Het lied van jou en mij van J.D. Bennet is een ontroerende en liefdevolle roman over de zoektocht naar jezelf en het doorbreken van patronen.

Het lied van jou en mij – J.D. Bennett

Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling vindt die in de rest van haar leven ontbreekt: ze heeft al vijf jaar een hopeloze relatie met een man die niet voor haar durft te kiezen, woont nog steeds in haar ouderlijk huis, en durft, sinds een paniekaanval op het podium, haar baan als concertharpist niet meer op te pakken.

Maar deze nieuwjaarsdag besluit ze het roer om te gooien. Terwijl haar beste vriendin (onvermoeibaar op zoek naar De Ware) en haar broer (hopeloos verliefd op iemand die zijn gevoelens niet beantwoordt) haar toejuichen vanaf de zijlijn, neemt Zoë het heft in eigen handen. Want het idee van een nieuw begin klinkt haar als muziek in de oren…

Ontroerend en meeslepend

Wat een heerlijk boek! Het verhaal speelt zich af in Sydney, Australië, wat voor mij een verfrissend decor is. Meestal lees ik boeken die zich in Nederland, Engeland of Amerika afspelen.

Zoë is een goed mens, maar ze laat het leven een beetje over zich heenkomen. Als lezer sta je erbij en kijk je ernaar en hoop je dat ze inziet wat een mooi mens ze is en dat ze het geluk vindt dat ze verdient. Je leeft mee met de twijfels, zorgen en onzekerheden van Zoë en ziet haar langzaam opbloeien. Dit heeft de auteur heel mooi en subtiel beschreven, zodat het geloofwaardig overkomt.

De personages zijn beeldend beschreven, waardoor je je goed kunt onderdompelen in het verhaal. Genieten van begin tot einde!

Lees hier meer boekrecensies!

Je bestelt het boek eenvoudig bij Bol via onderstaande afbeeldingen:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.