Onze kleuter werd vijf jaar en daarom was het tijd voor zijn eerste kinderfeestje! Reuze spannend en leuk, hij keek er al weken naar uit. Eerder schreef dat hij een brandweerfeestje wilde, het werd uiteindelijk toch iets anders!

Eerste kinderfeestje voor een jongen van 5 jaar

We hielden aan dat onze vijfjarige ook 5 kindjes mocht uitnodigen. In de praktijk werden dit er zes, dat ging ook prima. We besloten om het feestje thuis te houden en daar allerlei leuks te organiseren voor de kleuters. Het kinderfeestje was op woensdagmiddag direct na school van 12.30 uur tot 16.30 uur.

Lunchen met poffertjes en fruit

Laurens koos als lunch voor poffertjes met fruitspiesjes. Heel simpel: je zet een paar borden met poffertjes op tafel en bakjes met fruit. Geef alle kleuters een spiesje en laat ze zelf hun fruitspiesje samenstellen. We hadden ananas, banaan, druiven en appel en alles was in no time op!

Cadeautjes uitpakken

Noem me een zeikerd, maar ik kan er echt niet tegen als kinderen cadeaus uitpakken en eigenlijk helemaal niet kijken naar de inhoud, om daarna meteen het volgende cadeau te graaien en door te gaan. Daarom hadden we eerst gegeten, zodat er al wat rust in huis was. Vervolgens mocht de jarige een kindje aanwijzen dat het cadeautje kwam brengen. Hij pakte het uit, bewonderde het met alle andere kindjes en zei dankjewel. Ook zoiets waar we streng in zijn: altijd even met aandacht bedanken als je een cadeautje krijgt. Het voordeel van deze aanpak is dat we zo een kwartier verder waren met alle cadeautjes, omdat het heel rustig verliep.

Even buitenspelen

Een van de kindjes vond het feestje toch te spannend en ging met haar mama mee naar huis. We lieten de overige zes kleuters even los in de achtertuin, zodat ik de tafel kon klaarmaken voor de volgende activiteit.

fotolijstje versieren kinderfeestje jongen vijf jaar bregblogt.nl

Fotolijstje versieren met verf en foamklei

We hadden bij de Action fotolijstjes gekocht, die de kinderen zelf mochten versieren. We hadden verf, stickers en foamklei. In opperste concentratie gingen ze aan de slag. Zo leuk om te zien hoe ieder kind weer een andere aanpak heeft en een ander kunstwerk maakte. Ze waren er zeker drie kwartier zoet mee.

Na het knutselen poseerde het zestal voor een mooie foto en terwijl de fotolijstjes droogden, rende ik naar de Kruidvat om deze foto af te drukken.

Foto's afdrukken kinderfeestje bregblogt.nl

Oudhollandse spelletjes in de achtertuin

Aan mijn man de eer om de kleuters even bezig te houden. Hop, weer allemaal de tuin in. Tijd voor koekhappen en spijkerpoepen. Dat laatste riep de nodige hilariteit op bij de kleuters, zoals alles waarin het woord ‘poep’ voorkomt. 😉 De kinderen rommelden wat in de tuin met de modderkeuken en een bal en binnen kon ik aan de volgende opruimronde beginnen.

Cake versieren

Misschien vraag je je al af waar de taart blijft in dit verhaal? We kozen ervoor om ouderwets cake te versieren. Dit deed ik vroeger ook op mijn eigen kinderfeestjes en dat was altijd zo leuk!
Een stuk roombotercake in plakken, slagroom en bakjes met versiering, zoals hagelslag, vlokken, muisjes en taartversiering. Resultaat: 6 glunderende kleuters die zich helemaal uitleefden en de cake met smaak opaten.

Cake versieren eerste kinderfeestje jongen vijf jaar bregblogt.nl

Spelen en dansen

Na de cake kon er wel weer wat energie uit, dus werd er gedanst. Eerst op K3, later op carnavalsmuziek. De vermoeidheid begon toe te slaan, dus we gingen nog even naar buiten, zodat de kids allemaal zelf konden kiezen wat ze wilden doen. Om half vijf stonden de eerste ouders weer op de stoep. Ik bracht met Laurens nog een versierd fotolijstje naar het kindje dat naar huis was gegaan en na het eten stopte ik een vermoeide maar dolgelukkige kleuter in bed.

Het was ontzettend leuk om het eerste kinderfeestje van Laurens te organiseren. Vooraf vond ik het best spannend, achteraf viel het echt 100% mee! Mijn belangrijkste tip: maak het niet te ingewikkeld. De kinderen willen gewoon spelen en plezier hebben!

Tips voor kinderfeestje jongen 5 jaar DIY feestje thuis tips en inspiratie bregblogt.nl

Heb jij nog leuke tips voor een kinderfeestje? Deel ze in de comments of op Facebook!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Klinkt als een heerlijk feestje! En wat een goed idee zeg, om de cadeautjes even tot na het eten te bewaren.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.