijst, dus ik voel daar een prima combinatie;).

  2. Oh ik wil ook al zo lang zó graag naar Denemarken maar ik krijg John niet overtuigd. Ik zal hem deze blog eens doorsturen. ? Tja, en anders wordt het een citytrip all by myself.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.