Over 3 weken is het hier in het zuiden al zover: ZOMERVAKANTIE! Hoe dan? De vorige keer is voor mijn gevoel 2 maanden geleden. Oké, dat is overdreven, maar snel is de tijd wel gegaan. Tijd om jullie te vertellen over onze plannen voor de zomervakantie!

Op vakantie of niet?

Om eerlijk te zijn hebben wij onze zomervakantie al gehad, tijdens onze huwelijksreis. Dit jaar was het laatste jaar dat we buiten de piek op vakantie konden en daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt! Het scheelt niet alleen heel wat euro’s, maar het is ook een stuk minder druk.

Het weekend na de huwelijksreis waren we een weekendje in Zeeland met mijn moeder. Zeeland is echt mijn happy place, ik voel me daar zo thuis! Toen ik op zondagavond weer in ons eigen bed plofte, verzuchtte ik echter wel tegen Etienne: ‘Ik hoef voorlopig echt niet meer weg hoor.’ En dat meende ik. Na drie logeerpartijen achter elkaar vind ik het wel weer even mooi geweest. We hebben een heerlijk huis, met een zonnige, ruime tuin. Er ligt een speeltuin om de hoek en als we willen kunnen we iedere dag een mooi plekje opzoeken voor een minivakantie.

Het tuinseizoen begint houten loungebank in de tuin bregblogt.nl

We zien het wel!

Misschien pakken we in het weekend nog wel een keer de tent (en alle zooi die bij kamperen komt kijken ?) in en vertrekken naar een leuk plekje. Maar eigenlijk staat er dus nog helemaal niets vast.

Waar anderen, die in december al de vakantie vastleggen voor de zomervakantie, hier wellicht wat ongedurig van worden, vind ik het heerlijk! We hebben straks zes weken voor ons liggen en alle vrijheid om het in te vullen. Oké, er is één klein detail dat er ook aan bijdraagt dat we niet op vakantie gaan…

De verlofdagen van de man

In januari begon Etienne aan zijn nieuwe baan. Omdat hij gedetacheerd is, bouwt hij maandelijks verlofdagen op. Het potje is nu weer een stuk leger door onze trip naar Griekenland. Hierdoor kan hij geen twee weken vrij nemen in de zomervakantie. Nu we hebben besloten om sowieso geen lange vakantie te doen, is dat geen probleem. We kijken of we af en toe een weekend weg gaan met de tent of een dagje op pad met het gezin. Door die lege agenda is er alle ruimte voor spontane afspraken met vrienden en dat is in de drukke tijd van 2019 wat mij betreft echt een cadeautje!

Nog een romantisch tripje met zijn tweetjes?

Op de terugweg vanuit Zeeland passeerden we Antwerpen. Dat is een van de favoriete steden van Etienne en mij. Ik zei: ‘Oh, zullen we van de zomer nog een nachtje naar Antwerpen gaan met zijn drietjes?’ Etienne stak als antwoord 2 vingers op. ‘2 nachtjes? Oké, dat kan ook!’ luidde mijn antwoord. ‘Nee schat, wij met zijn tweetjes!’ Oh ja, koekkoek! Voor ik er erg in heb ga ik nooit meer ergens naartoe zonder de kroonprins en af en toe is tijd met zijn tweetjes toch wel heel erg fijn en nodig! Antwerpen staat dus op het lijstje!

En natuurlijk mag ik ook gewoon werken…

Dus, een romantisch tripje met zijn twee zit er ook nog in. En verder? Er moet ook gewoon gewerkt worden! Na de zomervakantie gaat Laurens 1 dag in de week naar de BSO, waardoor we dan ook 1 dag in de week opvang hebben in de vakanties. Een zo’n dag maakt voor mij echt al een wereld van verschil! Deze zomer vangen we het nog zelf op. Het wordt even een puzzel, maar dat zal wel loslopen. Dankzij opa, de oma’s en lieve vrienden komen we een heel eind en ik kan gelukkig ook werken als Etienne thuis is.

Ik verheug me op een zonnige zomer, waarin we veel leuke herinneringen gaan maken met ons gezin en onze vrienden.

Wat zijn jouw plannen voor de zomer? Op vakantie of thuisblijven?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wij blijven lekker thuis. We zijn in mei al een nachtje weg geweest. Mijn zomervakantie deel ik op: begin juli 2 weken en dan eind augustus nog een weekje.

  2. 10 dagen Drenthe, een paar dagen thuis en een weekje Ouddorp, heerlijk relaxed

  3. Heerlijk, zo’n zomervakantie in eigen tuin. Ik blijf dit jaar (net als voorgaande twee jaren) weer thuis. Ik ga wel af en toe een dag weg, maar daar kan ik echt veel meer van genieten dan van echt op vakantie gaan.
    En oja, ik zit dus al bijna een jaar ziek thuis. Dat maakt dat mensen denken dat het altijd voelt als vakantie, maar dat voelt het dus niet. Júist nu probeer ik ‘vakantie’ te houden als anderen dat ook doen. Minder huishouden, enz. Gewoon vooral doen wat ik leuk vind.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.