Een bruiloft kost geld, zo simpel is het. Dan kan het handig zijn om bepaalde dingen niet kant en klaar te kopen, maar zelf te maken. Wij hebben voor onze bruiloft een aantal dingen zelfgemaakt, zoals de achtergrond voor de photobooth, de kaartendoos en verschillende bordjes. Check hier handige en budgetvriendelijke DIY decoratie voor je bruiloft!

Low budget DIY decoratie voor je bruiloft

Zelf je decoratie maken is niet alleen voordelig, het is ook heel leuk om te doen! Maak er een gezellige avond van met vriendinnen en ga lekker aan de slag met knutselen. Zo hebben jullie meteen een mooi moment om lekker te kletsen over de bruiloft! De items die wij voor onze bruiloft hebben gemaakt, zijn allemaal leuke, low budget ideeën voor decoratie voor je bruiloft!

Tip: Zo schrijf je mooie trouwgeloften!

DIY achtergrond voor photobooth

We maakten zelf een achtergrond voor de photobooth. Ik had een heel idee in mijn hoofd, dat in de praktijk niet zo goed uitpakte. Ik dacht dat we mooie gordijnen aan een kledingrek konden hangen, zodat dat als achtergrond kon fungeren. Helaas was het kledingrek maar 1.50 meter hoog, dus dat werd niks. Tijd om een alternatief te bedenken!

Plan B: zelf een achtergrond voor de photobooth (ook wel backdrop genoemd) maken. Hiervoor heb je maar een paar dingen nodig en het effect is echt te gek.

Wij gebruikten een bezemsteel van 1.20 meter breed als ophangstuk. Daarnaast hebben we 2 sets gordijnen van Ikea gebruikt: de Lill van €3,99 per set en de Alvine van €9,99 per set. Misschien heb je die laatste weleens voorbij zien komen op mijn Instagram Stories, terwijl ik deed alsof het een sluier was. 😉

DIY photobooth achtergrond zelf maken bruiloft budget decoratie bregblogt.nl

Mijn man heeft de gordijnen aan de bezemsteel bevestigd door één set om de stang te schuiven en de rest er aan de bovenkant omheen te naaien. Vervolgens heeft hij de achterste twee gordijnen gewoon naar beneden laten hangen en de voorste twee naar de zijkant gedrapeerd.

We hebben de achtergrond voor de photobooth versierd met papieren bloemen van de Action en kleine LED-lampjes, eveneens van de Action.

Zo heb je voor een klein budget een hele mooie achtergrond voor je photobooth!

Foto's photobooth bruiloft bregblogt.nl inspiratie bruiloft
Leuke props voor in je photobooth! Kijk ook eens bij de feestwinkel of bij de bekende Chinese budgetshops, maar hou dan wel rekening met de levertijd!

Gouden kaartendoos

We wilden een mooie bewaardoos voor de kaarten die we kregen, maar konden online niet echt iets vinden. Dankzij Pinterest zag ik dat de Socker van Ikea (€12,95) zich hier heel goed voor leent. Deze witte kweekkas met glas is ruim en al mooi om te zien. We spoten hem helemaal goud met de metallic spray van de Action. Daarna zette ik er het woord cards op en plakte ik er dezelfde bloemen op als bij de achtergrond voor de photobooth.

Ikea Socker kas als kaartendoos bruiloft DIY bregblogt.nl

We sloten de kaartenbak met een lint en dat was het! Hij stond prachtig op de cadeautafel en paste mooi bij het geheel.

Cadeautafel bregblogt.nl bruiloft cadeaus
Geen zin om te knutselen? Bestel een kant-en-klare enveloppendoos!

Lees ook: de leukste boeken over trouwen!

Bordjes voor het gastenboek en de photobooth

Om de gasten wegwijs te maken bij het gastenboek en de photobooth, maakte ik zelf bordjes. Ik gebruikte hiervoor de platte canvasdoekjes van de Action, die je per drie kunt kopen. Deze versierde ik met de inmiddels bekende papieren bloemen. In Duitsland kocht ik gouden plakletters en ik schreef er nog wat tekst bij. Een eenvoudige manier om je bruiloft wat extra aan te kleden!

Foto: Esther Hameleers


TIP: Schrijf je eigen trouwgeloften

Tijdens je bruiloft wil je graag unieke trouwgeloften delen met je geliefde. Vind je dat lastig? Dan heb ik iets tofs voor je! Een bijzonder werkboek waarmee je stap voor stap je eigen trouwgeloften schrijft.

DIY decoratie voor je bruiloft

Zo zie je dat je met een klein budget al hele mooie en luxe decoratie voor jouw bruiloft kunt maken! Deel deze tips met anderen en bewaar deze blog op Pinterest met onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Heel erg mooi! En leuk dat het allemaal ook nog bij elkaar past. Ik vind het juist waardevol als mensen dingen zelf maken. Het geeft de bruiloft (of een ander feestje) net even een wat meer persoonlijke touch.

  2. Pingback: Onze bourgondische en relaxte bruiloft op Landgoed Heerdeberg - Breg Blogt

  3. Pingback: Inspiratie en tips voor je bruiloft - Lifestyle – ElsaRblog

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.