Vandaag is het feest, want ik ben 1 jaar ondernemer! Dat betekent dat Bregje Boer Teksttovenaar officieel 1 jaar bestaat en dat Breg Blogt officieel 1 jaar onderdeel is van mijn bedrijf. Tijd voor taart, champagne en een terugblik!

1 juli 2018

Toen ik in april 2018 de knoop doorhakte en hardop zei: ‘Ik zeg mijn baan op en begin voor mezelf!’, had ik nooit kunnen dromen dat het zo zou uitpakken. Het is een avontuurlijke reis geweest waar ik meer van heb geleerd dan in alle jaren in loondienst.

De energie die ik voelde op 1 juli 2018 is met geen toetsenbord te beschrijven. Ik, die altijd had geroepen dat ik écht geen ondernemer was, startte een eigen bedrijf. Bizar gewoon. Waar ik eerst nog voorzichtig was en met Etienne afsprak dat we het een paar maanden zouden aankijken, ben ik nu als een vis in het water.

Vrijheid, blijheid en…

De vrijheid, ik schreef er al vaker over. De vrijheid brengt mij zoveel rust. Ik bepaal zelf wanneer ik werk en hoe lang ik werk. Ik bepaal zelf hoe mijn werkplek eruit ziet en hoe ik mijn dag indeel. Ik kan nadenken over teksten zonder dat iemand denkt dat ik zit te niksen. Mijn creativiteit stroomt en dat is te merken! Klanten komen met mooie opdrachten bij me, van websites tot bedrijfsbrochures. Mijn blog zit in een groeispurt en er staat een rebranding voor de deur. Ik voel me blij en gelukkig als ondernemer.

Maar…dat is niet altijd zo! Ik schreef in januari de blog ‘Als het zo doorgaat ga ik wel een baan zoeken!’ Een relaas over de onzekerheid als ondernemer en hoe je soms bang bent dat het nooit meer goed komt. Later bleek dit moment een doorbraak te zijn, want door het te accepteren en los te laten, kwamen de mooiste klussen op mijn pad. Die onzekerheid bleek herkenbaar voor veel ondernemers, maar niemand durft erover te praten. Ik wel, want ik doe niet aan schone schijn, ik rammel af en toe aan de Taboe-Boom en schrijf openlijk over het onderwerp dat eruit is gevallen.

De plannen voor Bregje Boer Teksttovenaar

Het afgelopen jaar bestond uit ontdekken, puzzelen en ervaren. Wat werkt wel en wat werkt niet? Welke klanten passen bij mij? Welke lessen leerde ik van de tegenslagen?

Ik merk dat ik het allersterkste ben als ik schrijf over onderwerpen die me interesseren in combinatie met klanten waarmee ik een klik heb. Klinkt logisch, zou je zeggen. Toch is het in de praktijk een valkuil om klussen aan te nemen, omdat ‘ze geld in het laatje brengen’, maar ze eigenlijk niet helemaal goed voelen. Hier ga ik in het komende jaar nog meer vorm aan geven. Gerichter contacten leggen met bedrijven en klanten die goed voelen. Zodat we samen al die mooie verhalen de wereld in kunnen slingeren.

De plannen voor Breg Blogt

Zoals gezegd staat er voor Breg Blogt een rebranding op de planning. De eerste ontwerpen voor het logo zijn al binnen en het geheel krijgt steeds meer vorm. Tijd om dit mooie persoonlijke inspiratieblog de outfit te geven die ze verdient!

Ik plaats nu meestal 4 artikelen per week en dat wil ik blijven doen. De afwisseling tussen persoonlijk, inspiratie, boeken en recepten bevalt jullie goed, merk ik aan de reacties. Af en toe een outfit erbij of een stuk over trouwen en het feest is compleet! Ik blijf lekker schrijven over alles wat me bezighoudt en/of waarvan ik denk dat jij het als lezer waardeert.

Pinterest krijgt dit jaar ook meer aandacht, want dat is een grote en goede bron van bezoekers. Een manier om nog meer mensen te inspireren en te laten genieten van mijn schrijfsels.

1 jaar ondernemer, feestje?

Is het vandaag groot feest op Bregje Boer Teksttovenaar HQ? Ik zit gewoon lekker te typen op kantoor, terwijl de mannen naar school/werk zijn. Wel trakteer ik ons vandaag op taart en bubbels, want elke mijlpaal verdient een feestje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

 1. Terecht, dat je dit viert. Van harte gefeliciteerd! En eh…bij mij kriebelt het ook om zelf te gaan ondernemen (als de tijd daar rijp voor is). Ik moet zeggen dat wat je schrijft over vrijheid die kriebels weer behoorlijk wakker maakt…

 2. Gefelliciteerd! In je tweede alinea geef je meteen de belangrijkste motivatie voor mij om te ondernemen.
  “Het is een avontuurlijke reis geweest waar ik meer van heb geleerd dan in alle jaren in loondienst.¨
  Veel succes komende jaren om nóg meer te leren! 🙂

 3. Wooohoooo. Blijf lekker zo doorgaan. Ik geniet altijd weer van je heerlijke artikelen.

  Zou willen dat het me zelf zo goed lukte. Maar tegenwoordig stelt die van mij niet meer veel voor. Maar met een fulltime baan erbij is het me echt te heftig om er verder in te duiken.

  Super gaaf. Op naar nog meer mooie jaren als teksttovenaar! 😉 <3

  • Zo lief dit!! Dankjewel ❤️ Kan me heel goed voorstellen dat het heftig is met een ft baan ernaast ??

   • Yes, maar wil het wel weer eens gaan proberen. Ik werd ook een beetje gedemotiveerd door het feit dat het niet echt van de grond kwam. Wel qua opdrachten etc. Maar qua bezoekers wilde het maar niet echt lukken. En dat laatste en interactie met lezers/lezeressen is toch wat ik het leukst vindt.

 4. Pingback: Zo val je op als ondernemer!* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.