Het Sphinxkwartier in Maastricht is hot! De wijk, in het verlengde van de Boschstraat in het centrum, is in de afgelopen jaren steeds mooier geworden. Een van de hotspots is Bold Rooftopbar op het dak van het Sphinxgebouw. Ik nam er een kijkje en vertel je graag meer over deze toffe plek!

Bold Rooftopbar in Maastricht

Bold Rooftopbar opende in april 2019 en was meteen een daverend succes. Zo’n groot succes, dat er regelmatig wachtrijen ontstonden! De bar is alleen toegankelijk met de lift, in de lobby van het ondergelegen Student Hotel. De bar ligt op de achtste verdieping, dus die lift is ook wel erg handig. 😉

Bold Rooftopbar Maastricht bregblogt.nl hotspot unieke plek

Sfeervol interieur

Bold Rooftopbar bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte. Binnen is het sfeervol ingericht met blauw fluweel, donker hout en industriële accenten. De oude vliegtuigstoelen vormen een ware eyecatcher én je kunt er comfortabel genieten van een spectaculair uitzicht over Maastricht.

Op het terras kun je kiezen tussen lage tafeltjes of hoge bartafels met bankjes en krukken. Vanaf de hoge plekken heb je een mooi uitzicht over de stad en dankzij het lekkere windje zit je er heerlijk bij in het zonnetje!

Terras Bold Rooftopbar Maastricht uitzicht bregblogt.nl

Cocktails & drankjes

Een van de eigenaren, Pieter van Veldhoven, is in de wijde omtrek bekend vanwege zijn grote liefde voor cocktails. Het is dan ook niet zo gek dat er verschillende lekkere cocktails op het menu staan!

Bijzonder is dat je bij Bold Rooftopbar geen bier van de tap krijgt, maar enkel van de fles. Naast een verfrissend biertje en een lekkere cocktail staan er goede wijnen en een uitgebreid aanbod aan frisdranken op de kaart .

Food Bold Rooftopbar bregblogt.nl

Verrukkelijke gerechten

En dan het eten! Wij waren bij Bold Rooftopbar tijdens de lunch en besloten een aantal gerechtjes te delen. ‘Friet uit Zuyd’ Rendang, twee vegetarische springrolls en focaccia met lekkere dips. Ik kan niet anders zeggen dan dat het verrukkelijk was! Goede smaken, mooie porties en mooi gepresenteerd. Het liefste had ik alles van de kaart geproefd, maar dan was ik uit elkaar geklapt. Op de dinerkaart staan verschillende hoofdgerechten zoals een vegetarische maisburger, Buratta salade en ribeye chimichurri. De prijzen zijn ook helemaal prima, je betaalt gemiddeld 15 euro voor een hoofdgerecht.

Bold Rooftopbar Maastricht bregblogt.nl hotspot

Een terechte hotspot

Als je het mij vraagt is Bold Rooftopbar een terechte hotspot. Er hangt een relaxte vibe, de bediening is heel vriendelijk en goed en laat je lekker op je gemak genieten. Het uitzicht is zoals gezegd geweldig, je kunt Maastricht van alle kanten bewonderen. En het eten, tja, als groot liefhebber van lekker en goed eten word ik daar gewoon heel erg blij van! Wil je ‘s avonds eten bij Bold? Zorg dan zeker dat je op tijd reserveert. Het is ‘s avonds een geliefde plek en het zou zonde zijn als je geen plekje kunt krijgen.

Meer informatie vind je op de website: www.boldrooftopbar.com.

Bold Rooftopbar
Sphinxcour 9A
6211 LE Maastricht
043-7112235

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Dat ziet er echt heel goed uit. Maar wat ik er ook fantastisch uit vind zien zijn jouw schoenen. Supertof!

  2. Gisteren eerst naar Loods 5 geweest ook een echte aanraden en daarna naar de rooftop. Was echt super. ??‍♀️?

  3. Ik ben dol op rooftop terrassen! Wanneer ik weer eens in je mooie stad ben kom ik zeler een drankje daar doen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.