Hoppa, de eerste twee weken van de zomervakantie zitten er alweer op! We hebben een boel leuke dingen gedaan en laten jou graag nog even meegenieten!

Zomervakantie week 1

Op vrijdagmiddag haalden Etienne en ik Laurens samen uit school. Dat gebeurt niet vaak, dus het was extra feestelijk voor die kabouter. We namen afscheid van allebei zijn juffen, dat was wel even slikken. De ene juf gaat met pensioen en de andere krijgt een andere klas. Gelukkig krijgen we er een hele leuke en enthousiaste juf voor terug, dus dat zit wel snor!

Diezelfde middag plunderden we de DM in Duitsland, dus we zitten weer goed in het wasmiddel, zonnebrand, douchespul en de make-up. Daarna nog even op kraamvisite bij vrienden en de rest van de avond deden we rustig aan.

Zaterdag begonnen we met een uitvaart, terwijl Laurens even speelde bij de overburen. Ik ging daarna boodschappen doen en de mannen deden een tukkie. De rest van de middag luierden we erop los, om ons daarna klaar te maken voor een etentje. En niet zomaar een etentje, we gingen naar onze trouwlocatie Landgoed Heerdeberg!

We genoten van een heerlijk diner op het terras. Laurens vindt uit eten gaan echt heel leuk en hij genoot dus echt met ons mee. We kozen voor shared dining en het was weer zalig!

Zondag begonnen we de dag met wat opruimen, terwijl Etienne een rondje ging hardlopen. In de middag werd mijn hangmat ingepikt door Laurens, die prompt in slaap viel. Etienne deed hetzelfde op de loungebank en ik las lekker een boek. Heerlijk! Rond een uur of vijf kwamen de overburen om samen de WK finale te kijken. Balen dat we verloren, maar zo trots op de Oranje Leeuwinnen! We doken daarna vroeg ons bed in met Netflix.

Etienne heeft geen vakantie deze zes weken, dus hij mocht op maandagochtend gewoon vroeg uit de veren. Laurens en ik startten de dag rustig met een ontbijtje en een rondje kindertelevisie. Zo kon ik mooi even mijn mails bijwerken en wat schrijven. In de middag kwam een vriendin op de thee en Laurens was zo moe, dat hij naast ons in een grote fauteuil in slaap viel.

Maandag en dinsdag waren geen goede dagen qua lijf. Ik was vreselijk moe en had enorm veel pijn in mijn benen. Nu ik me bewust ben van de spanningen in mijn bekkenbodem en de pijn in mijn benen, realiseer ik me pas hoe vaak ik onder spanning sta. Ik heb de tijd en ruimte genomen om te ontspannen en we hebben veel gerust, genetflixt en geluierd.

Woensdagochtend begonnen we de dag op de stadspoli bij de dermatoloog. Ik heb een gekke plek op mijn neus waarvoor de huisarts me had doorverwezen. De dermatoloog vertrouwde het ook niet helemaal en verwees me door naar het ziekenhuis voor biopt. In onderstaande post lees je het verhaal van Jacques, zoals we hem inmiddels hebben genoemd…

Aansluitend fietsten Laurens en ik naar de stad voor een lunchdate met mijn vriendin Edmée. Het was weer reuzegezellig en we hebben even een uurtje bijgekletst tijdens Edmée haar pauze. Daarna doken Laurens en ik de bieb in, aten op weg naar huis een ijsje en ploften toen thuis op de bank. ‘Ik doe even mijn ogen dicht mam.’ en weg was hij. Hard werken hoor, zo’n vakantie.

Donderdagochtend brachten we door in het ziekenhuis bij de dermatoloog, waar een stukje uit mijn neus werd gehaald voor verder onderzoek. Ik vind het erg spannend en ben blij als ik 22 juli de uitslag krijg!

De rest van de dag voelde ik me niet top, waarschijnlijk ook door de spanning en de ingreep. Bank, boek en Netflix dus. Gelukkig hebben we een kleuter die daar helemaal geen moeite mee heeft! In de middag even naar de fysio voor mijn elleboog (ik zweer je, als ik een auto was kwam ik niet door de apk!) en de rest van de dag rustig aan. In de avond maakte ik nog een wandelingetje met vriendin Marscha.

Vrijdag kwam mijn lieve mama om op Lau te passen, omdat Etienne en ik het weekend naar Antwerpen gingen. Zo gezellig en leuk voor Lau om lekker tijd met oma door te brengen. Al nam hij het ons niet in dank af dat we er een nachtje tussenuit gingen…

Hotel B&B Antwerpen Zuid bregblogt.nl

We vertrokken zaterdag op tijd naar Antwerpen en het was hartstikke leuk. Na een dag shoppen en slenteren waren we wel moe en doken vroeg ons bed in. Op zondag besloten we om nog te shoppen in Roermond. Maar het was daar zo onwijs druk, dat we rechtsomkeert hebben gemaakt en lekker naar huis gingen. We bestelden Indisch eten en keken naar de spannende finale van Wimbledon.

Zomervakantie week 2

Op maandag was mijn moeder er nog, waardoor ik een paar uur kon werken. Ik heb twee grote klussen voor Bregje Boer Teksttovenaar, dus ieder uur is daarvoor mooi meegenomen. In de middag speelde ik wat met Lau en las ik een boek. Er ligt een enorme stapel met recensie-exemplaren op me te wachten en het liefst lees ik 24 uur per dag, omdat ze allemaal even leuk zijn!

Dinsdag was Etienne een dagje vrij, zodat ik meters kon maken voor mijn schrijfklussen. Er was een spoedklus binnengekomen, dus ik dook de zolder op, heerlijk! Ik nam ook een exemplaar in ontvangst van een boek dat ik heb gecorrigeerd, super leuk! Eind van de middag gingen we samen even naar Valkenburg, waar ik mijzelf lenzen liet aanmeten en we meteen maar even een drankje deden op het terras!

Woensdag heb ik in de ochtend nog gewerkt, waarna we weer naar Valkenburg reden. Dit keer om te lunchen en te spelen met vriendin Suus. Ze neemt Lau elk jaar mee uit voor zijn verjaardag en dit keer koos hij voor de speeltuin. Na het eten werkte ik nog wat toen mijn vriendin Marscha appte of ik mee ging wandelen. We maakten een grote ronde en kletsten weer gezellig bij.

Speeltuin 't Koetshoes Valkenburg bregblogt.nl

Donderdag lummelde ik wat rond met Laurens, werkte ik tussen de bedrijven door een beetje en we zijn samen gaan sporten. Laurens ging voor het eerst zelf mee op de fiets, supertof! Ik vond het niet zo spannend als ik had gedacht, het ging gewoon hartstikke goed. Trots! ‘s Avonds kwam vriendin Edmée eten en maakten we opnieuw een wandelingetje, terwijl Laurens mee fietste. Ik ben zo dol op die zomeravonden!

Vrijdagochtend werkte ik een beetje, dook in een bad om mijn getergde spieren te ontspannen en heb wat gelezen. Laurens rommelde ondertussen aan op zijn speelkamer. ‘s Middags ben ik gaan lunchen met mijn businessbuddy Kim, dat doen we een keer per kwartaal, heel gezellig en nuttig! De mannen bleven thuis en vermaakten zich en ‘s avonds was het tijd voor een boek en de chillmodus.

Zaterdag was het tijd om even te werken. Al dat luieren is heel leuk, maar ik mis daardoor wel veel werkuren. Helaas gooiden mijn benen roet in het eten en werkte ik minder dan ik had gewild. Half liggend op de bank maakte ik deze blog af. Daarna moesten er boodschappen gedaan worden en kocht ik ook maar meteen een nieuwe laptop!

Werken bank bregblogt.nl

Eind van de middag vertrokken we naar Marscha om daar lekker te bbq’en. Een heerlijke avond!

En dan is het nu alweer zondag! Vandaag hebben we weer een BBQ op de planning staan, dit keer bij ons thuis. Het is een verlaat verjaardagsfeestje voor Laurens met onze vriendengroep.

Ik hoop dat je het leuk vindt om mee te genieten van onze zomervakantie! Er zitten wat weinig foto’s bij het artikel, ik hoop dat mijn beschrijvingen beeldend genoeg zijn haha! Over twee weken zal ik verslag uitbrengen van de komende twee weken. Een voorproefje? We gaan lekker uit eten, een dagje naar Zeeland, Laurens gaat logeren en nog veel meer…


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Zeker leuk om mee te genieten met jullie. Ik hoop voor je dat Jacques meevalt! En lees jij maar lekker, want dan doe ik vast ook weer ideeën op uit je recensies;).

  2. Pingback: Even bijkletsen: zomervakantie, bekkenspecialist en nieuwe website! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.