Cristina Caboni neemt je in De dromenweefster mee naar een magische wereld vol liefde, geheimen en verdriet. Toen ik het boek uit had verzuchtte ik hardop: ‘Wat was dit een prachtig verhaal.’ Lees gauw mijn recensie en maak kans op een van de drie exemplaren!

De dromenweefster – Cristina Caboni

Camilla heeft als kledingontwerper de ambitie om het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien die is voor haar tante die ze nooit heeft gekend, door de legendarische Maribelle, die bekend stond als “de dromenweefster’. Elk kledingstuk dat zij maakte, was een unieke creatie en ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.
Hier begint Camilla’s onvergetelijke ontdekkingsreis door de romantische, kronkelende straatjes van de stad waar dromen uitkomen.

Een liefdevolle reis door het verleden

Al lezende voel je de pijn en het verdriet van de personages. Zo is daar Marianne, ook wel Mamy, door wie Camilla op jonge leeftijd in huis is genomen. Mamy’s moeder overleed jaren geleden en vertelde een groot geheim aan Marianne, dat haar iedere nacht bezighoudt. Mariannes nichtje Daniela en Camilla zijn jarenlang als zusjes, tot een beslissing van Marianne hen uit elkaar drijft en ze allebei met een groot verdriet verder gaan. Camilla is op een dag weggevlucht van Marianne en Daniela, omdat zij moest leren leven met de demonen uit haar verleden.

De emoties en worstelingen van de drie vrouwen zijn prachtig beschreven en houden je als lezer echt met je hoofd bij het verhaal. Cristina Caboni geeft je steeds een stukje informatie, waardoor het totaalplaatje steeds completer wordt. De metafoor van een geweven stof die regelmatig opduikt in het verhaal is een hele sterke. Je krijgt steeds een draad die verbonden wordt met een andere draad, tot er een mooi geheel ontstaat.

Heden en verleden smelten samen

Je leest om en om mee in het leven van Camilla en dat van Maribelle. Heden en verleden komen met iedere pagina die je omslaat dichterbij elkaar. De ontknoping is ontroerend en mooi, met alles wat je daarvoor hebt gelezen in je achterhoofd raakt het je als lezer enorm. Ik ben echt een beetje van de personages gaan houden. De mooie beschrijvingen, de echtheid en soms rauwe randjes van hun karakters en emoties en het prachtige decor, Milaan, Como en Parijs, maken het tot een werkelijk prachtige roman.

WIN!

Namens Xander uitgevers mag ik DRIE exemplaren weggeven! Twee papieren exemplaren en één e-book! Wil jij kans maken? Volg dan onderstaande stappen!

 • Laat in een reactie onder deze blog óf onder het Facebookbericht weten waarom jij dit boek graag wilt lezen. Tip: ik hou van oprechte en originele reacties!
 • Optioneel: deel het bericht op Facebook en tag andere boekenliefhebbers onder het originele Facebookbericht.

De winactie loopt van maandag 5 augustus tot en met zondag 11 augustus 23.59 uur. De winnaars ontvangen van mij een bericht via e-mail of Facebook Messenger. Houd dit dus goed in de gaten om je prijs te verzilveren!

Wil je niet wachten op de winactie? Bestel het boek dan alvast via onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

35 Reacties

 1. Marloes de Vetten Antwoord

  Wsuw, ik doe graag mee. Ook in de vakantie zit ik veel te veel op mijn telefoon, en eigenlijk wil ik veel liever in de bank genesteld met een heerlijk boek. . Ik denk dat boek me goed kan verleiden om mn telefoon weg te leggen.

  • astrid koelma Antwoord

   Hou ervan om met deze schrijfster een andere wereld te verkennen. Dromen, verwachtingen en belevenissen te volgen.

 2. Oh, superleuk! Ik doe heel graag mee, al was ‘t alleen maar omdat mijn oma vroeger ook voor haar klanten de perfecte kledingstukken maakte. En voor zichzelf. Dat laatste zou ze stiekem nog steeds graag doen, maar ja, oud worden heeft soms nadelen;).

  • Ik ben erg benieuwd naar dit boek
   Heerlijk om bij weg te dromen in de vakantie
   Een dag niet lezen is in dag niet geleefd

  • Esther Meerman Antwoord

   Ik heb twee tantes die enorm handig zijn met naald en draad en wol/brei-en haaknaalden. Ben daar soms best wel jaloers op. Daarentegen ben ik een echte lettervreter en maak al lezend vele kilometers. Dit boek lijkt mij een mooie verbinding tussen ons drietjes.

 3. Super benieuwd naar dit boek na het lezen van je blog. Niet origineel maar wel oprecht: ik zou graag meer lezen ipv tv kijken of met een telefoon bezig zijn?. Fingers grossed?

 4. Dit lijkt mij echt een bijzonder boek, ik heb je recencie gelezen en ik doe graag mee.

 5. Het verhaal doet me een beetje denken aan Flowers for Mrs.Harris / Mrs Harris goes to Paris. Een heerlijk verhaal waar ook een jurk leidt tot een bezoek aan Parijs. Ik heb de film zo vaak gezien en toch blijf ik ervan genieten. Als dit boek net zulke boeiende personages heeft en net zulke exclusieve mode, dan is het op en top genieten. Heel graag zwerf ik mee door de gezellige straatjes van Parijs en ga ik op avontuur met de hoofdpersoon.

 6. Marita biesmans Antwoord

  Omdat ik al een hele tijd geen echt goed boek meer gelezen heb , wel veel begonnen maar telkens weer afgehaakt en ik het lezen toch wel mis . Misschien kan dit boek me weer echt aan het lezen krijgen

 7. Ik zou het fantastisch vinden om het E-book te winnen. Als imagostyliste en leesfanaat gaat mijn hart sneller kloppen van een boek met een mooi verhaal met als rode draad kleding.

 8. Ik doe graag mee, omdat dit boek me echt heel mooi lijkt (bedankt voor de recensie!), én omdat een nieuw levensjaar (deze week) het perfecte moment is om nog wat dromen te weven! (In dit geval dan wel figuurlijk…)

 9. Dorien ten Den Antwoord

  Dat is een mooi ebook voor mijn wensenlijst. Dank je wel voor je blog, zo weet ik welke schrijfster mooie boeken schrijft en het waard is om te lezen.

 10. lianne clappers Antwoord

  Wat een mooie verhaal,er zit veel herkenbaars in. Ik zou het boek meenemen op vakantie,een vlucht van 13 uur is een geweldige plek om dit mooie papieren boek te lezen!!

 11. Lijkt me een heerlijk boek! Door tijdgebrek al ontzettend lang geen boek meer gelezen, dus zou er nu weer graag eens aan beginnen <3

  • Ik doe graag mee met wat ik hier allemaal over lees verheug ik mij op het verhaal. Als het mij ook zo pakt als iedereen zegt kan het alleen maar een goed boek zijn

  • Door je recensie erg enthousiast geworden over dit boek. Ik lees veel en graag,het liefst romans en thrillers. Dit lijkt mij een erg fijn boek en als ik het uit heb geef ik het graag door aan mijn moeder. Papieren versie graag,ik heb geen ereader

 12. Monica Bezemer Antwoord

  Mijn moeder van 87 jaar heeft een groot handwerk- en naaitalent. Op haar leeftijd wordt het steeds minder makkelijk om met haar grote hobby bezig te zijn. Boeken kunnen haar niet echt meer boeien maar met deze mooie verbinding met de Dromenweefster heb ik goede hoop dat dat gaat lukken!

 13. Dit is echt een boek voor een goede vriendin van mij. Dit boek zal ze deze vakantie graag lezen en daarna zal ik een poging doen want ook ik ben nieuwsgierig naar dit verhaal.

 14. Ik lees graag. Dit lijkt me een spannend verhaal. Daarom zou ik het willen lezen. Ik lees papieren boeken en e-books, dus het kan allebei ?

 15. Ik volg je eigenlijk nog niet zo lang, maar ook op je Insta viel me al op dat het zo mooi is om te zien dat jij, zelfs met een klein mannetje in huis, de tijd maakt om lekker te lezen. Ik zou ook meer tijd moeten vrijmaken om te lezen. Tv-kijken doe ik al amper meer, maar ik ben toch bang dat ik moet toegeven dat veel tijd verdwijnt aan mijn telefoon of de tijd die ik nu besteed aan het bloggen en het bouwen aan mijn site. Ik doe graag mee, het verhaal lijkt me prachtig en wie weet weer een stimulans om mijn telefoon wat vaker aan de kant te gooien en de vrije momenten te gebruiken om mezelf weer eens lekker in een boek te verliezen.

 16. Ik ben dol op lezen,vooral na een lange drukke dag alle ballen hooghouden kruip ik graag met een boek onder mijn dekentje op de bank Het liefst met thee en chocola. Dit boek lijkt mij een fijn ontspannend boek om bij weg te dromen!

 17. Chantal van Dorst Antwoord

  Dit boek lijkt me heel mooi, ik zou het graag willen lezen en als eigenaar van een modevakschool is het eigenlijk wel een “must”!

 18. Claudia Diependaal Antwoord

  Ik ben niet echt origineel. Maar heb met mijn MS zeeën van tijd over! Ik doe dus heel erg graag mee!

 19. Chantal den Haan Antwoord

  Heerlijk even wegdromen in een andere wereld! Durf te dromen ?Fingers crossed ?

 20. Ik ben dol op het genre. Even weg dromen in ons eigen tuintje en dubbel genieten
  Door omstandigheden niet met vakantie en dan met boeken heerlijk thuis vakantie vieren. Dit zou daar heel goed bij passe.

 21. Wat schrijf jij leuk! Had je blog nog nooit gezien. Ik zou deze graag willen winnen als cadeau voor mijn moeder voor als ze terug komt van vakantie. & natuurlijk wil ik het erna ook graag lezen want jij hebt me wel enthousiast gemaakt zo!

 22. Beste ik zou heel graag meedoen voor een papieren exemplaar. Ik word helemaal happy van boeken lezen en daarmee kan ik me pas goed ontspannen naast een drukke job en het gezinsleven met 2 kinderen. Het lijkt me ook een heel mooi boek dat gaat lezen als een trein! Fingers crossed!!!

 23. Hallo,Een mooi verhaal van verleden en heden denk dat je het boek met moeite kan weg legen,doe graag mee.

 24. Anita te Gussinklo Antwoord

  Dit boek lijkt me een geweldig exemplaar om te lezen in de vakantie.
  Ik kan niet wachten op die ontknoping.

 25. Nathalie Buttiens Antwoord

  Ik heb zelf ook iets met mode. Ik heb altijd gezegd dat ik nog eens een kunstwerk wil maken op dat gebied. Ik herken het verlangen, dus van de hoofdpersonage. Daarnaast lijkt het me een ontroerend verhaal.

 26. Pingback: Recensie: Het huis met de spiegels - Cristina Caboni (&WIN!) - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.