Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, zijn er verschillende opties om daar te komen. Met het openbaar vervoer, een taxi of met je eigen auto. Ik deel vandaag mijn eigen tips om relaxed en voordelig aan je vliegreis te beginnen!

Relaxed en voordelig beginnen aan je vliegreis

Hoe relaxed jouw reis naar het vliegveld is, hangt af van de afstand tussen jouw huis en het vliegveld. Zo vlogen wij voor onze huwelijksreis vanaf Schiphol, dat op ruim 2 uur rijden van onze woonplaats Maastricht ligt. Met het openbaar vervoer doe je er van deur tot deur 3 uur en een kwartier over. De keuze was in dit geval dus snel gemaakt voor ons! Zouden we vanaf Maastricht Aachen Airport vliegen, dan is het weer handiger om iemand te vragen om ons even weg te brengen, aangezien de landingsbaan praktisch in de achtertuin ligt. 😉

Voordelig parkeren op de luchthaven

Als je kleine kinderen en/of veel bagage bij je hebt, is de auto vaak een prettiger vervoermiddel naar de luchthaven. Je kunt dan alle spullen meenemen en hoeft er niet mee te sjouwen in de bus of trein. Er zijn verschillende mogelijkheden voor parkeren op de luchthaven. Hoe dichterbij de vertrekhal, hoe hoger het tarief.

De parkeerterreinen die wat verder weg liggen zijn vaak goed bewaakt en betaalbaar. Je wordt met een shuttlebus naar de terminal gebracht, heel handig!

Inmiddels hebben wij zelf ervaring met parkeren op verschillende luchthavens, zoals de Eindhoven Airport parking en parkeren op vliegveld Düsseldorf en recent nog op Schiphol.
Er zijn verschillende websites waarop je tarieven kunt vergelijken, zodat je een parkeerplaats kunt boeken die binnen jouw tarief past.
Het handige van deze online boekingen is dat je vooraf kunt inchecken en meestal ook al vooraf betaalt. Zo hoef je op de dag van vertrek alleen nog maar je bevestiging te laten zien of te scannen en een parkeerplekje te zoeken. Ik vind het echt heel relaxed!

Met de trein naar de luchthaven

Met de trein naar de luchthaven kan ook een voordelige en relaxte manier zijn om aan je vakantie te beginnen. Er zijn regelmatig aanbiedingen van de NS, waarmee je voordelig naar Schiphol kunt met de trein. En met een KidsVrij abonnement reizen kinderen t/m 11 jaar gratis met de trein!

Ik ben in het verleden regelmatig vanuit Eindhoven naar Londen gevlogen en dan vind ik het OV juist weer heel relaxed. Je stapt op station Eindhoven zo over op de bus die je in 20 minuutjes naar het vliegveld brengt. Nog een voordeel van de trein is dat je lekker kunt zitten en geen inspanning in het verkeer hoeft te leveren. Een nadeel is dat het wat meer gesjouw is, zeker als je moet overstappen of als je kleine kinderen bij je hebt.

Hotelovernachting op de luchthaven

Als je een hele vroege vlucht hebt en niet dichtbij de luchthaven woont, is het handig om een hotelkamer te boeken. Dat scheelt je heel wat uren kostbare slaap en je bent uitgerust als je aan je reis begint. Rondom de verschillende luchthavens zijn hotels te vinden in allerlei prijsklassen, zodat er altijd iets binnen jouw budget past.

Neem de tijd voor je reis

Tot slot nog een tip die misschien voor de hand ligt, maar ik wil hem toch benoemen. Neem de tijd voor je reis, want dat scheelt zoveel! Als je op je gemak naar het vliegveld kunt en je daar ook nog wat tijd hebt om te winkelen en wat te eten, stap je écht een stuk relaxter in het vliegtuig. Nu ben ik ook nog echt dol op vliegtuigen, een tic die ik aan mijn zoon heb doorgegeven, dus een dagje op een vliegveld is voor ons een waar uitstapje.

Welke tips heb jij nog om relaxed en voordelig aan je vliegreis te beginnen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.