Inmiddels zijn we alweer drie weken terug van onze huwelijksreis naar Olivetto Villas op Lefkas, aan de westkust van Griekenland. Ik neem je graag nog even mee naar dit paradijs op nog geen drie uur vliegen van Amsterdam!

Olivetto Villas op Lefkas

Op het moment dat we de zoektocht naar een bestemming voor de huwelijksreis startten, had ik al een bepaald plaatje in mijn hoofd. We wilden een rustige locatie, met zwembad, waar we lekker konden genieten van elkaar en de omgeving. Al gauw besloot ik om te zoeken bij Eliza was here. Ken je die website? Je vindt er kleinschalige vakantieverblijven, die net iets anders zijn dan de massa. Je vindt er rust, luxe en bijzondere plekjes. Al zoekende kwam ik in Griekenland terecht en niet veel later was het raak. Olivetto Villas verscheen op mijn scherm.

Olivetto Villas Lefkas sfeerimpressie Eliza was Here bregblogt.nl

Het vakantiepark – al doet die naam het geen eer aan, het is zoveel meer en mooier – bestaat uit een aantal villa’s, een gezamenlijke barbecueplaats en een heleboel fruit- en olijfbomen. Ieder huis heeft een eigen zwembad. Wij verbleven in Smaragdi 2, de helft van een huis. Omdat onze buren geen gebruik maakten van het zwembad, hadden we twaalf dagen lang een privé zwembad tot onze beschikking! Dat was heel relaxed en handig, omdat Laurens niet zo’n waterrat is. Zo kon hij rustig oefenen met zwemmen en spetteren, wat tegen het einde van de vakantie succesvol was, zoals je hieronder kunt zien!

Olivetto Villas zwembad terras Lefkas bregblogt.nl

De reis

Voor ik ga vertellen hoe heerlijk het was, neem ik je nog even mee terug naar de reis. We vlogen drie dagen na onze bruiloft vanaf Schiphol met Transavia. We hadden vooraf ingecheckt, zodat we zeker met zijn drietjes naast elkaar zouden zitten en we niet nog in de rij hoefden om in te checken. Wel zo handig met een kleuter!
We parkeerden de auto vlakbij Schiphol en werden met de shuttlebus naar de terminal gebracht, waar we nog alle tijd hadden om te lunchen en natuurlijk om vliegtuigen te kijken!

Tips om relaxed en voordelig aan je vliegreis te beginnen bregblogt.nl

De vlucht ging hartstikke goed. We kregen van de crew van Transavia nog twee flesjes prosecco ter ere van onze huwelijksreis, zo lief en attent! Na een rustige vlucht van een kleine drie uur landden we op het vliegveld van Preveza. We meldden ons bij de balie van Hertz en een half uurtje later reden we met onze Citroën C1 richting Lefkas. Nu moet je weten dat ik geen held ben als het gaat om autorijden in het buitenland. Maar als je man zijn rijbewijs niet kan vinden, kun je hem ook niet opgeven als chauffeur. Dapper als ik ben kroop ik achter het stuur, wat eigenlijk prima ging.

Even een muurtje kussen…

Oké, tot het moment dat we op het terrein van Olivetto Villas aankwamen. Het was inmiddels donker en terwijl ik de aanwijzingen van eigenaresse Olga volgde, op weg naar de parkeerplaats, ging er iets mis. Etienne zei nog: ‘Kijk uit, hier rechts!’, maar toen was het al te laat. KKRRRGGGGGGGGGGG! Breg had een muurtje gekust. Binnen 1 uur na aankomst in Griekenland. Lekker bezig!
Gelukkig waren we via Eliza was Here goed verzekerd voor de autohuur en anders hadden we altijd nog onze doorlopende reisverzekering. Ik was er vrij laconiek onder en wilde onze vakantie er niet door laten verpesten.

Het huis

Ons appartement besloeg de helft van een villa. Beneden stond een slaapbank voor Laurens, er was een toilet en een klein keukenblok en wij hadden boven een eigen slaapkamer met een badkamer met douche en toilet.
Het huisje was heel gezellig ingericht, schoon en comfortabel. Op het terras stonden twee zitjes, drie ligbedden en er hing een hangmat tussen de bomen. Een klein paradijsje!
We arriveerden rond 21.15 en pakten gauw wat spulletjes uit, zodat Laurens naar bed kon. Terwijl we ons installeerden ging de deurbel. De buurman stond aan de deur, met het verzoek of het wat zachter kon, want zij wilden graag gaan slapen. Het was op dat moment 22.00 uur en wij hadden op normale toon gepraat, Laurens was super rustig en er gebeurde niks geks. Ik heb zelden zo’n ongemakkelijke eerste kennismaking met iemand gehad. De toon was gezet en echt gezellig contact is er daarna niet meer ontstaan. 😉

Slaapkamer villa Smaragdi Olivetto Villas Lefkas bregblogt.nl
Olivetto Villas Lefkas woonkamer met slaapbank Smaragdi 1 bregblogt.nl

Vakantie op Lefkas: relaxed, mooi en LEKKER ETEN

De eerste echte vakantiedag startten we met boodschappen. De plaatselijke Lidl bleek een feestje te zijn met lekkere pita’s, groenten en natuurlijk tzatziki. Ik geloof dat we er in 12 dagen wel drie bakjes doorheen hebben gejaagd. Heerlijk!

Lunch in Olivetto Villas bregblogt.nl

We besloten om de dag door te brengen aan het zwembad, om even bij te komen van de reis. En van de bruiloft niet te vergeten! Want na een jaar voorbereiden en een onvergetelijke dag volgt er een enorme ontlading. Ik had echt even een paar dagen nodig om te landen en de mannen sliepen vooral veel.

Lefkas blijkt een hartstikke groen en mooi eiland te zijn. We hebben afwisselend gegeten bij een van de vele taverna’s of in ons appartement. We hebben prachtige strandjes bezocht, gegeten aan sprookjesachtige baaitjes en zelfs dolfijnen zien zwemmen in de zee, toen we op het strand lagen. Kijk mee naar een verslag in foto’s, want – en dat zeg ik niet gauw – die zeggen soms meer dan woorden!

Lefkas westkust uitzicht mediterrenan bregblogt.nl
Diner taverna Pantazis Nikiana bregblogt.nl Lefkas Griekenland
Lefkas Taverna Elena visjes kijken bregblogt.nl
Kathisma beach lunch Libre café Lefkas bregblogt.nl
Kathisma beach dolfijnen spotten bregblogt.nl

Binnenkort volgt nog een blog met leuke restaurantjes op Lefkas, want daar hebben we er genoeg van ontdekt! Volg me ook zeker op Instagram, waar ik ook regelmatig foto’s van onze honeymoon (en ons huwelijk!) zal delen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

  1. Om de een of andere onduidelijke reden loop ik gigantisch achter met het lezen van verslagen etc.
    Alsnog van harte proficiat met jullie huwelijk. Ik heb gisteren het verslag gelezen en de foto’s bekeken, wat waren jullie mooi !!!

    En wat een leuke bestemming voor jullie huwelijksreis. Alleen jammer dat zo’n buurman op de eerst avond al komt klagen :(.

    Ik wens jullie heel veel geluk !

    Lieve groetjes,
    Reny

    • Wat lief, dankjewel Reny! Het was zo bijzonder om dit samen mee te maken! ?

      (je kunt je trouwens abonneren op de e-maillijst, dan krijg je een mailtje als er een nieuwe blog online staat ?)

  2. Schitterend daar! En lekker zo’n zwembad voor jezelf. Gelukkig las ik dit net voor etenstijd, want van die foto’s van dat eten krijg ik nóg meer trek dan ik had;).

  3. Dat ziet er heerlijk uit! Beetje jammer van die buurman, maar ach, met een prive-zwembad en een omgeving die zo mooi is, hebben jullie toch volop kunnen genieten.

  4. Pingback: Persoonlijk: Ik vind de eerste dagen van een vakantie vreselijk! - Breg Blogt

  5. Pingback: 5x lekker uit eten op Lefkas in Griekenland - Breg Blogt

  6. Pingback: Zo gebruik je je telefoon handig op vakantie* - Breg Blogt

  7. Pingback: Even bijkletsen: zomervakantie, bekkenspecialist en nieuwe website! - Breg Blogt

  8. Pingback: Mijn ervaringen met de Huawei P30 * - Breg Blogt

  9. Pingback: Onze droomvakanties naar Alicante, Zeeland en Lefkas * - Breg Blogt

  10. Pingback: Oh Happy Day #51: herfstvakantie aan de Moezel in Duitsland - Breg Blogt

  11. Pingback: Voor 't eerst zomervakantie boeken in het hoogseizoen! - Breg Blogt

  12. Pingback: Thuis uit eten: zo doe je dat! * - Breg Blogt

  13. Pingback: Zo kun je gratis je Instagram posts inplannen! - Breg Blogt

  14. Pingback: Relaxed op vakantie: tips & tricks - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.