Judith Noordzij is een bekend gezicht op Instagram. Ze deelt daar haar inzichten en vertelt open over haar burn-out en de gevolgen daarvan. Die burn-out is ook de basis van haar boek Ik was advocaat, nu ben ik mezelf.

Ik was advocaat, nu ben ik mezelf – Judith Noordzij

Na een toptijd, een topstage en een topbaan volgde een burn-out. Een burn-out op 27-jarige leeftijd.Tijdens haar herstel ontdekte Judith Noordzij beetje bij beetje wie zij is en wat haar gelukkig maakt.

Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind wordt je al gevraagd wat je later wilt worden. Gek eigenlijk, want een beroep definieert je niet als mens. Daarbovenop moet je de keuze voor een studierichting al maken op een leeftijd waarop je nog niet eens mag stemmen of drinken. Voor je het weet zit je op een universiteit iets te leren wat je op een willekeurige maandag hebt besloten, omdat je die leraar van een bepaald vak leuk vond of omdat je gewoonweg niet zo goed wist wat je wilde worden. Dat overkwam ook Judith Noordzij: na een geweldige studententijd, een topstage en een topbaan kreeg ze een burn-out.

Uiteindelijk hing Judith de toga aan de wilgen en geeft nu individuele coaching, inspirerende lezingen en reist het land af met haar Fire to Inspire-events. En ze leert mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen. Ongeacht je studie, je omgeving, je eigen angsten en je twijfels. Je komt er wel. In je eigen tijd.

Praktisch, realistisch en eerlijk

Judith is op Instagram altijd heel open over haar burn-out en hoe deze haar leven heeft veranderd. En over hoe ze van advocaat op de harde, ambitieuze Amsterdamse Zuidas nu is gegroeid naar een sterke, zelfbewuste vrouw die anderen helpt om keuzes te maken waar ze echt gelukkig van worden. Sterk betekent niet dat je altijd positief, stoer of hard bent. Judith laat ook zien dat het oké is als je je soms niet fijn voelt. En dat de één meer rust nodig heeft dan de ander. Het allerbelangrijkste is dat je doet wat bij jou past! Zelf ben ik hier ook een groot voorstander van en ik schrijf hier ook regelmatig blogs over. Ik vond dus heel veel herkenning in het boek.

Aanrader?

Als je in een fase zit waarin je je afvraagt hoe je verder moet, kan ik je dit boek zeker aanraden. Judith geeft je praktische handvatten. Door haar eigen ervaringen te delen vind je misschien ook herkenning, waardoor je weer door kunt.
Mijn burn-out ligt al een aantal jaren achter me, maar toch is dit een waardevol boek. Een deel van wat Judith vertelt is heel herkenbaar. Herhaling is de sleutel en je kunt niet vaak genoeg horen en lezen dat je zélf mag en kunt kiezen waar je gelukkig van wordt. Vergeet dat nooit! 🙂


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Dit klinkt goed. En ook wel realistisch en daar houd ik van. Mensen die zogenaamd altijd maar energie hebben en vrolijk zijn, bestaan namelijk ook. Daar zijn nogal wat boeken van, maar ik ben er heel erg allergisch voor. Dit klinkt een stuk beter. Ik ga ‘m onthouden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.