De vakantie is hét moment om lekker te lezen. Vandaag deel ik 10 ontspannende boeken voor op vakantie!

10 ontspannende boeken voor op vakantie

In dit overzicht deel ik 10 mooie romans, waarmee je even de dagelijkse gang van zaken vergeet en kunt wegdromen bij mooie, ontroerende en romantische verhalen.

Liever luisteren dan lezen? Check de app Nextory!

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren

Dit boek is zo mooi en lief! Met de nodige humor en herkenbaarheid kijk je mee in het leven van Macy, die vlak voor ze gaat trouwen ineens oog in oog staat met haar grote jeugdliefde.

De zeven zussen serie van Lucinda Riley

De serie over de zeven zussen is een regelrechte hit! Op het moment dat deze blog verschijnt zijn er 5 delen uitgebracht. Deel 6 en 7 volgen eind 2019/begin 2020. De boeken vertellen het verhaal van zes geadopteerde zussen. Na het overlijden van hun adoptievader, Pa Salt, gaan ze allemaal op zoek naar hun afkomst. Dit levert prachtige romans op, waarin de wereldgeschiedenis wordt verweven met fictie. Ik geniet steeds weer van de dikke pillen!

Overigens heeft Lucinda Riley nog veel meer fijne romans op haar naam staan, je vindt alle recensies hier!

Geachte Mr. Knightley – Katherine Reay

Een heerlijke roman, waarin hoofdpersoon Samantha Moore de kans krijgt om journalistiek te studeren. Ze heeft een roerige jeugd en is vastberaden om haar droom waar te maken. Als tegenprestatie voor de studiebeurs schrijft ze brieven naar Mr. Knightley. Door die brieven krijg je een kijkje in Sams leven en ben je getuige van de verandering die ze doormaakt.

Zee van verlangen – Jojo Moyes

Jojo Moyes is een van mijn favoriete auteurs. Ze schrijft heerlijke boeken, waar je echt maar moeilijk van los kunt komen. Met humor, liefde en een heerlijke vlotte schrijfstijl, zijn dit perfecte boeken voor aan het zwembad. Zee van verlangen neemt je mee terug naar het einde van de Tweede Wereldoorlog, als de zogenaamde oorlogsbruiden vanuit Australië naar Groot-Brittannië gaan op een oud vliegdekschip. Je volgt de reis door de ogen van vier verschillende vrouwen, die ieder hun eigen verhaal hebben. Een absoluut prachtig boek!

Ik niet op jou – Sally Thorne

Alleen de omslag is al een feestje om naar te kijken, de inhoud sluit hier volledig bij aan. Maak kennis met Lucy en Joshua, die beiden werken als PA van de directeur van een uitgeverij. Die twee directeuren kunnen elkaar wel schieten, wat niet handig is als je gefuseerd bent. Joshua en Lucy hebben een dagtaak aan het haten van elkaar, wat tot een climax komt als ze beiden kans maken op dezelfde promotie…

Voor jou, Een leven na jou, Voor mij – Jojo Moyes

Als je jezelf echt wilt onderdompelen in prachtige verhalen, waar je waarschijnlijk ook wel een traantje bij wegpinkt, kan ik je deze serie van Jojo Moyes van harte aanbevelen. Het eerste deel, Voor jou, is verfilmd als Me before you. Wat een prachtige film was dat! De boeken zijn stuk voor stuk zo, zo, zo mooi. Voor je denkt dat je alleen maar moet huilen, ook hier vind je de karakteristieke humor van Jojo Moyes in terug.

Steeds leuker – Jelle Hermus

Even geen roman in dit lijstje, maar een positief en inspirerend boek met tips om jouw leven leuker te maken. Jelle is de oprichter van So Chicken, waarop hij al jaren tips en inspiratie deelt waarmee je het beste uit je leven kunt halen, op een positieve en speelse manier. Steeds leuker is echt een heerlijk boek om anders te leren kijken naar jouw patronen en om te leren hoe je met kleine veranderingen al grootse effecten teweeg kunt brengen!

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Zeven perfecte dagen is een prachtige roman, die je echt lastig weg kunt leggen. Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Dit boek wil je gewoon echt lezen deze zomer!

Mijn beeld van jou – Susan van Eijck

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Wat volgt is een ingewikkelde tijd, waarin langzaam duidelijk wordt, waarom de liefde tussen Emma en Boris niet vanzelfsprekend is.

Bij dit boek heb ik dus echt tranen met tuiten gehuild én ik las het binnen 24 uur uit!

De Q-serie van Jackie van Laren

Jackie van Laren is echt een fantastische auteur! ze heeft al verschillende series uitgebracht, waarvan de Q-serie mijn favoriet is. Tot nu toe dan, want de Eilandliefde-serie staat ook nog op mijn ‘te lezen-lijstje’.

In de Q-serie maak je kennis met Nina, die per toeval een baan krijgt als assistente van de wereldberoemde DJ Q. Ze verzanden in een ingewikkelde liefdesrelatie en al gauw is de wereld van Nina die van Q. Ik heb deze drie boeken echt verslonden. Jackie van Laren schrijft zo lekker, ik ben er stiekem soms een beetje jaloers op! Zo vlot, met humor en ze houdt je als lezer echt vast.

Dit is mijn overzicht van ontspannende boeken voor op vakantie. Wil je vaker zo’n overzicht terugzien op mijn blog? Of wellicht van een ander genre? Laat het me weten!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ik ben echt superbenieuwd naar Ik niet op jou! Boekige artikelen mogen altijd meer verschijnen haha! Maar je moet het zelf willen vooral en is dus geen verplichting. Fijne zondag!

  2. Jojo Moyes is inderdaad top! Ik heb alleen pas Voor jou en Vier plus één gelezen van haar, maar de rest klinkt ook heel goed!

  3. Ja, leuk, zo’n overzicht. Jojo Moyes is inderdaad wel echt een fijne schrijfster om je vakantie mee door te brengen;). Over de zeven zussen lees ik wel heel erg veel bij boekenbloggers en op andere kanalen. Ik ben er nooit aan begonnen, maar ik geloof dat ik het toch maar een kans ga geven.

  4. Pingback: Eline - Michelle Visser - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.