Dankzij mijn abonnement op Bookchoice kom ik regelmatig verrassende boeken tegen. Uitgeschakeld van Angelique Haak had me direct te pakken en ik las hem in een paar dagen uit!

Uitgeschakeld – Angelique Haak

“Met jullie dochter is het begonnen, maar met haar zal het niet eindigen…’ Deze tekst ziet Dorine van Sevère, vrouw van een vooraanstaand gemeenteraadslid, als ze nietsvermoedend haar post opent. De tekst is geschreven op de rouwadvertentie van haar dochter Jorinde, die twee maanden daarvoor zelfmoord pleegde. Gealarmeerd schakelt zij de politie in en er blijkt er een link te zijn met een van de leden van het rechercheteam. Het zusje van een van hen, heeft twee jaar eerder ook zelfmoord gepleegd én was bevriend met Jorinde. Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en stuiten al snel op een misbruikzaak die verband lijkt te houden met de dood van de vrouwen. Meer en meer rijst de vraag of ze eigenlijk wel echt zelfmoord hebben gepleegd? Jennifer en Ricardo proberen aan te tonen dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien en te voorkomen dat er nog meer doden vallen. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen. En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…

Lees ook: De dood heeft blauwe ogen – Karin Hazendonk

Spannende thriller met bizarre wendingen

Ik lees graag thrillers van Nederlandse bodem. Op de een of andere manier zijn ze tastbaarder en spannender, omdat ik me de locaties beter kan voorstellen. En ik vind ook vaak dat ze vlot lezen. Zo ook met Uitgeschakeld van Angelique Haak.

De schrijver krijgt het voor elkaar om me een aantal keer op het verkeerde been te zetten. Heb je dat ook? Dat zich tijdens het lezen allerlei theorieën ontwikkelen in je hoofd. En dat je na het lezen van zoveel boeken echt wel denkt te weten hoe het boek in elkaar steekt, tot je aan het einde komt en de auteur je weer tuk heeft? Ik vind dat heerlijk! Dit boek is bij tijd en wijle heftig en de spanning is goed voelbaar. Daardoor blijf je ook lekker doorlezen, iets waar ik ook van houd.

Aanrader dus?

Yes, als je een liefhebber bent van thrillers en dan specifiek die van Nederlandse bodem, zeg ik: ren naar de boekhandel of bestel hem via onderstaande afbeelding!

Welk genre lees jij het liefst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Thrillers zijn bij mij absoluut favoriet en ik herken wel wat je schrijft over thrillers die zich in Nederland afspelen. Het voelt dan allemaal net wat ‘echter’ ofzo. Ik ga deze zeker weten op m’n lijstje zetten. Dank voor de tip.

  2. Beste Naomi,
    Leuk dat je Uitgeschakeld op je leeslijst zet! Als ik je een tip mag geven, ‘Een nieuw begin’ is het eerste deel in deze reeks, dus als je écht bij het begin wilt beginnen… 😉

  3. Ik ben gek op thrillers en vooral op die van Nederlandse bodem! Thanks voor de tip, heb ‘m meteen gedownload en ook ‘Een nieuw begin’!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.