Op zaterdag 18 mei 2019 trouwden wij op het prachtige Landgoed Heerdeberg in het Zuid-Limburgse Cadier en Keer. Het was een dag vol liefde, bourgondisch genieten en feest. Geniet mee van de prachtige foto’s van onze bruiloft!

Romantische bruiloft op Landgoed Heerdeberg

Nog voor we verloofd waren, hadden we al een beeld van onze bruiloft. Het zou een relaxte setting zijn, zonder strak en formeel programma. Voldoende eten en drinken en als het even kon ook nog op een sprookjesachtige locatie. Dat allemaal vonden we in Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer, net buiten Maastricht.

Landgoed Heerdeberg aankleding bruiloft bregblogt.nl

Het landgoed is een bijzondere plek, waar al het eten op je bord van het eigen land komt. Verser dan dat krijg je het niet! Onze bruiloft was door eigenaars Coenraad en Sanne tot in de puntjes verzorgd. Wij konden hierdoor alles loslaten en genieten van de familie en vrienden die deze dag bij ons waren.

Make-up & haar

Op zaterdagochtend was ik al om kwart over 5 wakker. Mijn vriendin en getuige Edmée logeerde bij me en ook zij kon niet meer slapen, we waren allebei zo blij dat het zover was! We bleven nog wat kletsen in bed en zijn toen gaan ontbijten. Ik was heel erg relaxed en kon eigenlijk amper bevatten dat we echt eindelijk gingen trouwen die dag! Het was een heerlijke ochtend, zo samen een beetje kletsen en aanrommelen tot de drukte losbarstte.
Etienne en Laurens sliepen bij Etienne zijn ouders, waar zij zich voorbereidden op de grote dag. Ze hadden al weken voorpret over de kleding en accessoires, waar ik helemaal niets van wist, behalve dat vader en zoon gingen twinnen!

Om half negen stond mijn schoonheidsspecialiste Sandy op de stoep. Ze had de week daarvoor al groot onderhoud aan mijn gezicht en handen gedaan en kwam nu speciaal even langs om mijn nagels te lakken. Terwijl we bezig waren kwamen visagiste Kitty en kapster Chantal ook binnen, samen met mijn moeder en mijn andere getuige Rachelle.

romantische relaxte landelijke bruiloft voorbereiding kapper en visagiste bregblogt.nl

Het was een gezellige boel met al die vrouwen bij elkaar. Nog steeds was ik relaxed en ik vond al dat getut heerlijk. Een paar dagen eerder had ik een spraytan genomen, zodat ik een lekker kleurtje had en nu was het tijd voor de finishing touch!
We hadden als cadeau voor mama en de getuigen geregeld dat zij ook een complete haar- en make-upbehandeling kregen, zo leuk! De tijd ging op zijn gemakje voorbij en voor ik er erg in had was het kwart over 11. Ik was klaar qua haren en make-up en ineens verveelde ik me zelfs. Ik had nog drie kwartier voor ik in mijn jurk zou gaan dus ik scharrelde wat door het huis, terwijl de anderen nog verzorgd werden. Dat was een heel gek moment!

Aankleden!

Rond kwart voor 12 arriveerde Esther Hameleers, onze geweldige fotografe. (Alle foto’s in dit artikel, behalve die van de photboothstrips zijn van haar hand!) Zij kwam de dag voor ons vastleggen en ging meteen aan de slag. Eindelijk was het 12.00 uur en tijd om aan te kleden. Oh wat was dat spannend! Ik had de dag ervoor mijn jurk alvast aangetrokken, om zeker te weten dat hij nog paste. Dat was gelukkig het geval, stel je voor dat hij niet meer had gepast…

Close up Trouwjurk bregblogt.nl

Ik droeg een korte trouwjurk met een kanten lijfje en een tule rok. Eronder geen pumps, maar lichtroze sneakers met bloemen! Ik kan gewoon echt niet op pumps lopen, dus koos voor comfort én een bijzondere twist!

Trouwschoenen Ted Baker bregblogt.nl

We maakten samen een fles champagne open, die ik van een hele dierbare tante had gekregen. Zij overleed twee weken voor onze bruiloft en ik heb het hele voortraject, inclusief jurken shoppen, met haar gedeeld via de app. Ze vond het prachtig! Het was bijzonder om op deze manier even bij haar stil te staan. Aan Edmée en Rachelle de eer om de tientallen knoopjes op mijn rug dicht te krijgen.

Aankleden trouwjurk bregblogt.nl

First Look

De first look is het moment waarop de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien. Ik droomde er al maanden van en schoot bij de gedachte alleen al regelmatig vol. Het leek me zó bijzonder!
Om half een was het hele huis leeg. Terwijl ik daar alleen stond, bonsde mijn hart als een gek. Ineens drong het tot me door: ik was de bruid!

Aanbellen first look bregblogt.nl

Etienne belde aan en op advies van Esther wachtte ik nog een paar minuten. Eindelijk kon ik de deur opendoen…

First look bregblogt.nl

Daar stonden ze, aan het einde van het – door de buurvrouwen prachtig versierde – tuinpad, met hun rug naar me toe. Wat zagen ze er prachtig uit! Etienne droeg een heel gaaf pak in een bijzondere kleur blauw. Laurens had een blauwe blazer met een donkerblauwe broek. Ze droegen allebei witte sneakers én dezelfde sokken met hartjes. ♥

Die paar stappen in hun richting leken voor mij een eeuwigheid te duren. Ik stond achter ze en Laurens keek om. Hij was zwaar onder de indruk en zei niks. Etienne bleef maar met zijn rug naar me toe staan, dus ik tikte hem maar eens op zijn schouder. Daar stonden we oog in oog: in onze mooiste kleren, op onze mooiste dag. Het was zó bijzonder. De verzamelde familie en vrienden en wat lieve buren keken allemaal met een grote glimlach toe. Het was zo, zo, zo tof! Zowel de fotograaf als de videograaf hebben dit bijzondere moment geweldig vastgelegd, zodat we een herinnering voor het leven hebben.

Fotoshoot en een rustmomentje

Nadat we iedereen hadden geknuffeld bracht mijn schoonvader ons naar de trouwlocatie. Ondanks de ietwat spannende weersvoorspellingen lag Landgoed Heerdeberg er prachtig bij. De bomen knalden eruit met hun groene bladeren en het zonnetje piepte er voorzichtig doorheen. Op het landgoed is een prachtige laan, die na de Tweede Wereldoorlog is aangelegd voor Koningin Wilhelmina. De perfecte plek voor een aantal mooie familiekiekjes dus!

fotoshoot gezin bruiloft bregblogt.nl

Na de fotoshoot vertrokken Etienne en ik naar het vakantiehuisje op het terrein, waar we die nacht ook zouden slapen. We maakten nog wat foto’s en filmopnames en hadden daar een momentje voor onszelf, tot de ceremonie begon. Even samen zijn en een stukje Limburgse vlaai eten. Laurens vertrok in de tussentijd met Esther en videograaf Rowan naar het terras om de gasten te begroeten.

De ceremonie

Vanaf het moment dat we Landgoed Heerdeberg als locatie hadden gekozen, had ik mijn zinnen gezet op een ceremonie in de buitenlucht. Er is een geheime tuin, waar je onder de hoge bomen, met zicht op de mergelwand en begeleid door fluitende vogels, een prachtige plek hebt.

foto's ouders ceremonie bregblogt.nl
Om mijn vader een bijzondere plek te geven, maar niet te prominent de aandacht op het gemis te vestigen, hebben we trouwfoto’s van de beide ouders in een lijstje gezet op de tafel bij de ceremonie. De trouwfoto van mijn ouders staat links. ♥

Buienradar maakte het nog spannend, maar we hadden besloten om te gok te wagen en om iets voor drie uur liep Etienne als eerste met zijn moeder de tuin in, op Quando, quando, quando van Engelbert Humperdinck.

Etienne weggeven moeder bregblogt.nl

Even later volgden mama en ik, op het nummer Lief zoals je bent van Maan. Leuk detail: dit nummer kozen we pas de avond ervoor uit, ineens kwam het in me op en het was raak.
Het was een magisch moment om daar met mama te lopen, terwijl onze dierbare vrienden en familie stralend toekeken. Ik hield het uiteraard niet droog…(en ik was niet de enige!)

Mama weggeven bregblogt.nl

Onze ambtenaar Nathalie was fantastisch! Een warme en lieve vrouw die met veel liefde en humor ons verhaal vertelde, de getuigen in het zonnetje zette en ook alle aandacht voor Laurens had. Het was een intieme en dierbare ceremonie met een lach en een traan.

Ceremonie bruiloft geheime tuin Landgoed Heerdeberg Zuid Limburg bregblogt.nl
Ceremonie Landgoed Heerdeberg bregblogt.nl
trouwringen bregblogt.nl

Toen Etienne zijn geloften uit zijn hoofd naar me uitsprak smolt ik echt, het was zo mooi! Ik las ze zelf van een briefje op, omdat ik door de zenuwen te bang was dat ik alles zou vergeten. 😉

De kus bregblogt.nl

We zeiden JA, kusten, deden ringen om en zetten onze handtekening. Laurens tekende zijn eigen kinderakte met de antieke, zilveren pen van mijn vader, die we als verrassing van mama kregen.

Laurens tekenen kinderakte bregblogt.nl

De getuigen bezegelden het huwelijk ook met hun handtekening. Daarna verlieten wij de tuin op de klanken van Marry you van Bruno Mars, hét nummer van mijn vrijgezellenfeest!

Hoera! Getrouwd bregblogt.nl Landgoed Heerdeberg

Bruiloft zonder kinderen?

We hadden bewust gekozen om alleen de kinderen van onszelf en mijn broers bij de bruiloft te hebben. Twee neefjes zijn na de ceremonie opgehaald, Laurens en zijn jongste neefje gingen na de borrel naar ons huis met de oppas en mijn nichtje Fien van 12 mocht nog mee dineren en heeft nog een uurtje meegefeest. Zo was het voor alle kinderen goed te doen. Maar nog belangrijker: wij gunden onze vrienden een ontspannen dag, waarbij ze lekker met en van elkaar konden genieten zonder het bekende: ‘Mama?’ en ‘Papa?’ te horen. Aan de reacties te horen hebben ze dit ook allemaal zo ervaren, missie geslaagd!

Borrelen met een drupje regen

De gasten liepen terug naar de tuin van Landgoed Heerdeberg, waar ze werden ontvangen met bubbels. Wij namen nog even een momentje voor onszelf, terwijl Esther en Rowan los gingen met hun camera’s.Even later liepen we onder applaus de tuin in, waar iedereen op ons wachtte. Tijd om alle felicitaties in ontvangst te nemen en te proosten op de liefde! Het genieten kon nu helemaal beginnen en de zenuwen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Een kleine regenbui mocht de pret niet drukken en toen het weer opklaarde was het tijd voor nog meer foto’s en daarna schoven we aan voor een heerlijk diner.

Borrelen bruiloft Landgoed Heerdeberg bregblogt.nl

Tijd voor het diner

Op het terras stonden twee lange tafels met witte lakens en mooie bloemen. Precies zoals ik er al die jaren al van droomde. De regen had de lakens wat nat gemaakt, maar dat boeide ons totaal niet, het maakte het geheel juist perfect imperfect, precies zoals wij zijn. We dineerden onder het genot van de fluitende vogeltjes. Etienne en ik speechten en later gaf mijn moeder nog een prachtige en ontroerende speech.

Diner gedekte tafel Landgoed Heerdeberg bregblogt.nl

Het eten was verrukkelijk! Planken vol lekkere gerechten kwamen voorbij. Zelf heb ik er niet heel veel van gegeten, want ik zat vooral glunderend om me heen te kijken. Het is zo bijzonder om te zien hoe je dierbaren, waarvan velen elkaar nog niet kenden, zoveel plezier maken met elkaar!

Sharing dinner landgoed Heerdeberg bregblogt.nl
Diner Landgoed Heerdeberg bruiloft Bregje en Etienne bregblogt.nl

Herinneringen in de mergelgrot

Na het diner trokken we met zijn allen de mergelgrot in. Hier wachtte ons eerst een video met véél foto’s van Etienne en mij. Foto’s waarvan ik niet eens meer wist dat ze bestonden en foto’s die het daglicht niet kunnen verdragen. Tip: laat je broer nooit een backup maken van je foto’s! 😉 De diashow werd afgesloten met een videoboodschap van de mannen van The Kik, zo leuk! Mijn broers maakten van de gelegenheid gebruik om een ABC’tje op ons los te laten. Het was hilarisch en ik had het voor geen goud willen missen!

We zijn ook ontzettend verwend met prachtige cadeaus en bijdrages aan onze huwelijksreis.

Lees ook: DIY decoratie voor je bruiloft

Cadeautafel bregblogt.nl bruiloft cadeaus

Dansen en…een verrassing!

We rolden de grot uit en verwelkomden de avondgasten. Helaas waren er last minute nog wat afmeldingen, maar dat mocht de pret niet drukken. DJ Robin Eygelshoven maakte er een feestje van achter de draaitafels en wij deden hetzelfde op de dansvloer. Heerlijk, om weer eens een avond lekker te dansen met je lieve vrienden! Van onze buren kregen we nog een verrassing: de lokale carnavalszanger Mister Loco Loco kwam optreden. De hele club ging in de polonaise en het was een onvergetelijk feest!

Binnen hadden we een photobooth neergezet, waar ook de nodige feestjes werden gebouwd. We hebben kostelijk gelachen om alle foto’s die eruit rolden. Onder het genot van een uitgebreid dessert- en hapjesbuffet en heerlijke wijntjes, biertjes en sappen, vermaakten alle gasten zich enorm. En wij dus ook.

Foto's photobooth bruiloft bregblogt.nl inspiratie bruiloft

Onze openingsdans was op het nummer Everlasting Love van Natalie Cole en het was zo tof! Ik blijf de filmpjes maar terugkijken en iedere keer als het nummer voorbijkomt op Spotify, heb ik een grote grijns op mijn gezicht. De DJ maakte een mooie compilatie van de avond. Check het volgende filmpje!

Om 1.00 uur was het feest voorbij. We dansten nog een laatste dans en zeiden alle gasten gedag. Tijd om naar het vakantiehuisje te gaan en te slapen, meer zat er niet meer in haha! (Sowieso moest Etienne eerst nog AL die knoopjes van de jurk lospeuteren met een vork en waren we zo een half uur verder haha!)

Het was een magische, bijzondere, liefdevolle en onvergetelijke dag. Van begin tot eind hebben we genoten. ♥

bourgondische landelijke bruiloft bregblogt.nl trouwen op Landgoed Heerdeberg Maastricht Limburg inspiratie trouwlocatie

Deze fantastische bruiloft is mede mogelijk gemaakt door:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

32 Reacties

 1. Oh, wat een heerlijk verslag van een prachtig bruidspaar! En wát een mooi gebaar om de trouwfoto’s van de ouders neer te zetten. Nogmaals gefeliciteerd!

 2. Wat een prachtig verhaal Bregje en wat mooi dat je ons hier een stukje hier van laat zien. Hele veel geluk met zijn drieën.

 3. Heerlijk, zo’n uitgebreid verslag! Jullie hebben een fantastische dag gehad samen. Echt heel mooi dat we mee mogen genieten!

 4. Oh wat een prachtige beelden lieve Bep, zo mooi!! Waardevolle herinnering♥️♥️♥️

 5. Wat een prachtige foto’s, het geluk straalt er vanaf! En wat een mooie dag hebben jullie zo te lezen gehad. Vind het ook supertof dat jullie op sneakers zijn getrouwd, geweldig!

 6. Een heel leuk verslag van een heerlijke dag en een prachtig bruidspaar.
  Heel veel geluk samen 🙂

 7. Wat heerlijk lieverd, om het zo weer te herbeleven. Dat moet voor jou helemaal fantastisch zijn! Het was een prachtige dag en ik ben blij dat ik erbij mocht zijn <3

 8. Oh Bregje wat heb ik genoten van je blog. Zo intens geschreven en zo intens voorbereid. Hoe je mannen buiten op je staan te wachten en wat zien ze er geweldig uit. En jijzelf wauw, met een woord fantastisch. Met je moeder aan je zijde wandel je de tuin in, wat moet dit emotioneel maar ook geweldig voor je moeder geweest zijn. Je hebt echt aan alle details gedacht. De trouwfoto’s van jullie ouders bijvoorbeeld, geweldig. Geniet van je gezin. Dat is een rijkdom dat met geen goud te betalen is. Ik wens jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid samen.

 9. Pingback: Onze huwelijksreis naar Olivetto Villas op Lefkas* - Breg Blogt

 10. Pingback: Hoe waren de eerste twee weken van onze zomervakantie? - Breg Blogt

 11. Pingback: DIY decoratie voor je bruiloft met spullen van Action en Ikea - Breg Blogt

 12. Pingback: Column: So hee, jij bent oud geworden! - Breg Blogt

 13. Pingback: Onze droomvakanties naar Alicante, Zeeland en Lefkas * - Breg Blogt

 14. Pingback: De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans - Breg Blogt

 15. Pingback: Column: Gemis - Breg Blogt

 16. Pingback: We zijn 1 jaar getrouwd! - Breg Blogt

 17. Pingback: Laurens 6 jaar: zo vierden wij feest in coronatijd! - Breg Blogt

 18. Pingback: Tips voor een persoonlijk en origineel Vaderdagcadeau! - Breg Blogt

 19. Pingback: Wij gaven onze slaapkamer een make-over!* - Breg Blogt

 20. Pingback: Bijna 40: mijn belangrijkste lessen van de afgelopen 10 jaar! - Breg Blogt

 21. Pingback: 6 jaar Breg Blogt! - Breg Blogt

 22. Pingback: 6 x witte sneakers combineren - Breg Blogt

 23. Pingback: Outfit voor een bruiloft met gouden details - Breg Blogt

 24. Pingback: Inspiratie voor een gezellige badkamer!* - Breg Blogt

 25. Pingback: Tips om je trouwceremonie persoonlijk te maken - Breg Blogt

 26. Pingback: Hoe kies je de juiste trouwfotograaf? * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.