In 2016 lieten wij een nieuwe keuken plaatsen en daar ben ik nog iedere dag zó blij mee! Een aantal items in de keuken zijn inmiddels echt onmisbaar geworden en ik snap niet hoe ik al die jaren zonder heb gedaan… Ontdek mijn onmisbare items in de keuken!

Onmisbare items in de keuken

In onze oude keuken hadden we niet zoveel opbergruimte. De keuken was ook nog eens gebouwd met een gekke hoek erin, zodat de bestaande kastruimte niet ideaal was. Bij het ontwerp van onze nieuwe keuken stond één ding vast: we wilden veel meer opbergruimte.

Oven en vaatwasser

Wat ik ook echt heel graag wilde was een grote oven om in te kunnen bakken en braden. Want, we hadden eerst een combimagnetron. Ken je die ovens, waar je eigenlijk net niks in kwijt kan en dus maar gewoon dingen in de pan bakt? Zo eentje was dat.
De grote oven heeft meerdere standen, van hetelucht tot grill. Er kunnen meerdere roosters/platen tegelijk in, waardoor ik ook makkelijk voor grote gezelschappen bak en kook. Ik kan me gewoon niet meer voorstellen hoe het was om in dat kleine ding te bakken. En: hij heeft een zelfreinigende functie, dat is echt heel fijn!

De vaatwasser is ook echt onmisbaar. Deze zat al wel in de oude keuken, maar stamde uit 1999. Hij was dus niet bepaald geluidloos en efficiënt. De eerste weken met de nieuwe keuken moesten we echt wennen aan het ontbreken van het piepende en steunende gekreun van de oude vaatwasser. ? Met een kleuter en een man die behoorlijk wat eten en drinken is een vaatwasser echt een uitkomst. Toch letten we erop dat hij niet elke dag draait en als hij draait, gebruiken we een kort of een eco-programma. En het in- en uitruimen van de vaatwasser is altijd nog minder erg dan een berg afwas wergwerken! 😉

Mijn kruidenlaatje is heilig!

In onze oude keuken vond je hooguit wat zout, peper en een potje Italiaanse kruiden. Dat is nu ook wel anders. Ik heb een hele lade vol met kruiden. Van gemberpoeder tot peterselie, van knoflookpoeder tot kurkuma: je vindt het allemaal. Sinds ik veel meer zelf maak en amper nog uit pakjes en zakjes kook, is het een feestje om te experimenteren met kruiden en smaken. De lade is standaard een bende met alle potjes die vechten om een plekje, maar ik zou het niet anders meer willen.

De Airfryer, natuurlijk!

In 2016 maakte ik ook voor het eerst kennis met de Airfryer. Wat een fijn en handig apparaat. We maken er niet alleen friet en snacks in, maar ook allerlei andere gerechten. Zoals shoarma-kapsalon en gevulde courgette. Snel klaar en super makkelijk en een mooie aanvulling op de keukenapparatuur die we al hebben.

Mijn keuken is echt een happy place. Ik kan er heerlijk koken en rommelen. En dan weer mopperen dat het zo’n bende is, om hem daarna driftig schoon te maken tot hij weer mooi is.

Onmisbare items in de keuken bregblogt.nl

Welke items zijn voor jou onmisbaar in de keuken?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Prachtige keuken heb jij! Mijn vaatwasser is toch wel het meest onmisbaar denk ik;). Airfryer staat trouwens ook hoog genoteerd hoor. En ik ben inderdaad blij met mijn grote oven. Hoewel ik hem niet dagelijks (zelfs niet wekelijks) gebruik, is het toch wel erg handig.

  2. Ik ben een redelijk fanatieke thuisbakker, dus een combi-magnetron is echt geen optie voor mij. Ik wil alleen the real deal!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.