Steigereiland van Lidewij Martens is een spannende politiethriller, die zich afspeelt in de buurt van Rotterdam. Complexe familiebanden, een verdwenen tiener en spoken uit het verleden vormen samen een lekker leesbaar verhaal.

Steigereiland – Lidewij Martens

Lin moet altijd schipperen: tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland: een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje.
Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden, of komt het allemaal te dichtbij?

Spannend en boeiend tot het eind

Lidewij Martens houdt je als lezer goed in haar greep. Door links en rechts hints te droppen, vliegen de verdenkingen continu door de lucht. Ik zat er behoorlijk naast, pas tegen het einde begonnen puzzelstukjes in elkaar te vallen.

Lidewij Martens gaat onderwerpen als pesten niet uit de weg. Ze geeft je een kijkje in de wereld van de tieners van nu. Daarnaast kijk je mee over de schouder van Lin, die zo haar eigen uitdagingen heeft. Het is niet altijd ideaal om twee petten op te hebben, wat pijnlijk duidelijk wordt als Sabine verdwijnt.

Pageturner, maar toch ook weer niet

Je wilt als lezer heel graag weten wát er nu precies gebeurd is met Sabine. Maar op de een of andere manier krijgt Lidewij Martens het voor elkaar om je als lezer te vertragen. Ik zie het als een lekker toetje, dat je het liefst in 3 happen naar binnen werkt, maar omdat het zo lekker is, doe je er extra lang over en geniet je van iedere hap.

Steigereiland is echt een toffe thriller, met een verrassende ontknoping. Je kunt het boek eenvoudig bestellen bij Bol.com via onderstaande afbeelding!

v Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Jij leest allemaal boeken die ik ook wel wil lezen, alleen je laat m’n lijst zo hard groeien;). Deze komt er zeker weten ook weer op!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.