Een roman die geheel in briefvorm is geschreven, op zo’n manier dat het lijkt of de brieven aan jou als lezer gericht zijn. Geachte Mr Knighley van Katherine Reay is prachtig, grappig, frustrerend, heftig, mooi en lief.

Geachte Mr. Knightley – Katherine Reay

De slimme twintiger Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis en heeft niets voor zichzelf. Studeren is een oude droom die ze allang heeft opgegeven en ze slijt haar dagen achter de toonbank bij een Starbucks. Ze weet dan ook niet wat haar overkomt als een stichting haar een studiebeurs aanbiedt. Het enige wat van haar wordt verwacht, is dat ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houdt van haar vorderingen. Hoewel Sam bindingsangst heeft, mensen doorgaans uit de weg gaat en vlucht in het citeren van Jane Austen-romans als iemand te dichtbij komt, voelt ze zich vreemd vrij in haar brieven aan deze Mr. Knightley, die ze nog nooit heeft ontmoet… Of toch wel?

Een roman met een mooie mix aan emoties

Je leert Sam met iedere brief een stukje beter kennen. Haar verleden komt stap voor stap bovendrijven en de stukken die ze daarover schrijft zijn heftig. Ondanks haar verleden is ze vastberaden om haar toekomst een draai te geven wanneer ze de studiebeurs krijgt van Mr. Knightley.

Het is een prachtige roman met een mooie mix aan emoties. Grappige situaties, verdriet, liefde, onverwachte wendingen: het zit er allemaal in! feelgood to the max!

Zo halverwege het boek maakte mijn brein ineens een klik. De puzzelstukjes vielen op hun plek, maar pas aan het einde wist ik of ik het bij het rechte eind had. Lekker cryptisch hè? Ik wil de leespret niet bederven voor je, daarom hou ik het vaag. Als je het boek leest snap je wel wat ik bedoel, ik zou het leuk vinden als je me dat nog laat weten!

Aanrader dus?

Als je houdt van romans over de liefde, vriendschap en het echte leven, met al zijn ups and downs, kan ik je dit boek zeker aanraden. De briefvorm maakt het boek extra verfrissend, net als de verwijzingen naar Jane Austen, de grote schrijfliefde van Katherine Reay. 🙂

Je bestelt het boek eenvoudig bij Bol.com via onderstaande afbeelding:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Dit boek heeft bij mij een poosje op mijn lijst gestaan, maar toen hoorde ik hier en daar ‘saai’ als oordeel, dus toen heb ik hem weer verwijderd. Maar ja, nu ik dit lees, wil ik ‘m toch echt lezen. Ik ga me er dus maar aan wagen. Ik ben benieuwd of ik het wat vind. Dank voor de tip in ieder geval!

  2. Pingback: 10 ontspannende boeken voor op vakantie - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.