Een stedentrip is dé manier om er even heerlijk tussenuit te zijn. Een paar dagen in een andere omgeving helpt je om je batterij weer op te laden en je ontdekt weer nieuwe culturen, smaken en geuren. In dit artikel geef ik je tips voor een onvergetelijke stedentrip inclusief een aantal steden die je echt niet mag missen!

Goed voorbereid op stedentrip

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ja, nu klink ik misschien als je moeder, maar het is wel echt waar. Een stad kan soms zo overweldigend en groot zijn, dat je bij aankomst niet weet waar je naartoe moet. Door van tevoren al blogs en reisgidsen te lezen, kun je een lijstje maken met plekken, wijken en bezienswaardigheden die je echt niet wilt missen. Extra pluspunt: je komt meteen in de vakantiestemming!

Lees ook: Op stedentrip met je dreumes: ja of nee?

Kijk, klik en vergelijk voor de beste prijs

Het is zeker de moeite waard om goed te kijken waar je naartoe gaat en waar je wilt overnachten. Op Stedentrips.nl vind je bijvoorbeeld een overzicht van voordelige stedentrips, inclusief vervoer en hotel. Je kunt makkelijk filters instellen, waarna jouw ideale stedentrip verschijnt. Scheelt je een hoop tijd!

Zoek uit waar de locals zijn

Grote steden kennen vaak ook grote toeristische gebieden. Denk aan Montmartre in Parijs of Picadilly Circus in Londen. Om een stad écht te leren kennen, is het een goede tip om te ontdekken waar de locals zijn. Waar eten, drinken en relaxen zij? Dit zijn vaak verrassend leuke wijken, die minder druk zijn dan de bekende toeristische trekpleisters. en een extra bijkomend voordeel: vaak liggen de prijzen in restaurants er ook een stuk lager.

Doe eens gek, kies eens voor een andere stad!

Parijs, Londen, Berlijn, Rome: het zijn geliefde en populaire bestemmingen voor een stedentrip. Doe eens gek en kies voor een stad waar je niet meteen aan denkt bij een stedentrip. Ik weet zeker dat het je zal verrassen en dat je vol nieuwe energie en inspiratie thuiskomt.

Ontdek de eilanden van Stockholm

Wat dacht je bijvoorbeeld van Stockholm? De hoofdstad van Zweden heeft zo veel mooie verrassingen in petto, dat wil je niet missen.

In mijn geval denk ik bij een stedentrip ook echt aan de vier grote steden hierboven. Scandinavië zit op de een of andere manier in mijn ‘stedentrip-systeem.’ Nu ik al regelmatig enthousiaste verhalen heb gehoord en gelezen, trekt deze stad wel mijn aandacht.

In zomerse sferen in Valencia

In 2011 bezocht ik Valencia en ik was meteen verkocht. Wat een relaxte en gezellige stad! En het zand op het strand: zo zacht! Dat laatste heeft misschien nog wel het meeste indruk gemaakt haha! De stad is een mix tussen historisch en modern, je kunt er heerlijk eten en het strand is binnen handbereik.

Het bourgondische leven in Praag

Als tiener ging ik met school naar Praag. Een prachtige stad met zoveel historie. Maar ook de stad waar het voor bourgondiërs goed toeven is. Vele restaurants, cafés en bars zorgen ervoor dat je je er niet hoeft te vervelen. In verhouding tot Nederland zijn de prijzen er laag, dat is ook mooi meegenomen!

Er is heel veel keuze in leuke stedentrips en ik weet zeker dat je er dankzij deze tips een onvergetelijke reis van maakt!

Welke stedentrip staat er nog op jouw verlanglijstje? En welke stedentrip vergeet je nooit meer?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik wil nog naar Barcelona (ook zo’n standaardbestemming) en Boedapest. Mijn favoriete stad is trouwens Edinburgh. Een prachtige historische stad met heel veel sfeer.

  2. Pingback: Grotere Europese steden op mijn bucketlist! - Elise Joanne

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.