Erica James is een van mijn favoriete auteurs. Ze weet je mee te nemen naar een tijdloos bestaan, waarin de dagelijkse emoties en gebeurtenissen een hele eigen wereld vormen. In haar nieuwste roman Het grote huis neemt ze je mee terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw, voor een verhaal vol liefde, intriges en familieperikelen.

Het grote huis – Erica James

Het is de zomer van 1939 en thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour door Europa terug naar Engeland en haar kersverse echtgenoot Jack Deveraux. Maar als Jack onverwacht ernstig ziek wordt en het einde nadert, wordt zijn familie bijeengeroepen – en zijn al volwassen zoons en dochters weten niet van Romily’s bestaan af.

Arthur, Hope, Kit en de geadopteerde Allegra zien in Romily slechts een indringer die uit is op het familiefortuin. Romily is nooit echt een familiemens geweest, maar ze weet wat het betekent voor Jack. Een week lang verblijven ze in het grote huis, dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego’s, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Het is slechts een week, maar hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn…

Het leed dat familie heet

Deze roman was voor mijn gevoel iets anders dan het meeste werk van Erica James, omdat het zich afspeelt in de vooroorlogse jaren. Ik heb genoten van de levendige beschrijvingen van het grote huis. Van de onderhuidse spanningen tussen de familieleden. Van alle geheimen die geleidelijk aan boven kwamen drijven. Het is wederom een roman waarin je je helemaal kunt verliezen door mee te leven met de karakters. Ze zijn stuk voor stuk zó beschreven, dat je hun gedachtegang goed kunt volgen en je daardoor goed kunt identificeren met hun zorgen en geluk.

Een boek om van te smullen!

Lees hier mijn andere boekrecensies!

Je bestelt het eenvoudig bij Bol via onderstaande afbeeldingen.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Interessant, want ik kende deze auteur niet. Klinkt wel als iemand die mijn soort boeken schrijft, dus ik ga binnenkort eens wat proberen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.