Tijdens onze huwelijksreis op Lefkas ben ik verliefd geworden. Op Griekenland en dan de Griekse keuken in het bijzonder. Wat kun je daar lekker eten zeg! Ik deel mijn tips voor 5x lekker uit eten op Lefkas!

Lekker uit eten op Lefkas in Griekenland

Lefkas is een eiland vol verborgen pareltjes. Je vindt er romantische strandjes, idyllische baaien en restaurants met een prachtig uitzicht. Wij bezochten verschillende restaurants op Lefkas, stuk voor stuk aanraders!

Sapfo in Agios Nikitas

Bij Sapfo zit je aan het mooie, kleine strand van Agios Nikitas. De vis is hartstikke vers en de gerechten zijn zalig! Wij bestelden hier allerlei voorgerechten, zoals aubergine dip, gebakken Griekse kaas (ZO LEKKER) en een salade. Het brood is lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Prima prijzen, we aten een hele tafel vol voorgerechten met een karafje wijn en een appelsap voor nog geen €25,-

Taverna Pantazakis in Nikiana

Bij deze gezellige taverna zit je, als je dat wilt, met je voeten in het zand! Het uitzicht op het vasteland is adembenemend en je komt helemaal tot rust met de zeilboten en het kabbelende water voor je.
Smaakvolle gerechten, zoals traditionele stoofschotels en verse vis. Ook hier aten we met zijn drieën voor een prima prijs, brood met dips, drankjes en 3 hoofdgerechten voor €38,-

Thermaikos in Lefkas-stad

Op het centrale plein in Lefkas-stad vind je verschillende taverna’s en bars. Wij aten twee keer bij Thermaikos. Het eten is er waanzinnig lekker en de eigenaar is een vriendelijke en gezellige man. De courgetteballetjes en de gevulde aubergine zijn echt heerlijk! Hier aten we gemiddeld voor €35,- met zijn drietjes.

Thermaikos Lefkas Stad bregblogt.nl
Courgettekoekjes!!

Taverna Portoni in Agios Nikitas

Deze taverna ligt ook in Agios Nikitas, alleen niet direct aan het strand. Vanaf het knusse, deels overdekte, terras heb je wel een mooi uitzicht op de blauwe zee. Het eten is er echt verrukkelijk en de bediening is heel vriendelijk! We lunchten hier met een tafel vol voorgerechten, inclusief drankjes voor nog geen €25,-

Taverna Elena in Geni

Geni is echt een verborgen pareltje! Je rijdt er in ongeveer 25 minuten naartoe vanuit Lefkas-Stad. Het ligt aan een kleine baai, waar veel (zeil)jachten voor anker liggen. Taverna Elena heeft een grote steiger waar je op kunt zitten. Het uitzicht op het eiland, de ondergaande zon en de vele jachten die voor anker liggen geven het een sprookjesachtige setting. De bediening is supervriendelijke en het eten is ook hier zalig! Kies zeker voor de saganaki, gebakken Griekse kaas! We aten en dronken hier voor ongeveer €30,-

Taverna Elena Geni Lefkada bregblogt.nl
Kijk dat uitzicht, dat is toch FANTASTISCH?

Uit eten op Lefkas

Uit eten op Lefkas is zoals je leest hartstikke betaalbaar en lekker! Het personeel in de restaurants is vriendelijk en enthousiast. We kunnen niet anders zeggen dan dat we overal lekker en goed hebben gegeten!

Mocht je dus nog een fijne vakantiebestemming zoeken, waar het prachtig is én waar je heerlijk kunt eten: boek dan zeker een vakantieverblijf in Griekenland!

Bewaar dit artikel gemakkelijk op Pinterest:

Lekker uit eten op Lefkas in Griekenland Lefkada restaurants bregblogt.nl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Bedankt voor de tips. Wij hebben tijdens onze vakantie heerlijk gegeten bij Elena in Geni (prachtig uitzicht tijdens het eten) en Thermaikos.

  2. Pingback: Denemarken: een ideale vakantiebestemming voor gezinnen!* - Breg Blogt

  3. Hallo Bregje,

    Ik ken zowel Sapfo als Elena en je kunt daar inderdaad heerlijk eten. Bij Sapfo is de inktvis risotto super lekker en mijn favoriet.

    Ook Taverna Pantazis, zonder AK, is een favoriet voor traditionele Griekse keuken.

    En er zit ook een To Portoni in Poros, super leuk tentje.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.