Lucinda Riley is bekend van de zeven zussen serie, waarvan op dit moment vijf delen in het Nederlands zijn verschenen. Vlot geschreven romans, waarin heden en verleden moeiteloos in elkaar overlopen. Met De olijfboom pakt Lucinda het iets anders aan. Ze heeft voor dit boek geput uit haar eigen, persoonlijke situatie en dat geeft meteen een ander boek. Een prachtige roman over het leven zoals het is, fouten die iedereen kan maken en de gevolgen die ze met zich meebrengen.

De olijfboom – Lucinda Riley

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achtergelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden. Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.

Liefde en geheimen onder de Cypriotische zon

Wat ik heel leuk vind aan deze roman, is dat het voor mijn gevoel dichterbij de realiteit staat. Misschien kwam dat ook omdat ik het boek las, terwijl ik zelf onder de Griekse zon lag te genieten. Het verhaal leest heel vlot weg en de verhaallijnen zorgen voor genoeg vraagtekens over de afloop. Dat vind ik altijd leuk. Niets zo stom als een voorspelbaar verhaal, waarbij je halverwege al weet hoe het afloopt. Ik las het boek in twee dagen uit, dat zegt genoeg, toch?

Je wordt meegenomen in de verwikkelingen van een samengesteld gezin, dat de nodige geheimen met zich meebrengt. Hoe zit het tussen Helena en haar jeugdliefde? En wie is de vader van Alex? Zoveel vragen, die je als lezer geboeid houden tot de laatste bladzijde.

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Aanrader dus?

Ja, als liefhebber van de boeken van Lucinda Riley vind ik dit opnieuw een fijne roman van haar hand. In de verschillende Facebookgroepen waar ik inzit zijn genoeg mensen kritisch over haar boeken en schrijfstijl. Dat kan natuurlijk, maar daarom zijn er ook miljoenen boeken op de wereld, zodat er altijd wel iets tussenzit dat wel bij je past. Ik hou zelf gewoon van romans die lekker weglezen en waarin je jezelf kunt onderdompelen in het leven en de intriges van de karakters.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.