Comfortfood to the max: een kapsalon! Wattuh? Dat is een schotel met vlees, friet, sla en knoflooksaus en het is ZO lekker! Lees gauw verder voor dit recept voor shoarma-kapsalon uit de Airfryer. Mét zelfgemaakte knoflooksaus…

Shoarma-kapsalon uit de Airfryer

De Airfryer is super makkelijk voor het bereiden van snacks en frietjes, maar je kunt er nog veel meer mee maken. Wat dacht je van lasagne, gevulde courgette of dus deze shoarma-kapsalon!

Ingrediënten

Voor 1 portie kapsalon

  • Friet (geschikt voor Airfryer, zoals ovenfriet van de Lidl)
  • 150 – 200 gram shoarma
  • een flinke hand ijsbergsla
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
  • 1/4 komkommer, in plakjes of kleine stukjes
  • geraspte kaas
  • 2 eetlepels (yoghurt)mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • scheutje melk

Bereiding

Verwarm de Airfryer voor op 180 ºC. Bak het shoarmavlees in een ovenschaaltje (zie hier de lijst met handige bakvormen voor de Airfryer) in 10-12 minuten tot het gaar is. Haal het ovenschaaltje uit de Airfryer en dek af met aluminiumfolie.

Verhoog de temperatuur van de Airfryer naar 200 ºC en bak de frieten lekker krokant volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ondertussen maak je de knoflooksaus klaar. Doe de mayonaise, ketchup, en knoflook bij elkaar en roer dit goed door tot je een roze saus krijgt. Voeg een scheutje melk toe om de saus wat romiger te maken. Proef of hij goed is en voeg anders nog wat ketchup of mayonaise toe.

(recept gaat hieronder verder)

Als de frietjes klaar zijn, doe je die op de shoarma in de ovenschaal. Strooi er een flinke hand geraspte kaas over en zet het nog een paar minuten in de Airfryer, tot de kaas gesmolten is. (De exacte tijd hangt af van jouw Airfryer, denk aan 3 minuten gemiddeld.

Haal de shoarma-kapsalon uit de Airfryer en verdeel er de ijsbergsla, tomaat en komkommer overheen. Als laatste verdeel je de knoflooksaus over de sla.

Liever bereiden in de oven? Dat kan ook! Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor de shoarma is 180 graden/10 minuten meestal voldoende, afhankelijk van het soort oven dat je gebruikt.

Bewaar dit recept makkelijk op Pinterest:

EET SMAKELIJK!!

Meer Airfryer recepten vind je hier.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.