Gillian King is een Nederlandse auteur die ik in mijn hart heb gesloten. Ze schrijft heerlijke feelgoodromans, die echt even blijven hangen. Haar nieuwste boek Ik mis je is écht een pareltje. Ik las het binnen 24 uur uit en vertel je er graag meer over!

Ik mis je – Gillian King

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Onmogelijk om weg te leggen!

Zoals ik al zei: ik las het boek binnen 24 uur uit. Dat betekent dat ik het boek amper kan wegleggen en maar blijf lezen. Gillian schrijft heel vlot en grijpt je als lezer vast, om je niet meer los te laten. De worsteling van Charlie met haar verdriet, de schaamte die ze voelt en het schuldgevoel: het spat van de pagina’s af. Het is dan ook niet zo gek dat ze voor de charmes van James valt. Tijdens het lezen wilde ik haar toeschreeuwen: ga weg! trap er niet in! Maar, zoals het in het echte leven ook gaat, word je wijs door schade en schande.

Een achtbaan aan emoties

Allerlei emoties komen aan bod in het boek. Humor, verdriet, angst, schaamte, rouw, liefde en ga zo nog maar even door. Ik was echt geboeid door het verhaal en hoe Gillian King heftige onderwerpen niet uit de weg gaat, zonder het té zwaar te maken. Wat er precies allemaal gebeurt ga ik niet vertellen, want dat vind ik juist één van de verrassende elementen van het boek. Je moet het gewoon écht zelf lezen en ervaren!

Dat het een aanrader is hoef ik niet meer expliciet te vermelden denk ik! Hou je van feelgoodromans en dan ook nog met ons eigen kikkerlandje als decor? Dan wil je dit boek écht lezen, je krijgt er geen spijt van!
Bestel het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding:

Welk boek heb jij weleens achter elkaar uitgelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Heerlijk, zo’n boek waar je niet in kunt stoppen. Ik heb dat op dit moment. Ik lees nu ‘Mara’ van Sterre Carron. Gisterenavond begonnen en nu op blz. 295. Omdat ik vond dat ik moest slapen, heb ik het boek toch maar even weggelegd vannacht, maar ik ga vandaag heel snel die laatste zeventig pagina’s lezen;).

  2. Ik ben heel benieuwd! Zelf kan ik de boeken van Lisette Jonkman bijna niet weg leggen. En Astrid Harrewijn is ook goed in pageturners.

  3. Pingback: Recensie: Ik vergeet je niet & Interview met Gillian King - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.