De zomer staat voor mij gelijk aan lekker luieren in de hangmat of op de loungebank, bbq’en en veel relaxen. Klinkt ideaal toch? Alleen komt de 40 hier in huis al rap dichterbij, dus moeten de man en ik toch zorgen dat we een beetje in shape blijven. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze blog!

Wandelen met de buurvrouw

Mijn overbuurvrouw gaat een paar keer per week wandelen en maakt er meteen een sport van om mij uit de hangmat of van de bank te krijgen. Omdat het heel gezellig is en ik in dat soort gevallen niet zo goed nee kan zeggen, ga ik graag mee. Dus als zij me appt: ‘Zullen we even een rondje?’ sta ik bij wijze van spreken al in de gang om mijn wandelschoenen aan te trekken.

Krachttraining

Sinds mijn diagnose fibromyalgie ben ik onder behandeling bij de fysiotherapeut. Waar ik me eerst nog wekelijks liet pijnigen met behandelingen aan mijn benen en rug (AU!), kwam ik er op een gegeven moment niet meer onderuit: er moest gesport worden.
Nu deed ik al wel pilates en soms een groepsles, maar echt fanatiek was ik niet. Toen de fysio voorstelde om met krachttraining te beginnen stond ik dan ook niet meteen te springen van blijdschap.

Iedere week naar de sportschool

Via de zorgverzekeraar heb ik een chronische machtiging, waardoor ik wekelijks kan sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. We zijn nu ruim een halfjaar bezig en het resultaat is enorm! Ik heb veel minder pijn, voel me sterker en fitter en het allerleukste: ik geniet ervan! Het is echt een kick om 45 kilo te kunnen liften, zonder het gevoel te hebben dat mijn lijf ieder moment in tweeën kan breken. De dagen daarna zijn altijd minder grappig, want spierpijn. Maar oh, wat doet dit me goed! En omdat ik dus elke week die afspraak heb staan en ik heel loyaal en trouw ben, ga ik iedere maandag om 18.00 uur naar de sportschool.

Ja, dat doe ik zelfs in die bloedhitte van de zomer. Al moest ik daarvoor wel even snel gaan shoppen, omdat ik gewoon geen korte sportbroeken had. En zweten en ploeteren in de sportschool is één ding, maar te warm gekleed zijn en jezelf dus extra martelen gaat me een brug te ver…

Etienne is een soort Forrest Gump

Samen met de man naar de sportschool zit er niet in. Hij heeft het weleens een blauwe maandag geprobeerd, maar vond er niks aan. Wel is Etienne dol op hardlopen, maar hij doet het veel te weinig. Ik heb mezelf nu opgeworpen tot zijn stok achter de deur en zwaai af en toe met zijn Nike hardloopschoenen naar hem. Als hij dan een rondje heeft gelopen, voelt hij zich een stuk lekkerder en is hij blij dat hij is gegaan. Hij is echt een soort Forrest Gump, die gewoon gaat rennen en zo ineens 10 kilometer in de benen heeft!

No more excuses!

Er zijn zoveel redenen te bedenken om niet te gaan sporten. Moe, pijn, geen zin, geen tijd, te warm, te koud, regen: ik ken ze allemaal! Ik zeg echt eens in de zoveel tijd tegen de fysio dat ik écht geen zin had om te komen, maar het toch maar deed. En iedere keer ben ik weer trots op mezelf. En voel ik me fitter en sterker. En dat gevoel en die positieve gedachten helpen mij om iedere weer weer te gaan sporten. Zodat ik daarna weer ongestoord kan chillen in mijn hangmat, terwijl de Roodharige Hunk achter de bbq staat. Het draait tenslotte allemaal om balans, nietwaar?

Sport jij? Hoe vaak ga je en wat doe je?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Goed bezig! Fijn dat je merkt dat het resultaat heeft. Ik sport met mijn hond. Wandelen en agility. Van dat laatste zou je zeggen dat het een hondensport is, maar dat valt vies tegen, haha! Je moet als baas ook echt flink aan de bak.

  2. Ik heb me de afgelopen maanden vooral bezig gehouden met de training voor de Nijmeegse Vierdaagse :).
    Deze succesvol afgerond, nu op naar de Dam tot Damloop, dus vaanf komende week de hardloopschoenen weer aan i.p.v. de wandelschoenen ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.