Nu de temperaturen weer stijgen is een frisse salade altijd een goed idee. Een tijdje terug wilde ik eens wat anders dan de standaard pastasalade die ik meestal maak en dus koos ik voor een zomerse rijstsalade met kip en appel!
Zomerse rijstsalade met kip en appel
Bij rijst denk je misschien niet meteen aan een salade en dus een koude bereiding. Ik kan je vertellen dat het lekker vult en toch niet te zwaar is. Dit keer koos ik voor een zomerse variant, maar je kunt er eindeloos mee variëren.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 240 gram rijst (ik hou altijd 60 gram p.p. aan
- 1 gerookte kipfilet
- 1 paprika
- 1 zoete appel
- 4 augurken
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- Yoghurtmayonaise
Bereidingswijze
Kook de rijst gaat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat in de pan afkoelen.
Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Doe de sperziebonen even in een pan met kokend water tot ze beetgaar zijn, dit duurt meestal maar een paar minuten.
Snijd de augurk en de paprika in de kleine stukjes. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. (Kan ook met schil, was de appel in dat geval goed schoon.)
Doe de rijst in een kom en doe alle groenten en de kip erbij. Schep er een paar flinke lepels yoghurtmayonaise overheen en meng alles goed door elkaar. Je kunt eventueel nog wat paprikapoeder toevoegen voor extra smaak.
Serveer met stokbrood en kruidenboter.
EET SMAKELIJK!
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
2 Reacties
Oeh, deze klinkt goed. Ik ben als de temperaturen weer wat hoger worden echt dol op salades, maar inderdaad wordt elke keer zo’n pastasalade op een gegeven moment ook saai. Ik ga deze zeker onthouden, dus dankjewel!
Pingback: Lekkere en makkelijke campingrecepten - Breg Blogt