In het dagelijks leven worden we opgeslokt door de digitale wereld. Social media, e-mail, apps: alles is binnen handbereik. Hoe zorg je er nou voor dat je op vakantie ook echt uitrust, zonder stress van hoge kosten, afleiding en prikkels? Ik deel een aantal tips om je telefoon handig te gebruiken op vakantie!

Beperk het gebruik van mobiel internet

Als je op vakantie gaat op een plek zonder wifi kun je snel door je databundel heen vliegen. Zeker wanneer je jouw mobiele data de hele dag aan hebt staan en jouw toestel dus continu verbinding maakt om gegevens te synchroniseren. Als je geen grote bundel hebt, kan dit een duur geintje worden, ook al is jouw bundel geldig in EU-landen. Wat helpt is om de mobiele data alleen aan te zetten als je het ook echt nodig hebt. Scheelt een heleboel.

Je kunt er ook voor kiezen om de synchronisatie van al je apps uit te zetten. Denk aan social media, e-mail en nieuwsapps.

Koop een prepaidkaartje

Of je nou op vakantie gaat in Nederland of in het buitenland, prepaid internet bundels kunnen een uitkomst bieden. Zo weet je vooraf wat je kosten zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Verder zijn de sim only tarieven bij Simyo bijvoorbeeld voor 1000MB maar €5,-.Dat is voldoende om mee te kunnen whatsappen en voor je social media apps. Omdat je maar een beperkte bundel hebt, zul je jouw telefoon sneller links laten liggen. Het is een goede oefening om bewuster om te gaan met je telefoongebruik.

Ook kun je in het buitenland een prepaidkaartje kopen. Dit is bijvoorbeeld interessant als je langere tijd buiten Europa verblijft en ook regelmatig lokale nummers wilt bellen of sms’en. Extra voordeel: je bent alleen bereikbaar voor mensen aan wie je het nummer geeft. 😉

Ontspannende apps voor tijdens jouw vakantie

Vakantie is er om op te laden, dus ook om je hersenen wat rust te gunnen. De wereld draait toch wel door, ook als jij in Torremolinos of Griekenland bent. Apps als Headspace of Meditation Moments zijn ideaal om lekker tot rust te komen tijdens jouw vakantie. Ogen dicht en mediteren maar!

Hou je niet van boeken lezen, maar wel van luisteren? Denk dan eens aan een inspirerende podcast of een audioboek. Met Storytel of Kobo Plus kun je luisteren naar verschillende audioboeken. Terwijl jij geniet van het prachtige uitzicht, word je voorgelezen: hoe relaxed is dat?

Dit zijn zomaar wat tips die je kunnen helpen om lekker te ontspannen op vakantie. Als je nog op reis gaat, wens ik je alvast een hele fijne, relaxte vakantie toe! Hoe ga jij om met je telefoon op vakantie?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Dit artikel is een samenwerking met Simyo.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Ooit opende ik, via mijn telefoon, zelfs op mijn vakantieadres mijn mail van werk. Later heb ik dat wel afgeleerd. Ik probeer op vakantie toch de telefoon zo min mogelijk te gebruiken. Wel veel WhatsApp trouwens, omdat mijn moeder graag veel foto’s krijgt en ik bovendien zelf graag veel foto’s deel;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.